Autor |
Wiadomość |
Select Automotive
|
Napisane: 28.12.2017, 21:34 |
|
|
Porsche obniżyło rabaty w Polsce. Diler ma tylko 7% do dyspozycji o ile dobrze pamiętam.
Z importu max może czasami się udać 10%.
W naszym przypadku klient kupuje Porsche bezpośrednio od dilera Porsche z EU. Nam wypłaca prowizję gdy auto jest gotowe do odbioru.
|
|
Góra |
|
ledakar
|
Napisane: 18.01.2018, 0:05 |
|
|
Panowie,
dostałem w salonie 7% na Macana do produkcji. Rozumiem, że to max i na więcej nie ma co liczyć?
M.
|
|
Góra |
|
Select Automotive
|
Napisane: 18.01.2018, 0:25 |
|
|
ledakar napisał(a): Panowie,
dostałem w salonie 7% na Macana do produkcji. Rozumiem, że to max i na więcej nie ma co liczyć?
M. Nasz diler Porsche oferuje 10%
|
|
Góra |
|
ledakar
|
Napisane: 18.01.2018, 1:18 |
|
|
@Select Automotive
Dziwne. Wysłałem do Was prośbę o wycenę specyfikacji i zaoferowaliście mi 6-7%.. Jak uzyskać zatem te 10%?
|
|
Góra |
|
Select Automotive
|
Napisane: 18.01.2018, 15:59 |
|
|
ledakar napisał(a): @Select Automotive
Dziwne. Wysłałem do Was prośbę o wycenę specyfikacji i zaoferowaliście mi 6-7%.. Jak uzyskać zatem te 10%? Prośba o podanie adresu e-mail
|
|
Góra |
|
ledakar
|
Napisane: 18.01.2018, 16:04 |
|
|
Poszedł PW
|
|
Góra |
|
Bristol
|
Napisane: 18.01.2018, 18:24 |
|
|
Select Automotive napisał(a): ledakar napisał(a): Panowie,
M. Nasz diler Porsche oferuje 10% Używane Porsche też macie w ofercie?
|
|
Góra |
|
Select Automotive
|
Napisane: 18.01.2018, 20:42 |
|
|
Bristol napisał(a): Select Automotive napisał(a): ledakar napisał(a): Panowie,
M. Nasz diler Porsche oferuje 10% Używane Porsche też macie w ofercie? Tak ale tylko od dilerów Porsche. Od handlarzy z EU nie kupujemy bo można sobie narobić problemów...
|
|
Góra |
|
ledakar
|
Napisane: 17.02.2018, 8:54 |
|
|
Panowie,
Na dniach będę składał zamowienie na Macana, ale teraz przeczytałem artykuł, że w kwietniu ma wchodzić FL Macana. Czy to prawda? Ma ktoś potwierdzone info? Jeśli tak, to może warto się wstrzymać i złożyć zamowienie w kwietniu?
M.
|
|
Góra |
|
porsche-fanatic
|
Napisane: 17.02.2018, 13:04 |
|
|
ledakar napisał(a): Panowie,
Na dniach będę składał zamowienie na Macana, ale teraz przeczytałem artykuł, że w kwietniu ma wchodzić FL Macana. Czy to prawda? Ma ktoś potwierdzone info? Jeśli tak, to może warto się wstrzymać i złożyć zamowienie w kwietniu?
M. lepiej poczekać, niby ma to być tylko lift ale wygląd ma się zmienić dość znacząco (tył jak nowy Cayenne), przód nieznacznie grill. Dodatkowo mają być nowe silniki i pewnie najmocniejsza wersja będzie powyżej 500 HP - konkurenci już mają swoje topowe wersje w takiej mocy. Podobno mają się też kokpit zmienić (jak w nowej Panamerze) ale to jest niepotwierdzone... Nowego Macana testują już od maja 2017 więc raczej zmiany będą duże...
|
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 17.02.2018, 13:39 |
|
Nr klubowicza: 263
|
Wiadomo gusta to gusta, lecz upodabnianie wszystkich modeli jest nudne i wiele firm od tego odeszło , szkoda, że chcą powielać wzór tyłu we wszystkich modelach, światła "starego" Macana osobiście bardzo mi się podobały i szkoda, że ten charakterystyczny element popsują
|
WaldekGTS
|
Napisane: 17.02.2018, 17:38 |
|
|
porsche-fanatic napisał(a): ledakar napisał(a): Panowie,
M. lepiej poczekać, niby ma to być tylko lift ale wygląd ma się zmienić dość znacząco (tył jak nowy Cayenne), przód nieznacznie grill. Dodatkowo mają być nowe silniki i pewnie najmocniejsza wersja będzie powyżej 500 HP - konkurenci już mają swoje topowe wersje w takiej mocy. Podobno mają się też kokpit zmienić (jak w nowej Panamerze) ale to jest niepotwierdzone... Nowego Macana testują już od maja 2017 więc raczej zmiany będą duże... Bylem w fabryce w Lipsku i z tego co sie orientuje, to nie bedzie duzych zmian w srodku, tylne swiatla takie jak w Cayenne (wg mnie obecne tylne swiatla sa swietne), przedni grill troche kosmetycznych zmian i nowe silniki (2.9 od Audi....) poza tym zobaczymy i przekonamy juz niedlugo....mam nadzieje, ze beda tez dostepne silniki Porsche 500 HP
|
|
Góra |
|
porsche-fanatic
|
Napisane: 17.02.2018, 21:48 |
|
|
WaldekGTS napisał(a): porsche-fanatic napisał(a): ledakar napisał(a): Panowie,
