Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Felgi do 944
PostNapisane: 17.02.2014, 16:23 

Witam, mam pozornie banalne pytanie jednak raczej tylko do znawców tematu :D

a wiec, jakie felgi wejdą do 944? 17 cali będzie jeszcze ok? póki co mam standardowe Fuchsy 15 cali i trochę mało... ;)

Rozstawem śrub się raczej nie martwię bo i tak wiem że bez dystansów lub dowiercania drugich otworów się nie obejdzie;)

żeby nie wzburzyć fali krytyki że chcę wyrzucić super klasyczne felgi które są całkiem ok (gdybym miał wersję 16 cali pewnie bym ich nie ruszył) dodam że planuję jakiś równie klasyczny wzór rodem jednak z musclecarów...

coś jak tutaj:
http://25.media.tumblr.com/6f9a57e44426 ... 1_1280.jpg

pozdr;)

Tytuł:
PostNapisane: 17.02.2014, 21:37 

Żaden ze mnie znawca ale 17" felg z rozstawem 5x130 masz do wyboru bez liku...
Jeśli na tył wybierzesz felgi do 9,5" z ET ~50 to ani nie trzeba dystansów ani żadnego wiercenia, będzie wyglądało ładnie.
Są tacy co jeżdżą i na 18" które też da się upchnąć ale to kwestia gustu.

Skoro chcesz jak piszesz wyrzucić 15" to ja chętnie przygarnę :D
Jestem zainteresowany odkupieniem tych felg. Daj proszę znać na priv co to za felgim jakieś foto i cenę.

P.S. Nie podałeś jaki rok/model - to co napisałem ma zastosowanie dla aluminiowego zawieszenia czyli tzw. szerokiego

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17.02.2014, 23:06 

Cytuj:
Żaden ze mnie znawca ale 17" felg z rozstawem 5x130 masz do wyboru bez liku...

zgodzę się z kolegą jednak gdy chce się dostać coś ciekawego i to jeszcze do renowacji, najlepiej po cenie złomu (tak jak kupiłem cudne BBS Mahle do swojego Vw) to sprawa się delikatnie komplikuje;)
poza tym... 5x130 to głównie w busach jeździ hehe

Cytuj:
P.S. Nie podałeś jaki rok/model - to co napisałem ma zastosowanie dla aluminiowego zawieszenia czyli tzw. szerokiego

aż takim znawcą nie jestem ale... owszem są tam fabryczne aluminiowe dystanse... ;)
model podałem w temacie a rocznik to 82 ;)

Cytuj:
Skoro chcesz jak piszesz wyrzucić 15" to ja chętnie przygarnę

prawdę mówiąc to jeszcze nie zdecydowałem, bardzo możliwe że będę wolał pozbyć się telefonów 15 cali a te zostawić.. ale sam nie wiem jak to będzie;)

póki co jestem na etapie renowacji wnętrza, następnie do odnowienia lakier a gdzieś tam w międzyczasie będzie przewijać się temat nowych felg;)

tak czy inaczej mogę oczywiście dać znać jak już będę wiedział czego się pozbywam ale to taki bliżej niesprecyzowany czas...

pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 18.02.2014, 14:15 

Wielkosc felg - nawet 19" wchodza, tylko tutaj trzeba uwazac. 18" zaden problem, wiec wszystko ponizej sie da. Turbo ma zawiniete tylne nadkola, normalne wersje maja wystajace, wiec moga przyciac opony jak jest za szeroko.
ET jest zalezne od rocznika. Starsze modele maja inne ET (23?) nowsze chyba ok 50.

Tytuł:
PostNapisane: 18.02.2014, 16:08 

Cytuj:
Wielkosc felg - nawet 19" wchodza, tylko tutaj trzeba uwazac. 18" zaden problem, wiec wszystko ponizej sie da.

nie orientujesz się jaki prześwit pozostaje przy 18''? dokładnie między oponą a nadkolem bo jeśli np ze 2cm to wypadałoby dodatkowo utwardzić zawieszenie tak by nie przycierało na najmniejszych nierównościach...

no i o jakim profilu mowa? bo poniżej 45 mm nie odważę się zejść gdyż jazda będzie co najmniej niekomfortowa...

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]