Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24.07.2018, 15:52 

Witam posiadam oryginalny hak elektryczny w wiązką i modułem do Porsche Cayenne 2005

pytanie jest takie w zderzaku ne ma otworu czy się go wicina?
co z klapka zaślepką jak zrobić lub gdzie kupić jakie koszty?
czy modul potrzeba programować jeżeli tak to ile to może kosztować i czy ktoś to zrobi poza ASO?
i ostatnie pytanie gdzie jest miejsce na przycisk do otwierania wiem w że w bagażniku ale potrzeba go dokupić czy jest dostępny jakiś ogólny(np. w elektronicznym sklepie)?

Daniel

PostNapisane: 25.07.2018, 12:05 

Ja kupiłem elektryka na Aledrogo i zamontowałem w miejsce haka stałego, zamontowanego przez poprzedniego właściciela. Przełącznik monostabilny wmontowałem sobie pod pokrywą z lewej strony bagażnika. Normalnie go nie widać, i dobrze bo nie jest oryginalny, a używa się go przecież rzadko. Nie grozi mi też w ten sposób przypadkowe uruchomienie. Oczywiście to nie jest pełny automat że wystarczy nacisnąć i się wysunie albo schowa, tylko trzeba trzymać wciśnięty przycisk do pełnego wysunięcia lub schowania. Ale to malutkie piwo, ważne że dziada nie widać jak jeżdżę bez przyczepy. W zderzaku wyciąłem odpowiedni otwór. Trochę widać mechanizm jak się od tyłu nisko popatrzy, ale to też nie jest problem. W każdym razie - w prosiaku jeśli hak, to tylko chowany... ;-)))

M.

PostNapisane: 25.07.2018, 12:37 

jesli ori wiazka i ma dzialac z czujnikami prakowania, ABS, ESP itp to trzeba wpiac sie w szyne CAN i aktywowac odpowiednie funkcje rozpoznawania przyczepy bez podpiecia pod kompa sie nie obejdzie

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]