Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: (K) 997
PostNapisane: 18.09.2022, 19:36 

Witam.

Poszukuję 997

wymagania:

- nie USA - i nie pytajcie dlaczego - po prostu "nie"
- przebieg - max 120 tys
- coupe (dobrze jak by był bez szyberdachu - ale to najmniejszy problem)
- bezwypadek
- jednokolorowy ;-)
- dobrze jak by miał elektrykę foteli z pamięcią
- kolor : preferuję czarny, ( ale żółtym tez nie pogardzę:-), jednak nie wykluczam żadnego koloru. - oklejone folią odpadają, chyba, że sprzedający przed oględzinami wcześniej zdejmie folię :D
- raczej stan oryginalny

Oglądałem już dwa egzemplarze :
1)https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-911-911-carrera-s-zadbany-i-doskonaly-egzemplarz-ID6EBSQI.html

Wnętrze bardzo ładne (kolor), podszykowany (pomalowane el plastikowe, które były podrapane), zmienione radio, urwany przycisk sterowania oparciem fotela pasażera (ale przycisk działa) , w dwóch miejscach przetarta wykładzina (u pasażera).
Nadwozie : inny odcień zderzaka przód, uszczerbiona lampa lewy przód (w kilki miejscach - pewnie nieumiejętnie wyjmowana), nie mierzyłem grubości lakieru, ale ogólnie wyglądał ładnie. założone lampy poliftowe - podobno jeszcze w Szwajcarii...

Sprzedający zgadza się na sprawdzenie auta w warsztacie , zgadza się na endoskop itd.

2)https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-911-tylko-41-ooo-km-sport-chrono-100-fabrycznego-oryginalu-ID6EN2EQ.html

Perełka - silnik (penie umyty) jak nowy, lakier z kilkoma zaprawkami na masce - reszta piękna. Wnętrze : podrapane plastyki przy klamce , przy ręcznym, popielniczka, skóra - ładna , nie szykowana.
Słabsze wyposażenie niż ten srebrny (powyżej) - nie ma pamięci foteli, radio ma jeszcze Japońskie, nie ma zmieniarki... ALE - ma tylko 48 tys km nalotu...
Silnik pracował równiutko...

I drugie "ALE" - sprzedający ... temat rzeka... wystarczy chyba jeden tekst podczas oględzin auta: "proszę nie wsiadać do środka..." :shock: :shock: :shock:
Bo "ludzie przyjeżdżają, wsiadają do środka, ustawiają fotel jak by chcieli jechać w trasę, ba nawet lusterka pod siebie ustawiają..." , on może się na to zgodzić jak będę na 100% zdecydowany, a najlepiej jak wpłacę wcześniej zaliczkę... :shock: :shock: :shock:
No żesz kurde - ja myślałem że jadę obejrzeć auto (nawet kasę na zaliczkę miałem przy sobie) ale okazało się że przyszło mi oglądać (ale nie dotykać) obraz Mona Lisa :D ...
Po wymianie kliku zdań i przedstawieniu swoich racji, zostałem dopuszczony - wróć - dostąpiłem zaszczytu zajęcia miejsca na fotelu kierowcy. O przejażdżce nie było nawet mowy (ok, nie zarejestrowany, pewnie bez OC itd - rozumiem).
Kolejny zonk: sprzedający nie zgadza się na sprawdzenie przed zakupowe auta w ASO - bo mu auto popsują ... o endoskopie to już nawet nie będę wspominał.

Dziwne podejście, zniechęciło mnie bardzo - o ile auto bardzo mi się spodobało, o tyle podejście sprzedającego sprawiło, że grzecznie wycofałem się i postanowiłem nie podejmować decyzji na miejscu...

Tyle wstępem, a teraz kilka pytań:
- czy brak naklejki (tej papierowej) na masce od wewnętrznej strony bagażnika - świadczy o tym, że ktoś przy niej majstrował ?
- czy przebieg 48k w aucie z 2005r - powinien zachęcać, czy raczej ostrzegać ?
- serwis olejowy, wg naklejek japońskich nie był wykonywany regularnie, brakuje lat 2006 i 2007, oraz jest przerwa (brak naklejek) 2011-20015, i 2018-2021/22 - tyle wyczytałem z naklejek , ale może były wymiany robione ale nie ma wlepek.

Nie skreślam tego uta - bardzo mi się podoba, ale podejście sprzedawcy skutkuje kupowaniem kota w worku - polega na zaufaniu jego słowom i już...

A może, któryś z kolegów z okolicy (Sosnowiec) miał by czas i chęci i zerknął na tą 911 swoim wprawnym okiem ? Ja specjalistą nie jestem i może dlatego ze mną tak sprzedający pozwolił sobie pogrywać ? Może z kimś kto np podjedzie swoją 911 na oględziny, nie będzie już taki wszystkowiedzący ? - tak tylko gdybam...

A wracając do tematu wątku : proszę o propozycję, jeśli ktoś ma coś ciekawego do sprzedania (nie sprzedawania). Otomoto znam na pamięć.

Budżet około 180-230 tys

Z góry dzięki za wasze uwagi dotyczące aut które oglądałem.

Pozdrawiam

Michał

Tytuł: Re: (K) 997
PostNapisane: 18.09.2022, 19:50 

Nr klubowicza: 582
Będę w Polsce pod koniec przyszłego tygodnia, jeśli będziesz dalej zainteresowany, to spróbuje to obejrzeć.
Z zasady Sosnowiec bym sobie odpuścił, tym bardziej, ze w ogłoszeniu pan podaje ze to Katowice🤣🤪
Ja się nie znam, ale ten silnik przy takim przebiegu bez endoskopu to duże ryzyko.
Pozdrawiam
Bernard.

