Autor |
Wiadomość |
QbaqBA
|
Napisane: 21.10.2012, 23:38 |
|
|
Adaś napisał(a): wit007 napisał(a): Adaś napisał(a): Witam Serdecznie , prosze zanotuj : Nie ma przestępstwa, jeżeli zarzut uczyniony jest prawdziwy (art. 213 § 1 k.k.) oraz nie popełnia przestępstwa zniesławienia, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut, który służy obronie społecznie uzasadnionego interesu Skąd pewność, że Twój zarzut jest prawdziwy? Jakieś nadprzyrodzone zdolności? Dość tego off-topu, jeszcze coś tu napiszesz nie w temacie, a zostanie on zamknięty. A wtedy Twoje kolejne wpisy również będą pod lupą. PS. Przykro mi to pisać, ale Jasmin ma rację - gdyby gość zaczął się tak zachowywać w moim domu, też bym go - mówiąc brzydko - wykopał. Więc albo zmienisz swoje podejście jako gość na tym forum albo - żegnaj. ty tez nie skumałeś , byla to odpowiedz na inny post, cos u ciebie słabo z kumacją, ha ha ha jak brakuje argumentow lepiej wyrzucić goscia bo jeszcze co powie, a ja nie zrozumiem
skumał doskonale, tylko obawiam się że tego nie wyłapiesz, skoro jak widać z czytaniem ze zrozumieniem jest problem. sugerujesz bowiem jakoby tutejsi użytkownicy "rejestrowali samochody niezgodnie z przepisami". poki nie masz dowodów w reku, radziłbym się powstrzymać przed takimi komentarzami, bo o ile tu zapewne nie trafisz na frustratów którzy za takie coś będą Cię ciągać po sądach (kwestia kultury i zdrowego dystansu. jeśli wyjaśnić - napisz), o tyle gdzieś indziej może się trafić ktoś kto nie będzie miał skrupułów. a przed sądem już Ty będziesz musiał udowodnić, że masz rację. a gwarantuję - nie masz.
nadal życzliwy,
Kuba
|
|
Góra |
|
adarek
|
Napisane: 22.10.2012, 7:11 |
|
|
Wracając do tematu VAT pierwszym złodziejstwem jest brak odliczenia pełnego VAT od samochodu osobowego użytkowanego w firmie która ten VAT płaci.Bo niby czym jako właściciel mam jeździć na spotkania biznesowe i załatwiać sprawy?? jelczem?? drugim złodziejstwem jest zmuszanie ludzi kupujących samochody osobowe o wartości powyżej 20 tys euro do leasingu.
Jest to bandyckie lobby bankowe - normalnie powinienem auto móc kupić za gotówkę jak mnie stać czy w kredycie i amortyzować lub leasingu jak ktoś chce. Ale tak to muszę zapłacić haracz firmie leasingowej najczęściej będącej odłamem jakiegoś banku co tylko tyle zmieni ze podraża koszty i zamiast mniejszych kosztów i większego podatku dla państwa to haracz dla leasingu - większy koszt i mniejszy podatek
|
|
Góra |
|
adarek
|
Napisane: 22.10.2012, 7:21 |
|
|
A jeżeli chodzi o leasingowanie aut osobowych z pełną fakturą VAT lub kupowanych w kwocie brutto to o ile się orientuje samochód kupuje od sprzedającego firma leasingowa ( jak jest faktura VAT to go odlicza jak nie ma faktury VAT to nie odlicza) i leasinguje go nam wystawiając comiesięczny czynsz ,ratę jak kto woli w kwocie netto powiększona o VAT i teraz jeżeli leasing kupił auto w kwocie netto to nam policzy od takiej kwoty raty i doliczy VAT ale jeżeli w kwocie brutto to nam od taj kwoty policzy raty i do nich doliczy VAT i tu jest pies pogrzebany, bo zapłacimy drugi raz VAT raz w cenie auta a drugi raz w leasingu.Licząc prosto zapłacimy dodatkowo 23% od 23% nieodliczonego VATu.