M. lepiej poczekać, niby ma to być tylko lift ale wygląd ma się zmienić dość znacząco (tył jak nowy Cayenne), przód nieznacznie grill. Dodatkowo mają być nowe silniki i pewnie najmocniejsza wersja będzie powyżej 500 HP - konkurenci już mają swoje topowe wersje w takiej mocy. Podobno mają się też kokpit zmienić (jak w nowej Panamerze) ale to jest niepotwierdzone... Nowego Macana testują już od maja 2017 więc raczej zmiany będą duże... Bylem w fabryce w Lipsku i z tego co sie orientuje, to nie bedzie duzych zmian w srodku, tylne swiatla takie jak w Cayenne (wg mnie obecne tylne swiatla sa swietne), przedni grill troche kosmetycznych zmian i nowe silniki (2.9 od Audi....) poza tym zobaczymy i przekonamy juz niedlugo....mam nadzieje, ze beda tez dostepne silniki Porsche 500 HP widać, że informacje wydaję sie podobne. Swoją drogą nowy tył nie wygląda najgorzej
|
|
Góra |
|
ledakar
|
Napisane: 18.02.2018, 1:32 |
|
|
porsche-fanatic napisał(a): WaldekGTS napisał(a): porsche-fanatic napisał(a): ledakar napisał(a): Panowie,
M. lepiej poczekać, niby ma to być tylko lift ale wygląd ma się zmienić dość znacząco (tył jak nowy Cayenne), przód nieznacznie grill. Dodatkowo mają być nowe silniki i pewnie najmocniejsza wersja będzie powyżej 500 HP - konkurenci już mają swoje topowe wersje w takiej mocy. Podobno mają się też kokpit zmienić (jak w nowej Panamerze) ale to jest niepotwierdzone... Nowego Macana testują już od maja 2017 więc raczej zmiany będą duże... Bylem w fabryce w Lipsku i z tego co sie orientuje, to nie bedzie duzych zmian w srodku, tylne swiatla takie jak w Cayenne (wg mnie obecne tylne swiatla sa swietne), przedni grill troche kosmetycznych zmian i nowe silniki (2.9 od Audi....) poza tym zobaczymy i przekonamy juz niedlugo....mam nadzieje, ze beda tez dostepne silniki Porsche 500 HP widać, że informacje wydaję sie podobne. Swoją drogą nowy tył nie wygląda najgorzej A ten kwiecień jest pewny? Zamówienia złożone w kwietniu będą realizowane lipiec / sierpień? Jak myślicie?
|
|
Góra |
|
Bristol
|
Napisane: 18.02.2018, 14:58 |
|
|
Tył niczym KIA Sportage
|
|
Góra |
|
pawel20vt4
|
Napisane: 20.02.2018, 5:43 |
|
Nr klubowicza: 224
|
Cześć
Ja również jestem w trakcie zamawiania, info jakie mam , to zmówienia będzie można składać w czerwcu z odbiorem grudzień 2018.
_________________ Pozdrawiam Paweł 911 997 TURBO 1/4 mili- 10.583 s > PCP Włocławek 2014 911 964 TURBO Macan III GTS http://www.willa911.pl
|
|
Góra |
|
porsche-fanatic
|
Napisane: 20.02.2018, 8:47 |
|
|
ledakar napisał(a): porsche-fanatic napisał(a): WaldekGTS napisał(a): porsche-fanatic napisał(a): ledakar napisał(a): Panowie,
M. lepiej poczekać, niby ma to być tylko lift ale wygląd ma się zmienić dość znacząco (tył jak nowy Cayenne), przód nieznacznie grill. Dodatkowo mają być nowe silniki i pewnie najmocniejsza wersja będzie powyżej 500 HP - konkurenci już mają swoje topowe wersje w takiej mocy. Podobno mają się też kokpit zmienić (jak w nowej Panamerze) ale to jest niepotwierdzone... Nowego Macana testują już od maja 2017 więc raczej zmiany będą duże... Bylem w fabryce w Lipsku i z tego co sie orientuje, to nie bedzie duzych zmian w srodku, tylne swiatla takie jak w Cayenne (wg mnie obecne tylne swiatla sa swietne), przedni grill troche kosmetycznych zmian i nowe silniki (2.9 od Audi....) poza tym zobaczymy i przekonamy juz niedlugo....mam nadzieje, ze beda tez dostepne silniki Porsche 500 HP widać, że informacje wydaję sie podobne. Swoją drogą nowy tył nie wygląda najgorzej A ten kwiecień jest pewny? Zamówienia złożone w kwietniu będą realizowane lipiec / sierpień? Jak myślicie? Z tego co piszą, prawdopodobnie Macan FL zostanie pokazany w marcu na Motor Show w Genewie. Jeśli tam nie pokażą, to pewnie dopiero na jesień - mogą chcieć poczekać aby nie kanibalizować sprzedaży Cayenna.
|
|
Góra |
|
porsche-fanatic
|
Napisane: 26.02.2018, 11:55 |
|
|
no to już wiadomo, większy ekran i pewnie silnik z modelu hybrydowego od Panamery 4 E-Hybrid
|
|
Góra |
|
pawel20vt4
|
Napisane: 27.02.2018, 21:20 |
|
Nr klubowicza: 224
|
Wygląda fajnie będę cierpliwie czekał mam nadzieje ze w jeszcze tym roku będzie w garażu
_________________ Pozdrawiam Paweł 911 997 TURBO 1/4 mili- 10.583 s > PCP Włocławek 2014 911 964 TURBO Macan III GTS http://www.willa911.pl
|
|
Góra |
|
|