Jako że powoli rozglądam się za nowym daily, mam kilka pytań do forumowiczów. Jak jest z wytrzymałością silnika? W Cayenne z tego co wiem są silniki diesla Audi, bardzo wytrzymałe i tanie w utrzymaniu. W Macanie jest tak samo? Jak ogólnie oceniacie Macany po tych kilku latach? Może ktoś ma od początku produkcji, albo kupował używany? Tutaj tak samo, słyszałem bardzo dobre opinie o Cayenne, ciekawi mnie czy jest podobnie w przypadku mniejszego braciszka. I finalnie, ma ktoś może takiego Macana w wawie i chciałby się spotkać? Miałem okazję przejechać się wersją 2.0, ale chciałbym porównać sobie diesla. Już pomijając moment, przy używanym i planowanym na dłużej samochodzie wolę sprawdzony i niewysilony silnik 3.0. Ewentualnie będę rozważał też model S, z podobnych względów (ale to już silnik Porsche o którym narazie nic nie wiem).