|
|
Góra |
|
adarek
|
Napisane: 22.10.2012, 7:48 |
|
|
No i trzecia sprawa nie radziłbym użytkować samochodu osobowego trzymając go jako towar handlowy - każdy urząd skarbowy taka interpretacje obali. Jakby to było takie proste to wszyscy by tak postępowali ale na takie coś może sobie pozwolić ktoś kto ma komis lub salon samochodowy i to jeszcze często zmieniając auta zarabia na nich.Przede wszystkim kupiony towar handlowy powinien być sprzedany z zyskiem !!!!!!!!! po to się go kupiło a nikt nie udowodni urzędnikowi ze w dobrej wierze kupił nowe porsche z salonu jako towar handlowy by go po 5 latach sprzedać z zyskiem.
|
|
Góra |
|
sylwester
|
Napisane: 22.10.2012, 9:34 |
|
|
wit007 napisał(a): Buraku, "Ty" pisze się z dużej litery. Inne zaimki takoż. Sylwester, przepraszam, ale temat trzeba będzie kontynuować w nowym wątku. Chyba że wyczyścimy z off-topu ten.
Dawno tak się nie ubawiłem ... mi to nie przeszkadza .. ale uważam że trola należy usunąć. Merytorycznie nic nie wnosi do dyskusji, eskalacja Adaśowych inwektyw oraz off-topu nie sprzyja powadze Forum PCP.
S.
|
|
Góra |
|
Vjackmax
|
Napisane: 22.10.2012, 9:46 |
|
|
admin, admin, admin...
pozdr, jacek
|
|
Góra |
|
Adaś
|
Napisane: 22.10.2012, 10:04 |
|
|
theshape napisał(a): A mnie tam Adaś bawi Adaś - właśnie wpadłem na genialny pomysł z tymi podatkami. Otóż, mennica może legalnie dodrukowywać pieniądze, obywatel nie może tego robić, bo poszedłby do więzienia. ale spokojnie - nad wszystkim panują urzędnicy i politycy... W takim razie proponuję wszystko na pełnym legalu - znieśmy podatki dla obywateli, a mennica niech dodrukuje tyle ile potrzeba, ewentualnie dla nadgorliwych możliwość płacenia dobrowolnej skłdki asfaltowej. Forsy w bród, obywatele zadowoleni, na każdym podjeździe Porsche. BT - nie "prowokacje", tylko "farsa"
jestes ignorantem ekonomicznym albo brak ci calkowicie wiedzy o decyzjach jakie powstaja i ich wynikiem jest dodruk pieniadza, proponuje lekko sie douczyć , a pozniej juz bedziesz mogl zabierac glos w dyskusji
|
|
Góra |
|
Adaś
|
Napisane: 22.10.2012, 10:05 |
|
|
QbaqBA napisał(a): Adaś napisał(a): wit007 napisał(a): Adaś napisał(a): Witam Serdecznie , prosze zanotuj : Nie ma przestępstwa, jeżeli zarzut uczyniony jest prawdziwy (art. 213 § 1 k.k.) oraz nie popełnia przestępstwa zniesławienia, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut, który służy obronie społecznie uzasadnionego interesu Skąd pewność, że Twój zarzut jest prawdziwy? Jakieś nadprzyrodzone zdolności? Dość tego off-topu, jeszcze coś tu napiszesz nie w temacie, a zostanie on zamknięty. A wtedy Twoje kolejne wpisy również będą pod lupą. PS. Przykro mi to pisać, ale Jasmin ma rację - gdyby gość zaczął się tak zachowywać w moim domu, też bym go - mówiąc brzydko - wykopał. Więc albo zmienisz swoje podejście jako gość na tym forum albo - żegnaj. ty tez nie skumałeś , byla to odpowiedz na inny post, cos u ciebie słabo z kumacją, ha ha ha jak brakuje argumentow lepiej wyrzucić goscia bo jeszcze co powie, a ja nie zrozumiem skumał doskonale, tylko obawiam się że tego nie wyłapiesz, skoro jak widać z czytaniem ze zrozumieniem jest problem. sugerujesz bowiem jakoby tutejsi użytkownicy "rejestrowali samochody niezgodnie z przepisami". poki nie masz dowodów w reku, radziłbym się powstrzymać przed takimi komentarzami, bo o ile tu zapewne nie trafisz na frustratów którzy za takie coś będą Cię ciągać po sądach (kwestia kultury i zdrowego dystansu. jeśli wyjaśnić - napisz), o tyle gdzieś indziej może się trafić ktoś kto nie będzie miał skrupułów. a przed sądem już Ty będziesz musiał udowodnić, że masz rację. a gwarantuję - nie masz. nadal życzliwy, Kuba
wow, spirala strachu sie nakreca ......................
