|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Tomrider
|
Napisane: 8.04.2022, 21:28 |
|
|
Cześć Po blisko 2 latach nastąpiła spodziewana remisja choroby pod nazwą 911:) Wymagania manual/pdk coupé i raczej c2 W związku z tym mam pytania 1. Czy ktoś chce coś sprzedać coś fajnego? 2. Czy ktoś się może wypowiedzieć na poniższe auta 3. Gdzie w Warszawie oprócz Porschepana (bo jak dzwoniłem to nie mają nawet czasu na umówienie przeglądu przedzakupowego:( można to zrobić? Fachowo plus gładzie Pozdrawiam i mam nadzieję, że wkrótce znów się zapiszę do klubu:) Tu wiem, że Stany, było uderzone w praw tył, widziałem fotki i według mnie nie było tragedii. Auto mi się podoba, jest w Warszawie, prawie obok Porschepana, ale jak pisałem nie ma możliwości zapisania się https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... EvpMH.htmlTen się chyba dziś pojawił https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... ErXFA.html
|
|
Góra |
|
seteman
|
Napisane: 9.04.2022, 8:16 |
|
|
A może zamiast dzwonić wsiądź w auto i pojedź pogadać na żywo… coś czuję że w ten sposób cos jednak zyskasz 😉
|
|
Góra |
|
Tomrider
|
Napisane: 9.04.2022, 14:46 |
|
|
Nie no spoko porada. Dzieki. Zaufanie do slow sprzedajacego gwarancja bezproblemowej eksploatacji😀.
|
|
Góra |
|
pimi
|
Napisane: 9.04.2022, 15:05 |
|
|
chyba źle zrozumiałeś poradę Kolegi
|
|
Góra |
|
Tomrider
|
Napisane: 9.04.2022, 15:59 |
|
|
No moze nie zrozumialem. Jedno ogladalem i widzialem szkody na zdjeciach. Czy cos mi to powiedzialo o stanie technicznym? Nie, bo sie nie znam. Pytam o konkretne egzemplarze moze ktos zna. Dodatkowo o serwis gdzie sprawdzic. Moze za duzo
|
|
Góra |
|
fx45
|
Napisane: 9.04.2022, 21:35 |
|
|
Wiesz to trochę tak jak byś chciał porady co kobiety lubią najbardziej w łóżku. Nic nie zastąpi zobaczenia samochodu i oceny ( jeśli się znasz lub z kimś kto się zna ) . Większość z nas miał ma taki sam dylemat przy zakupie używany. Ja kupiłem swoje 997.1 zupełnie nieświadomie i byłem przeszczęśliwy.Do momentu kiedy dostałem na forum i się zaczęło... 997.1 ?! Oooo to on może ci i litania a tu już 3 rok i bez problemów.
|
|
Góra |
|
Patu
|
Napisane: 9.04.2022, 21:48 |
|
|
Cześć,
posiadam 4s, tiptronic, przebieg 117 tyś km, pochodzące z polskiego salonu. Auto stoi obecnie u Osa Motors, gdzie przechodzi przegląd (uszczelnienie, wymiana hamulców, drobiazgi, etc.) Gładzie cylindrów były sprawdzone, silnik jest w perfekcyjnym stanie. Auto po przeglądzie u Andrzeja idzie na sprzedaż. Samochód jest w świetnym stanie. Cena 210 tys pln. Jeżeli będziesz zainteresowany, proszę o telefon 601 218 514, gdyż tutaj rzadko wchodzę.
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
mgols
|
Napisane: 9.04.2022, 22:51 |
|
|
Sztukę kolo porschepana oglądałem jezdziłem, trochę wymaga dopieszczenia z zewnątrz i wewnątrz. Najbardziej mnie zaniepokoił komunikat o niskim poziomie oleju podczas jazdy testowej, to w połączeniu z niebieskim dymem przy starcie i odpowiedzi „czasem coś trzeba dolać” na pytanie czy pali olej sprawiło że sobie darowałem. Ale ładny ogólnie i pasm sport chrono pdk wiec spoko spec
|
|
Góra |
|
JayKay
|
Napisane: 10.04.2022, 11:36 |
|
Nr klubowicza: 797
|
Ja też ostatnio długo nad 997 się zastanawiałem. Uważam, że 997.2 Carrera S z PDK to genialne i chyba najlepsze co można mieć w 997 po wyłączeniu z równania aut GT. Z tych co wysłałeś wziąłbym tą amerykankę .2 S na porządne sprawdzenie i koniecznie prześwietlić trzeba historię w USA. Sama w sobie wygląda bardzo fajnie.
