Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 18:51 

Poczytałem co Szanowni Państwo w tym temacie macie do powiedzenia i nasuwa mi się jesden wniosek. W polsce nawet nie ma sęsu dawać ogłoszeń.

Sprzedałem tylko jedno auto Porsche od dwóch lat do polski.

Ciekawe dlaczego?

A duża część klubowiczów wie co robię na codzień.

Pozdrawiam
PD

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 18:56 

pit napisał(a):
auto stoi w Porsche Centrum Poznań, więc dokładnie bym sprawdził czy coś nie kantują...silnik czy oryginał, czy wymieniany i całą resztę, albo spisał porządną umowę gwarancji.
generalnie ostrożnie z nimi... :(

Czy to oznacza, że w PCP coś nie kaman?
Pytam, ponieważ w przyszłym tygodniu jestem umówiony na jazdy próbne, ... później nie wykluczam kupna.

S.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 18:58 

sprawdziłbym w miarę możliwości dokładnie...
czy numery silnika zgadzają się z karoserią itp.
to że jest to serwis porsche niestety nie jest niczego gwarancją i trzeba ten serwis traktować jak każdego sprzedającego.

niestety nie wszystko złoto co się świeci. ja mam złe doświadczenia z tą firmą dotyczące serwisu.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 19:24 

Czy możesz rozwinąć swoją myśl ? Myślałem, że salony jak PCP PCW to najpewniejsze miejsca na ziemi.

Sam szukam 4s i podoba mi się ta szara w PCW ktoś coś więcej o niej wie ?

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 19:31 

tak jak napisałem to że jest to serwis porsche niestety nie jest niczego gwarancją .. trzeba sprawdzić i tyle.
Na pocieszenie powiem że mam prywatnie dużo większe zaufanie do PCW.

więcej na priv.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 19:45 

piotr_d napisał(a):

Sprzedałem tylko jedno auto Porsche od dwóch lat do polski.

Ciekawe dlaczego?
PD

Być może dlatego, że w Polsce na jednego uczciwego człowieka zajmującego się zawodowo sprzedażą samochodów przypada stu mniejszych lub większych handlarzy i coraz trudniejszym staje się odróżnienie uczciwej oferty od ściemnianej.
Marka samochodu czy szyld firmy choć oczywiście są nieporównywalnie bardziej bezpiecznymi miejscami zakupu też nie są tu żadną gwarancją.
Dlatego jak pisze kolega pit sprawdzać, sprawdzać a potem jeszcze raz szczególnie zanim wyda się kwotę sześciocyfrową.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 20:06 

to chyba najmadrzejsza sentencja z tego tematu, od pewnego czasu probuje kupic dobre PC i szczerze na przestrzeni kilkunastu miesiecy znalazlem jeden - powtorze jeden egzemplarz ktory chcialbym miec,
i nie od zadnego handlarza,zwyklego komisu czy komisu przy stacji PC,
ale od pierwszego prywatnego wlasciciela takiego auta , moze dlatego ze jest to pierwszy wlasciciel ktory kiedys sam zaplacil za auto konkretne pieniadze, dbał o nie i jak widze nie chce sprzedac za wszelka cene lub rozbil auto a pozniej handlarz lub łowca okazji je przejął ,pisze to na bazie doswiadczenia poprzednich zakupow z pozniejszymi problemami i obecnego jezdzenia po kraju co bylo tylko zwykla strata czasu , nasz rynek jest zalany wynalazkami sprowadzanymi ze stanow i europy zachodniej kupionymi "bo byly tanie" lub autami rozbitymi na maksa

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 20:14 

sylwester napisał(a):
pit napisał(a):
auto stoi w Porsche Centrum Poznań, więc dokładnie bym sprawdził czy coś nie kantują...silnik czy oryginał, czy wymieniany i całą resztę, albo spisał porządną umowę gwarancji.
generalnie ostrożnie z nimi... :(

Czy to oznacza, że w PCP coś nie kaman?
Pytam, ponieważ w przyszłym tygodniu jestem umówiony na jazdy próbne, ... później nie wykluczam kupna.