|
|
Góra |
|
Adaś
|
Napisane: 22.10.2012, 10:35 |
|
|
adarek napisał(a): Wracając do tematu VAT pierwszym złodziejstwem jest brak odliczenia pełnego VAT od samochodu osobowego użytkowanego w firmie która ten VAT płaci.Bo niby czym jako właściciel mam jeździć na spotkania biznesowe i załatwiać sprawy?? jelczem?? drugim złodziejstwem jest zmuszanie ludzi kupujących samochody osobowe o wartości powyżej 20 tys euro do leasingu. Jest to bandyckie lobby bankowe - normalnie powinienem auto móc kupić za gotówkę jak mnie stać czy w kredycie i amortyzować lub leasingu jak ktoś chce. Ale tak to muszę zapłacić haracz firmie leasingowej najczęściej będącej odłamem jakiegoś banku co tylko tyle zmieni ze podraża koszty i zamiast mniejszych kosztów i większego podatku dla państwa to haracz dla leasingu - większy koszt i mniejszy podatek
oj te bandyckie lobby, powinieneś uderzyć w ten układ, jak Lenin pare lat temu
|
|
Góra |
|
Adaś
|
Napisane: 22.10.2012, 10:36 |
|
|
sylwester napisał(a): wit007 napisał(a): Buraku, "Ty" pisze się z dużej litery. Inne zaimki takoż. Sylwester, przepraszam, ale temat trzeba będzie kontynuować w nowym wątku. Chyba że wyczyścimy z off-topu ten. Dawno tak się nie ubawiłem ... mi to nie przeszkadza .. ale uważam że trola należy usunąć. Merytorycznie nic nie wnosi do dyskusji, eskalacja Adaśowych inwektyw oraz off-topu nie sprzyja powadze Forum PCP. S.
usunąc nawet na wszelki wypadek , trudno zrozumieć o czym pisze i wogole moze obraża ?
|
|
Góra |
|
Adaś
|
Napisane: 22.10.2012, 10:37 |
|
|
adarek napisał(a): No i trzecia sprawa nie radziłbym użytkować samochodu osobowego trzymając go jako towar handlowy - każdy urząd skarbowy taka interpretacje obali. Jakby to było takie proste to wszyscy by tak postępowali ale na takie coś może sobie pozwolić ktoś kto ma komis lub salon samochodowy i to jeszcze często zmieniając auta zarabia na nich.Przede wszystkim kupiony towar handlowy powinien być sprzedany z zyskiem !!!!!!!!! po to się go kupiło a nikt nie udowodni urzędnikowi ze w dobrej wierze kupił nowe porsche z salonu jako towar handlowy by go po 5 latach sprzedać z zyskiem.
troche tlumaczysz oczywiste rzeczy.............................
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 22.10.2012, 10:38 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Dość tego. Chcesz - załóż wątek o oszustwach, jakich dopuszczają się - według Twojej chorej wyobraźni - członkowie PCP i użytkownicy forum. I nie zaśmiecaj innych wątków.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
|