|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Pablos
|
Napisane: 21.02.2024, 11:03 |
|
|
Cześć, co byście zmienili, dodali w macanie żony? Nie jest rajdowcem, ma być przyjemnie jeździć po mieście, bezpiecznie i od czasu do czasu jazda drogą szybkiego ruchu do rodziców. Zastanawiam się czy ewentualnie używanego cayenne jej nie wziąć ale macan chyba zwinniejszy.
PR5EW5F1
|
|
Góra |
|
jimmy
|
Napisane: 21.02.2024, 19:13 |
|
Nr klubowicza: 151
|
Pablos napisał(a): Cześć, co byście zmienili, dodali w macanie żony? Nie jest rajdowcem, ma być przyjemnie jeździć po mieście, bezpiecznie i od czasu do czasu jazda drogą szybkiego ruchu do rodziców. Zastanawiam się czy ewentualnie używanego cayenne jej nie wziąć ale macan chyba zwinniejszy.
PR5EW5F1 Bardzo ciekawa konfiguracja. Ty ją robiłeś czy żona? Co mógłbym doradzić? Hm, to kwestia gustu, jeżeli autem będzie jeździła tylko żona to dorzuciłbym ewentualnie: - dach panoramiczny (daje poczucie większego wnętrza) - herb na zaglowkach(na tej skórze będzie wyglądał obłędnie) - szyby termoizolacyjne i dźwiękochłonne (przydadzą się na trasie, bo bywa głośno przy większych prędkościach) Jeżeli zaś będziesz chciał się czasem przejechać to koniecznie dobierz: - PASM (lepsze prowadzenie na autostradzie) - PTV Plus (przyda się gdybys chciał poszaleć) - kierownica sportowa GT (świetne trzymanie i dobrze wyglada) - pakiet pamięci ustawień dla kierowcy Życzę dobrego zakupu!
|
Góra |
|
Pablos
|
Napisane: 21.02.2024, 20:30 |
|
|
dzięki za odzew PASM jest w standardzie herb jest w standardzie pamięć ustawień jest już w opcji z fotelami dachu sama mówiła że nie chce bo będzie trzeba go często czyścić PTV - dobiorę Szyby na tak rzadkie trasy chyba szkoda mi już 6k
|
|
Góra |
|
Mikkel
|
Napisane: 21.02.2024, 21:52 |
|
Nr klubowicza: 853
|
Pablos napisał(a): dachu sama mówiła że nie chce bo będzie trzeba go często czyścić Co prawda mam 911 i może dach jest bardziej nachylony niż w Macanie, ale nie wymaga jakiejś specjalnego czyszczenia, poza normalnym myciem auta. Nie kojarzę jakiś smug czy czegokolwiek innego co by denerwowało, w przeciwieństwie do przedniej szyby. Jeden z moich ulubionych elementów wyposażenia w 911, jak testowałem Macana też zrobiło super wrażenie. Warto zobaczyć na żywo.
Góra |
|
Pablos
|
Napisane: 21.02.2024, 21:56 |
|
|
dzięki za info, w takim razie jutro jedziemy obejrzeć jak to wygląda powoli się przekonuje po Waszych postach.
|
|
Góra |
|
jimmy
|
Napisane: 21.02.2024, 22:25 |
|
|
Pablos napisał(a): PTV - dobiorę Szyby na tak rzadkie trasy chyba szkoda mi już 6k Masz w konfiguracji dopłatę 2k do szyb przyciemnianych, dopłacając 4,5k masz i przyciemniane i dźwiękochłonne a ponadto termoizolacyjne, co przy ciemnym nadwoziu może delikatnie ograniczyć ogrzewanie wnętrza latem. Ja nie mam, ale gdybym ponownie konfigurował z pewnością bym wziął. Dach panoramiczny mam i sobie chwałę. To nie jest wyścigówka, żeby patrzec na środek ciężkości. Jeżeli będzie to kwestia budżetu, to nie bierz PTV.
|
Góra |
|
jackdent
|
Napisane: 21.02.2024, 23:31 |
|
|
A to jeszcze spalinówkę można zamówić ? Słuchy chodziły, że nastąpił koniec i cała produkcja już wykupiona.
|
|
Góra |
|
ChrisR
|
Napisane: 22.02.2024, 10:09 |
|
|
Usunięte: - 18-calowe składane dojazdowe koło zapasowe 1 011 PLN (żona będzie wymieniać koło ?) Masz assitance na czas gwarancji na całym świecie - Asystent automatycznego parkowania 1 542 PLN - najstarsza generacja - działa so so Do rozważenia : - Komfortowy dostęp (bezkluczykowy) 2 874 PLN - strach przed kradzieżą ? Żony to kochają w sensie keyless nie kradzieże - Nagłośnienie BOSE® Surround Sound System 5 267 PLN - standard daje radę, ale brak wzmacniacza fizycznego może nie raz dać o sobie znać.
