Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.11.2016, 15:55 

kian napisał(a):
azja to azja-nie ma nic lepszego.

aż tak to nie. jest na ziemi wiele cudownych miejsc. zresztą w samej Azji są miejsca cudowne i pewnie takie do których niekoniecznie ;-)...

PostNapisane: 26.11.2016, 23:23 

Mój ulubiony, wielokrotnie sprawdzony wariant, to Azja (różne destynacje), a nawet Australia Emiratkami przez Dubaj, przy czym w drodze powrotnej 2-3 dniowy stopover w Dubaju (w Emiratkach bez dodatkowych kosztów biletu). Styczeń to perfekcyjny czas, da się przyjemnie znieść klimat zarówno w płd. Azji jak i w Dubaju.

PostNapisane: 27.11.2016, 11:16 

alexdr napisał(a):
Mój ulubiony, wielokrotnie sprawdzony wariant, to Azja (różne destynacje), a nawet Australia Emiratkami przez Dubaj, przy czym w drodze powrotnej 2-3 dniowy stopover w Dubaju (w Emiratkach bez dodatkowych kosztów biletu). Styczeń to perfekcyjny czas, da się przyjemnie znieść klimat zarówno w płd. Azji jak i w Dubaju.

W 100% robię tak samo jak alexdr, czyli tam lot do Azji, najlepiej do Bangkoku a dalej Air Asia i hulaj dusza a do domu kilka dni w Emiratach by złagodzić różnicę czasową tyko ze taki wylot to jak lecisz na minimum 2 tygodnie a najlepiej 3. W przypadku tygodniowego urlopu celuj w coś bez przesiadek i bez dużej różnicy czasowej, bo pół tego tygodnia będziesz się dostosowywał. W Emiratach jest 3 godz, ale w Tajlandii już 6 i budzisz się śnięty o 13.00 w południe.

PostNapisane: 27.11.2016, 12:22 

Przez 10 lat latałem na Daleki Wschód do pracy, czasami co 4 tygodnie, aby być zdolny do jakiejkolwiek działalności zaźywałem melatoninę, bardzo pomagała.
Pozdrawiam,

PostNapisane: 1.01.2017, 6:17 

Jak chcesz aktywnie spędzić czas to polecam skutery śnieżne w Rumuni, od kilku lat super warunki, mnóstwo śniegu

PostNapisane: 1.01.2017, 12:37 

Ze swojej strony polecę to co znam. Amerykę Południową lub Azję Południowo-Wschodnią.
Jeśli lubisz tłok i życie nocne to Tajlandia i Brazylia.
Jeśli więcej spokoju to polecam plaże Wietnamu (niekoniecznie w styczniu (monsun - lepsza pogoda w październiku - listopadzie, a ceny już nie sezonowe)
Jeśli Ameryka Południowa to Ekwador, Peru lub Argentyna...
Mam fajne miejsca, ale raczej na P.W. bo nie chcę żeby pół Internetu tam jeździło za rok...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]