Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.02.2011, 23:08 

Nie do końca jestem pewien czy z takim tematem tutaj ale dla mnie jest on związany bezpośrednio z zakupem.

Mieszkam we Wrocku. Myślę intensywnie o zakupie Porsche ale defacto nie mam doświadczenia z autami sportowymi / o zacięciu sportowym. Obecnie jeżdżę Volvo i na dłuższe wyjazdy naprawdę doskonale się sprawdza.

Chciałbym poczuć jak jeździ się zupełnie innym autem - ale aby poczuć to muszę mieć minimim weekend moim zdaniem. Pojechać gdzieś dalej i wtedy się oswoić.

Pytanie - czy dealerzy (chyba najbliżej mam w Katowicach) oferują coś takiego? Jakie są Wasze doświadczenia? Możecie coś poradzić?

Wiem, że to pytanie z kategorii tych lamerskich ale nie chcę aby emocje zbytnio zdominowały zakup auta i stąd pomysł takiego testu :)

Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.02.2011, 23:13 

Zapewne chodzi Ci o Porsche....a nie porshe ???

Tytuł:
PostNapisane: 10.02.2011, 23:22 

MP-GDY napisał(a):
Zapewne chodzi Ci o Porsche....a nie porshe ???

zaiste, poprawiłem nawet :)
niemniej nie przybliża mnie to do odpowiedzi :)

Tytuł: :)
PostNapisane: 11.02.2011, 2:00 

a o jakim modelu myślałeś;> na Twoim miejscu brał bym w ciemno napewno Ci sie spodoba:D

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2011, 2:28 

hej,
wprawdzie nie kupowalem nowego porsche, ale slyszalem niejedna historie o tym, jak dealerzy Porsche potrafia umilic zycie posiadaczom i chcacym kupic.
ogolnie polityka firmy raczej jest nastawiona na indywidualne podejscie do klienta, dlatego tez osobiscie nie widze przeciwwskazan.
najlepiej bedzie jak podjedziesz do salonu, poogladasz, podpytasz sie i sam sie przekonasz.
jak by nie bylo, jestem pewien ze jak wsiadziesz do Porsche, to zakochasz sie w tej marce...
powodzenia!

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2011, 7:42 

hej, też jeżdżę Volvo i bardzo się cieszę, że je wymieniam na nowe auto już za niedługo. ja mam 190cm wzrostu i Volvo, moim zdaniem, ma fatalne fotele dla osób tak powyżej 187/188cm. no ale to moje zdanie ;-). zdarza mi się po długiej podróży Volvo przesiąść się do Porszaka na godzinę/dwie aby "wyprostować" plecy :)...

Jesli chodzi o pojeżdżenie Porsche, to 2 opcje: z powodu kryzysu, salony pozbyły się wielu aut testowych i w tej chwili trudno jest je namówić na to, aby wypożyczyły Ci auto a na dodatek na weekend...!... tym niemniej możesz oczywiście negocjować i słyszę od czasu do czasu, że komuś jednak się to udało.

Druga opcja, to masz niedaleko do Lipska. Tam jest nie tylko fabryka w której coś tam produkują ;-), ale jest również tor na którym można pojeździć. Wypożyczenie 911-tki kosztuje bodajże ok., 290 euro, Cayman trochę taniej. Panamera/Cayenne nie pamiętam, bo mnie nie interesują, ale pewnie też w tych granicach. Znajdziesz na pewno w internecie linki do tej fabryki, możesz się umówić i poszaleć. (wybieram się wstępnie w maju).

Trzecia opcja na pasażera: mamy zlot klubowy 9 kwietnia na torze Poznań. Przyjedź, daj się poznać, a na pewno ktoś Cię przewiezie. Niestety tylko jako pasażera ;-), ale będziesz mógł zobaczyć różne modele w akcji.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]