|
|
Góra |
|
piterson
|
Napisane: 22.02.2024, 22:42 |
|
Nr klubowicza: 078
|
ChrisR napisał(a): Do rozważenia : - Komfortowy dostęp (bezkluczykowy) 2 874 PLN - strach przed kradzieżą ? Żony to kochają w sensie keyless nie kradzieże - Nagłośnienie BOSE® Surround Sound System 5 267 PLN - standard daje radę, ale brak wzmacniacza fizycznego może nie raz dać o sobie znać. Pierwsze wywal od razu. Samo zło. Do Bose IMHO warto dopłacić - daje akceptowalną jakość dźwięku (choć bez szału). Standard może być po prostu słaby.
|
Góra |
|
Przemek KG
|
Napisane: 23.02.2024, 12:28 |
|
Nr klubowicza: 724
|
Pablos tu są sami swoi, możesz mówić otwarcie dla kogo ten makan
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
jimmy
|
Napisane: 23.02.2024, 17:42 |
|
|
piterson napisał(a): ChrisR napisał(a): Do rozważenia : - Komfortowy dostęp (bezkluczykowy) 2 874 PLN - strach przed kradzieżą ? Żony to kochają w sensie keyless nie kradzieże - Nagłośnienie BOSE® Surround Sound System 5 267 PLN - standard daje radę, ale brak wzmacniacza fizycznego może nie raz dać o sobie znać. Pierwsze wywal od razu. Samo zło. Do Bose IMHO warto dopłacić - daje akceptowalną jakość dźwięku (choć bez szału). Standard może być po prostu słaby. Potwierdzam. Bierz zwykły kluczyk. A co do Bose, to nie jest prawdziwa jakość Bose, ale nie jest źle. Dla mnie jako amatorskiego audiofila, Bose w Macanie nie jest zły, jest akceptowalny. Drugi raz był na pewno tez wybrał.
|
Góra |
|
Pablos
|
Napisane: 25.02.2024, 22:11 |
|
|
jimmy napisał(a): Pablos napisał(a): PTV - dobiorę Szyby na tak rzadkie trasy chyba szkoda mi już 6k Masz w konfiguracji dopłatę 2k do szyb przyciemnianych, dopłacając 4,5k masz i przyciemniane i dźwiękochłonne a ponadto termoizolacyjne, co przy ciemnym nadwoziu może delikatnie ograniczyć ogrzewanie wnętrza latem. Ja nie mam, ale gdybym ponownie konfigurował z pewnością bym wziął. Dach panoramiczny mam i sobie chwałę. To nie jest wyścigówka, żeby patrzec na środek ciężkości. Jeżeli będzie to kwestia budżetu, to nie bierz PTV. PTV i Szyby ostatecznie wzięliśmy, dachu jak nie chciała tak nie chce więc nie braliśmy jimmy napisał(a): piterson napisał(a): ChrisR napisał(a): Do rozważenia : - Komfortowy dostęp (bezkluczykowy) 2 874 PLN - strach przed kradzieżą ? Żony to kochają w sensie keyless nie kradzieże - Nagłośnienie BOSE® Surround Sound System 5 267 PLN - standard daje radę, ale brak wzmacniacza fizycznego może nie raz dać o sobie znać. Pierwsze wywal od razu. Samo zło. Do Bose IMHO warto dopłacić - daje akceptowalną jakość dźwięku (choć bez szału). Standard może być po prostu słaby. Potwierdzam. Bierz zwykły kluczyk. A co do Bose, to nie jest prawdziwa jakość Bose, ale nie jest źle. Dla mnie jako amatorskiego audiofila, Bose w Macanie nie jest zły, jest akceptowalny. Drugi raz był na pewno tez wybrał. Oboje jesteśmy głusi na dźwięki więc Bose odpuściliśmy Kluczyka ja nie chciałem właśnie ze względu na niepotrzebne koszty i większe ryzyko kradzieży. Przemek KG napisał(a): Pablos tu są sami swoi, możesz mówić otwarcie dla kogo ten makan Może inaczej. Macan dla żony T czasem dla mnie Koło dojazdowe wywaliłem, nie pomyślałem o tym kto to będzie miał wymieniać jackdent napisał(a): A to jeszcze spalinówkę można zamówić ? Słuchy chodziły, że nastąpił koniec i cała produkcja już wykupiona. Jeszcze było jeszcze kilka slotów na Pl. W zależności do którego salony zadzwoniłem to jedni mówili, że już nie można np (sopot), w Wawie można było do soboty, a w Krakowie do końca lutego albo wyczerpania slotów. Wielkie dzięki za tak duży odzew chłopaki. Byliście bardzo pomocni.
|
|
Góra |
|
Bartosz1986
|
Napisane: 25.02.2024, 23:43 |
|
|
A dlaczego T, a nie zwykły Macan? Chodzi o te dodatki? Powiem szczerze, że wolałbym Macana S bez opcji niż dopasionego 2.0 litrowego. Przyjemność z jazdy, fajne zbieranie się bez żyłowania, łądny pomruk, zdecydowanie V6 nawet kosztem wyposażenia, wszak w standardzie i tak ma wszystko co potrzebne do codziennej eksploatacji.
|
|
Góra |
|
Pablos
|
Napisane: 7.03.2024, 15:00 |
|
|
bo to dla żony i te dodatki były ważniejsze dla komfortu niż odczuć z jazdy, a T obniżał cenę zwykłego biorąc pod uwagę to co ma standardzie.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|