Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Holowanie 944?
PostNapisane: 22.05.2009, 19:55 

Witam Panowie
Opowiem może moja historie kupiłem zagazowane porsche 944 ostatnio podczas kryzysu straciłem prace i jeździłem tylko i wyłącznie na gazie gaz się skończył wziąłem karnister jak zwykle poszedłem na stacje zalałem 10l wlałem do samochodu i kręcę myślałem że silnik zalałem bo nic nie idzie pchałem go sprawdzałem iskrę i nic nie chce odpalić udało mi się dotrzeć do stacji diagnostycznej gdzie gostek stwierdził że pompa paliwa nie chodzi. Teraz muszę się dostać na jakaś stacje LPG żeby gdzie kolwiek się dostać chciałem żeby mnie kolega na lince do holował no ale właśnie gdzie się podczepia linkę to nie jest żart pomóżcie jak możecie nie chciał bym płacić za lawetę 150zł żeby przejechać jakieś 2-3km pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2009, 20:10 

Nr klubowicza: 060
Zalezy jakie to model S2/turbo maja miejsce na hak po srodku otworu w zderzaku nad tablica rejestracyjna w starszych modelach nie wiem ale musi to byc na wysokosci kierunkow i lamp dodatkowych pewno z prawej strony...nie zapinaj za stabilizator (czesty przypadek) bo kolega szarpnie i wepnie go z mocowan w wahaczu. Dasz rade tylko spokojnie podej dz do tematu.

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2009, 20:27 

problem jest taki że to jest składak jak kupowałem to mi gość powiedział tylko że buda jest z 89 ale ostatnio spotkałęm się z gostkiem który też miał takiego i powiedział mi że mam wnętrze z 84-85 a jaka to wersja to niestety nie mam pojęcia napewno nie turbo w dowodzie też nic nie znalazłem

Z tego co widzę po zdjęciach w internecie to to jest pierwsze 944 mam inne światła niż w s2 oraz w wersji turbo

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2009, 23:04 

jeżeli spotkanie bylo w okolicach piaseczna ( szczaki ) to spotkaleś się ze mną :D - masz na zderzaku dwa takie czarne dekielki - plastiki ( kwadratowe) odkręć ten od strony pasażera ( śruba jest pod dekielkiem ) i tam znajdziesz mocowanie do haka holowniczego

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2009, 23:09 

To ci heca Witaj Marecki no jasne że z Tobą :D
Jutro sprawdzę to z samego rana
A wiesz że miałem nawet sprawdzić czy nie ma Cię na tym forum
Pozdrawiam Bartek :)

Tiaa fajnie dziurę na hak znalazłem gorzej że przewróciłem cały samochód do góry nogami i nie mam haka patrzyłem przy kole tam był tylko lewarek w skrtyce nad kołem pod fotelami i nic :/ ajj biada mi ma może ktoś jeszcze jakiś pomysł może ktoś w ogóle z warszawy przeczyta tego posta i będzie skłonny pożyczyć na chwilę :P

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2009, 22:17 

Generalnie jesli nie masz w bagazniku to raczej nie znajdziesz. Przewaznie do samochodu jest taki komplecik kluczy oryginalny i w nim to jest.
Jak bedziesz mial problem to daj znac kiedy bys chcial go holowac i skad. Moge ci pozyczyc na chwilke ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2009, 22:21 

Serio jeżeli jesteś aż tak uprzejmy to kiedy tylko możesz mieszkam na pradze i potrzebuję przejechać jakieś dosłownie 2 km

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2009, 22:33 

Posylam PW

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]