Witam, planuję zakup 996 , w sumie wszystko już dogadane, ale zrobiłem jeszcze geometrię i zaniepokoił mnie jeden parametr - pochylenie osi sworznia zwrotnicy jest +17st 05' dla lewego i +9st 13' dla prawego koła oś przednia. Gość z geometrii mówi że ten parametr nie jest zbytnio istotny, ale ponieważ samochód miał mała przygodę z przodu to chce sie upewnić że to nic takiego.
Spora roznica miedzy stronami... Czy na geometrii nie wyszlo rowniez cofniete prawe kolo do tylu??? Jesli tak to domysl sie odpowiedzi. Jesli nie to prawdopodobnie ktores elementy zawieszenia z przodu sa pogiete.
Tolerancje w geometrii porsche sa dosc waskie.
no własnie wszystko inne w tolerancji, zbierzność lewe prawe +0st01' +0st01', razem 0st02' tak samo wyprzedzenie osi sworznia zwrotnicy jest ok, tylko ten jeden parametr wyglada dziwnie.
Ja mam 996T i sportowe zawieszenie. Niestety co parę miesięcy jeżdżę na geometrie i za każdym razem wygląda tak jakbym miał wypadek pamiętaj ze śruby regulacyjne tez maja swoja żywotność. Kiedyś mi mówiona ze 5-6 regulacji i trzeba wymienić śruby.
potwierdzam , tez po zakupie auta 996tt sie zdziwiłem , wygladało to słabo choc wiem ze auto nie miało nawet przerysowania nigdy , problem tkwił w tym ze poprzedni własciciel ciagle zminiał zawieszenia i nastawy a sroby jak pisze Tromer ...