Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18.11.2010, 16:54 

Proszę o opinię na temat tego filtra. Mam zamiar kupić tą wkładkę ale nie wiem czy to da jakiś przyrost mocy. I czy wogóle jest sens ? Posiadam kompletny dolot K&N 57-7000 dedykowany do motoru 3,4 litra, który powinien dać 24 KM, ale tak naprawdę to z tego dolotu wydobywa się tylko piękna muza i co najgorsze filtr KN psuje przepływkę, poprostu ją pali. Może coś doradzicie w tym temacie. Czy filtr ITG to dobra inwestycja ??? Przesyłam link do filtra ITG http://www.re5pect.pl/index.php?product ... od_id=2027

PostNapisane: 18.11.2010, 17:14 

witam zamierzam zainstalować dolot K&N do mojego 996 2000r czy rzeczywiście brak jest przyrostu mocu i Nm? odnośnie przepływki to po ilu tys kilometrów zepsuje przepływkę?

porka 1 napisał(a):
Proszę o opinię na temat tego filtra. Mam zamiar kupić tą wkładkę ale nie wiem czy to da jakiś przyrost mocy. I czy wogóle jest sens ? Posiadam kompletny dolot K&N 57-7000 dedykowany do motoru 3,4 litra, który powinien dać 24 KM, ale tak naprawdę to z tego dolotu wydobywa się tylko piękna muza i co najgorsze filtr KN psuje przepływkę, poprostu ją pali. Może coś doradzicie w tym temacie. Czy filtr ITG to dobra inwestycja ??? Przesyłam link do filtra ITG http://www.re5pect.pl/index.php?product ... od_id=2027

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2010, 18:09 

Niestety dolot KN model dokładnie 57-7000 zamiast dać 24KM zabiera ok. 30-40KM sprawdziłem to pomiarem na hamowni.Pomiar wykonaliśmy naipierw z oryginalnym filtrm a później z K&N Wynik był straszny !!! filtr K&N zabrał ok. 40KM Co ciekawe rozmawiałem z ekspertem z firmy VTG. Oni to stwierdzili juz cztery lata temu że w przypadku Porsche filtr K&N zabiera moc. Wydałem bagatella 1800 zł. Ale za to mam porażający dźwięk z wydechu. ( Niestety dobra muza z wydechu musi kosztować) Dlatego mam zamiar zainwestowć w wkładkę filtr ITG. Jeżeli chodzi o przepływkę - przy K&N-wymieniłem już chyba cztery szt. Za każdym razem filtr K&N poprostu ją uszkadza to jest kwestia kilku dni. I pomyśleć że taka firma jak K&N robi taki barszcz biały. Niestety ja przekonałem się na własnym prosiaku. Jedyne co mogę Ci zapewnić to to że dźwięk w Porsche po zainstalowaniu filtra K&N będziesz miał zaj.....fajny. Niestety tu się nasuwa tylko jedno stwierdzenie '' Przerost formy nad treścią'' :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 24.11.2010, 22:24 

Ponawiam temat. Czy jest ktoś zorientowany odnośnie filtrów ITG ? Czy ktoś montował w swoim bolidzie taką wkładkę ITG ?

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]