Panowie jakie są różnice miedzy S a GTS w Cayenne I.Wiem ze silnik jest mocniejszy i wygląd triche inny.Czy sa jeszcze jakies inne zmiany?i czy ten silnik to zupelnie co innego co 4.8 w S ?
Panowie jakie są różnice miedzy S a GTS w Cayenne I.Wiem ze silnik jest mocniejszy i wygląd triche inny.Czy sa jeszcze jakies inne zmiany?i czy ten silnik to zupelnie co innego co 4.8 w S ?
Cayenne GTS 955 po lifcie powstał w następujący sposób:do Cayenne S włożono wydech i przedni grill od turbo,no i zmieniono oprogramowanie dodając 20 KM. Ot i chyba cała różnica.
I oto mi chodziło , czyli zasadniczo zmian nie ma bardzo dużo jeśli silnik jest tylko podrasowany programem to znaczy , że w częściach nie będzie różnicy.
To bardzo istotna sprawa , podoba mi sie stylistyka GTS ale nie chce sie wpakować. S-ek jest na rynku dużo wiec cześci do nich obsluga itd nie bedzie stanowić duzego problemu , mieszkam na zadupiu troche i auto bedzie serwisowane u ogarnietego ale nie wyspecjalizowanego mechanika dlatego boje sie troche tych kwesti.
Nr klubowicza: 304
Najważniejsza kwestia to komputer. Do Porsche da radę tylko specjalistyczny PIWIS i jeszcze jeden, zwykłe takie jak do innych aut nic nie wyczytają. A usterki elektroniki są dość częste w tych autach. Ja np muszę jezdzić 120km ,do najbliszego wyspecjalizowanego serwisu który ma taki komputer. Zawieszenie i hamulce napewno sa inne niż w S, bardzej jak w Turbo, ale to muszą potwierdzić chłopaki np z PorschePana w Raszynie, poszukaj numeru w necie i zadzwoń, a dużo się dowiesz.