Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.07.2017, 20:45 

Jutro wyjeżdżam na Hungaroring. W razie gdyby ktoś nie miał biletów to kontakt ze mną 666 229 148 lub można wpaść na prywatne pole kempingowe - Mogyorod skrzyżowanie uliczek templom ut i szent laszlo.

PostNapisane: 26.07.2017, 22:22 

Bylem kilka razy bo wiadomo najblizej od nas ale to zdecydowanie najnudniejszy wyscig w sezonie.. wybiera sie ktos moze na Monze w tym roku? Obstawiam ze sa szanse zobaczyc Kubice na torze :)

PostNapisane: 27.07.2017, 11:13 

tsubasa napisał(a):
Bylem kilka razy bo wiadomo najblizej od nas ale to zdecydowanie najnudniejszy wyscig w sezonie.. wybiera sie ktos moze na Monze w tym roku? Obstawiam ze sa szanse zobaczyc Kubice na torze :)

A byłeś już na Monzie? Ja też wspominam Hungaroring jako nudny, ale F1 na żywo w ogóle wydaje mi się że nie jest pasjonujące :D Chociaż do Monako bym kiedyś pojechał...

PostNapisane: 27.07.2017, 11:34 

A który wyścig nie jest nudny...? Przewaga AMG polega od początku na tym, iż mieli 3 lata wcześniej przeciek jak budować silnik 1,6 litra. Nic nie znaczący zespół nagle wszystko wygrywa...

PostNapisane: 27.07.2017, 11:56 

Jak Kubica wróci Do F1 po testach na Hungaroring, to chętnie znowu pojawię się w parku na torze Monza. Nawet wcześniej, do Belgii na Spa bym się wybrał.... ale tylko kiedy Kubica tam będzie. Trzymam za niego kciuki

PostNapisane: 27.07.2017, 14:27 

Stawiam brylanty przeciw kasztanom że Kubica w tym sezonie nie pojedzie.

PostNapisane: 27.07.2017, 14:57 

Teraz to już mamy praktycznie pewność:

"Tuż przed rozpoczęciem kolejnego weekendu F1 na Węgrzech, dyrektor generalny Renault, Cyril Abiteboul potwierdził jednak, że w Belgii kierowcą zespołu pozostanie Jolyon Palmer.
Mogę, potwierdził, że Jo będzie jeździł w Belgii i plan jest taki, by został w kokpicie do końca sezonu - powiedział Abiteboul, który wyjaśnił szczegółowo jakie są plany Renault względem wracającego do najnowszego bolidu F1 Roberta Kubicy.

- Chcemy mieć jeszcze dokładniejsze spojrzenie na to, jak realistyczne byłoby ponowne prowadzenie samochodu F1 przez Kubicę oraz jego ponowny udział w wyścigach - oznajmił Abiteboul. - Ostatnią szansą na przekazanie mu najnowszego bolidu stał się test na Węgrzech, więc z tego skorzystaliśmy. To jednak raczej długoterminowy projekt."

Pozostaje tylko trzymanie kciuków za jak najlepszy występ na testach.

PostNapisane: 27.07.2017, 15:24 

Jezdzilem na Hungaroring w zlotych czasach Ferrari i Michela Schumachera. Ten dzwiek bolidow zostaje w uszach na dlugo, obecne bolidy wydaja dzwiek przypominajacy kosiarke do trawy po lekkim tuningu ;)
Hungaroring to chyba po Monaco najwolniejszy wyscig w sezonie, kilka wyprzedzan a reszta to boksy. Nie ma porowania z Monza gdzie na prostej predkosci dochodza do 370km/h.. tam sie dzieje!!!

PostNapisane: 27.07.2017, 15:44 

Ja myślę, że nie o formę i umiejętności teraz chodzi w F1... Kto ma sponsora ten jeździ... Kto więcej załatwi kasy zespołowi ten ma większe szanse. Patrz - Stroll, Palmer

PostNapisane: 27.07.2017, 15:45 

Ja tam mogę jechać... Będą chętni - jadę.

PostNapisane: 27.07.2017, 16:07 

Nr klubowicza: 164
Na Hungaro to najlepiej jeździć na torze. Wtedy nie jest nudno i sporo się dzieje.

Info chyba świeże:
- Robert Kubica może być traktowany jako kandydat do naszego teamu, ale dopiero w 2018 roku. Najpierw musimy sprawdzić czy rzeczywiście może mieć taki status i zobaczyć, jak radzi sobie z bolidami z większą mocą i siłą docisku - powiedział Cyril Abiteboul.

Oficjalne testy polskiego kierowcy odbędą się na węgierskim torze Hungaroring (1 i 2 sierpnia), ale nawet doskonałe czasy Kubicy nie sprawią, że Polak zastąpi Jolyona Palmera.

- Mogę potwierdzić, że Palmer będzie jeździł w Belgii. Plan jest taki, by został w kokpicie do końca sezonu - powiedział dyrektor Renault.

To kończy spekulacje o możliwym powrocie Roberta Kubicy na GP Belgii. - Testy na Węgrzech były ostatnią szansą na przekazanie Kubicy najnowszego bolidu. Jego powrót do świata F1 to jednak długoterminowy projekt - zakończył Abiteboul.

Czyli na wyścig i późniejsze testy Roberta możemy patrzeć ze spokojnym zaangażowaniem.

Przy okazji: mi się ten sezon bardzo podoba. I wyjątkowo kibicuję Hamiltonowi. Wyścig moim zdaniem też będzie bardzo ciekawy mimo. że rzeczywiście na Hungaro jest dużo sekcji technicznych i może maks dwa miejsca do wyprzedzania

Jurek

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]