S.

Którym konkretnie modelem? Widziałem już kilka i mogę się podzielić opinią.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 20:17 

Jizu napisał(a):
od pewnego czasu probuje kupic dobre PC i szczerze na przestrzeni kilkunastu miesiecy znalazlem jeden - powtorze jeden egzemplarz ktory chcialbym miec,

Co to za egzemplarz, kupiłeś go?
Bo jak jest zdrowa sztuka, a coś Ciebie powstrzymuję to chętnie zobaczę auto.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 20:25 

tylko kasa mnie powstrzymuje, wlasnie kombinuje skad dolozyc ,
auto bylo omawiane w tym watku, wiecej nie napisze , do czasu az nie kupie :) , nie chce zeby sprzedajacemu wzrosło zainteresowanie :), podpowiem ze lubie ekskluzywke czyli automat

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 21:12 

Ponawiam pytanie czy ktoś coś więcej wie o tej 4s w PCW szarej za 330 ?

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 21:46 

Jizu napisał(a):
auto bylo omawiane w tym watku, wiecej nie napisze , do czasu az nie kupie :) , nie chce zeby sprzedajacemu wzrosło zainteresowanie :), podpowiem ze lubie ekskluzywke czyli automat

Pozostanę jednak przy manualu tak jak wszyscy doradzają. Ponoć z odsprzedażą triptronica jest również trudniej...

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 21:58 

Federer napisał(a):

Tej nie znam, ale z pewnością omijaj 4S z autoreduty, oraz 4S w stalowym kolorze co ma najechane tylko 11tys.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 22:13 

shifty napisał(a):
Jizu napisał(a):

Pozostanę jednak przy manualu tak jak wszyscy doradzają. Ponoć z odsprzedażą triptronica jest również trudniej...

trudniej bo drozej , wiadomo luksus kosztuje , mniej wyposazone auta zawsze sa tansze, a automat to jednak duzy koszt dodatkowy przy zakupie

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2012, 22:14 

shifty napisał(a):
Federer napisał(a):

Tej nie znam, ale z pewnością omijaj 4S z autoreduty, oraz 4S w stalowym kolorze co ma najechane tylko 11tys.

a co im jest ?

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2012, 8:28 

Jizu napisał(a):
shifty napisał(a):
Jizu napisał(a):

trudniej bo drozej , wiadomo luksus kosztuje , mniej wyposazone auta zawsze sa tansze, a automat to jednak duzy koszt dodatkowy przy zakupie

eee jaki luksus? To co jest luksusem w mercedesie niekoniecznie jest luksusem w Porsche, tym bardziej ze dopiero pdk mozna uznac za konkurencje do manuala, bo tiptronik nie bardzo. Ja sie troche naszukalem manuala, dla mnie wachlowanie biegami to 50% przyjemnosci z jazdy. Mysle ze wiekszosc osob szukajacych pierwszego porsche na pewno szuka manuala, chyba ze sa po 50tce wtedy moze 50/50.

Mysle ze Porsche w manualu bedzie zawsze latwo odsprzedac.

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2012, 9:19 

Ale sie ugadacie o tym tiptroniku i manualu. Każdy ma co lubi, ja tez szukałem tiptronika i manual wogole nie wchodził w grę. Jestem z niego zadowolony, a jak ktoś jest taki rajdowiec i uważa ze tiptronik go opóźnia to zapewniam ze wiecej sekund urwie na torze szlifujac umiejętności niż narzekajac na automat :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2012, 11:47 

wg mnie automat jest szybszy, biorac pod uwage ze nie pochlania uwagi kierujacego , to duza zaleta , mozna skupic sie na maksa na jezdzie i wykrecaniu rekordow , a nie na ruszaniu wajchą

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2012, 12:24 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Temat rzeka... Niezle plynie... jak dyskusja nad wyzszoscia Swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanoca. :wink:

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2012, 12:53 

mnie w moich rozterkach pogodziła skrzynia PDK.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]