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 18.09.2022, 20:05 

Nr klubowicza: 712
997-carrera-s-2006-t26758.html

981 Boxster GTS

PostNapisane: 18.09.2022, 20:08 

Johnny napisał(a):
http://porscheclub.pl/forum/997-carrera-s-2006-t26758.html

Johny - twoją też biorę pod uwagę, ale do Szczecina troszkę daleko mam :-)
Ale odezwę się na pewno.

Berni, dzięki.

PostNapisane: 18.09.2022, 20:26 

Białe 997 ze Szczecina mogę polecić, auto kolegi, widziałem je wiele razy, właściciel szykował auto dla siebie.
Po kapitalce silnika
W sobotę do Gliwic ze Szczecina jechałem 3.55 h wiec nie jest wcale tak daleko

PostNapisane: 18.09.2022, 20:42 

9ELF napisał(a):
Białe 997 ze Szczecina mogę polecić, auto kolegi, widziałem je wiele razy, właściciel szykował auto dla siebie.
Po kapitalce silnika

Dlatego białe kolegi też mam w "obserwowanych".
A te 3:55 h to nie "daleko" , ale "szybko " :D

PostNapisane: 18.09.2022, 21:44 

Nr klubowicza: 304
Miałem już nie sprzedawać, ale jeśli chcesz to zadzwoń, może się dogadamy, niestety auto nie spełnia jednego podpunktu- przebieg to 177 tys km. Po za tym
-nie USA
-coupe bez szyberdachu
-bezwypadkowe
-ma pełną elektrykę foteli z pamięciami
-kolor czarny
- stan oryginalny
Po za tym jest to 2009, polift 3,6 345KM, PDK, ma sport chrono, które ja założyłem w ASO na Połczyńskiej, więc nie był na nim katowany, Launch Control użyty 4 razy. Mam go 4 lata, kupiłem jak miał 132 tys km. Serwisowany w PorschePana i ASO na Połczyńskiej, wcześniej u Radwańskiego. Sprowadzony z Niemiec, zakupiony u Dealera,ASO w Dusseldorfie w 2012. Jestem drugim właścicielem w PL.Teraz po detailingu, wygląda całkiem ładnie, auto dobrze znane na zlotach PCP, PFC, Porsche Pasja. To tak pokrótce, reszta przez tel. Jak coś to dzwoń 608 497 768. Z ceną się zmieścimy, jeszcze coś tam Ci zostanie ;)

Andrzej
911

PostNapisane: 18.09.2022, 22:29 

Andruszka - podeślij kilka zdjęć. Dzięki.

PostNapisane: 19.09.2022, 5:55 

GaMic napisał(a):

wyprzedaz-911-997-2-944-s2-cabrio-i-polski-fiat-125p-t26507.html

PostNapisane: 19.09.2022, 7:11 

Nr klubowicza: 382
Mam 9974s z 2008 przebieg 62tyś kupiony w Polsce szary,środek terakota mój telefon 606952341.Jacek

PostNapisane: 19.09.2022, 20:58 

GaMic napisał(a):
Johnny napisał(a):
http://porscheclub.pl/forum/997-carrera-s-2006-t26758.html

Johny - twoją też biorę pod uwagę, ale do Szczecina troszkę daleko mam :-)
Ale odezwę się na pewno.

Berni, dzięki.

Johny tylko podsunął link - auto należy do mnie :wink:

Mój nie ma pamięci foteli ale pozwolę Ci ustawić fotel w dowolnej pozycji i po otrzepaniu obuwia swobodnie się przejechać, co jak widać po tym co piszesz jest wartością dodaną 8)
Carrera właśnie jest na serwisie olejowym.

Autko już na otomoto - zapraszam.

Pozdrawiam,
Kuba.

PostNapisane: 19.09.2022, 21:23 

GaMic napisał(a):
9ELF napisał(a):
Po kapitalce silnika

Dlatego białe kolegi też mam w "obserwowanych".
A te 3:55 h to nie "daleko" , ale "szybko " :D
No tak masz racje

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 19.09.2022, 21:26 

Johny tylko podsunął link - auto należy do mnie :wink:

Mój nie ma pamięci foteli ale pozwolę Ci ustawić fotel w dowolnej pozycji i po otrzepaniu obuwia swobodnie się przejechać, co jak widać po tym co piszesz jest wartością dodaną 8)
Carrera właśnie jest na serwisie olejowym.

Autko już na otomoto - zapraszam.

Pozdrawiam,
Kuba.[/quote]

:lol: nawiązując do sprzedawcy z Sosnowca - siedziałem już w 997, więc po co mam wsiadać po raz drugi ? :lol:
Jak już się odezwałeś (uprzedziłeś kontakt z mojej strony) to pytanie: czy w wekend (raczej niedziela) jesteś w Szczecinie ? Można było by do auta się przymierzyć ? Oczywiście po wcześniejszym otrzepaniu butów ? :lol:

Pozdrawiam

Michał

PostNapisane: 19.09.2022, 21:29 

bary napisał(a):
GaMic napisał(a):

wyprzedaz-911-997-2-944-s2-cabrio-i-polski-fiat-125p-t26507.html

link do OLX już nie działa... :(

PostNapisane: 19.09.2022, 21:47 

GaMic napisał(a):
:lol: nawiązując do sprzedawcy z Sosnowca - siedziałem już w 997, więc po co mam wsiadać po raz drugi ? :lol:
Jak już się odezwałeś (uprzedziłeś kontakt z mojej strony) to pytanie: czy w wekend (raczej niedziela) jesteś w Szczecinie ? Można było by do auta się przymierzyć ? Oczywiście po wcześniejszym otrzepaniu butów ? :lol:

Pozdrawiam

Michał

Jestem na miejscu - zapraszam, tel masz.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]