|
|
Góra |
|
BartekG
|
Napisane: 10.04.2022, 14:05 |
|
Nr klubowicza: 770
|
Tomrider napisał(a): Nie no spoko porada. Dzieki. Zaufanie do slow sprzedajacego gwarancja bezproblemowej eksploatacji😀. Koledze który doradzał - chodziło o to żebyś podjechał do PorschePana - umówić się na przegląd przedzakupowy. Takich telefonów jak Twój mają pewnie kilka w tygodniu - marzycieli nie brakuje - a finał jest taki że pewnie z 10 tylko jeden faktycznie przyjedzie. Chłopaki , mają tam co robić. Jak sprzedawałem swojego Boxa , umawiali mnie na za 3-4 tygodnie. Jak kupujący do nich podjechał - zrobili mu to w 4 dni. Inaczej podchodzi się do konkretnego klienta , a inaczej do marzycieli ( którymi, był każdy z nas przed pierwszym Prosiakiem ). A przy okazji , dowiesz się czegoś więcej na co zwracać uwagę, małą pigułkę informacyjną ... a jak podpowiesz im o jakie auto chodzi - może już na miejscu cos ci o nim opowiedzą - mają SPORĄ BAZĘ autek w swojej historii. Czego na 100% nie powiedzą Ci przez telefon. Powodzenia w poszukiwaniach ! Ave
Góra |
|
partyro
|
Napisane: 10.04.2022, 17:46 |
|
|
mgols napisał(a): Sztukę kolo porschepana oglądałem jezdziłem, trochę wymaga dopieszczenia z zewnątrz i wewnątrz. Najbardziej mnie zaniepokoił komunikat o niskim poziomie oleju podczas jazdy testowej, to w połączeniu z niebieskim dymem przy starcie i odpowiedzi „czasem coś trzeba dolać” na pytanie czy pali olej sprawiło że sobie darowałem. Ale ładny ogólnie i pasm sport chrono pdk wiec spoko spec Tez miałem okazje rzucić okiem na ten egzemplarz. Moją uwagę zwróciło niskie ciśnienie oleju na zimnym silniku - nie przekraczało 2 barów. Z tego co gdzieś już czytałem to raczej nic dobrego? Dodatkowo w dokumentacji jest informacja, że auto miało nawet dwa zdarzenia.
|
|
Góra |
|
Eclipser
|
Napisane: 10.04.2022, 18:48 |
|
|
Wskazania ciśnienia oleju w każdej 911 należy interpretować zgodnie z instrukcją obsługi w tym zakresie.
|
|
Góra |
|
Andruszka
|
Napisane: 10.04.2022, 22:54 |
|
Nr klubowicza: 304
|
Co do tej szarej S z PDK z Warszawy, to była ona do sprzedania jakieś ponad 2 lata temu, długo wisiała, nie wiem czy się sprzedała i teraz sprzedaje następny właściciel, czy wtedy została i wraca teraz. Interesowałem się nią i oglądałem zdjęcia z Carfaxu, moim zdaniem dość mocno ruszone zawieszenie, to był największy problem. Do tego słowa właściciela, że przy 100km/h potrafi rzucać tyłem podczas deszczu, trochę mnie zniechęciły, bo moja ówczesna 997.1 też C2 była stabilna nawet przy 140. Wtedy odpuściłem. Więc pierwsze co bym zrobił interesując się nią, to zabrał bym na geometrię, jak by była O.K, to wtedy porządny przegląd, bez niego bym nie ryzykował. Po za tym, trzeba pamiętać, że auto z taką historią będzie ciężej sprzedać i cenę trzeba będzie opuszczać.
Góra |
|
Tomrider
|
Napisane: 11.04.2022, 11:58 |
|
|
Dziekuje wszystkim za opinie. Skoro ta szara dymi i sciaga to odpuszczam. Szukam dalej😀
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|