Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24.03.2016, 21:07 

Witam wszystkich,
Poszukuje Mechanika/warsztatu który zna sie na marce i potrafi w normalnych kosztach naprawić usterkę!!!

PostNapisane: 24.03.2016, 21:25 

Porschepana,Raszyn

PostNapisane: 24.03.2016, 22:03 

Dokładnie, PorschePana w Raszynie. Solidnie, fachowo i przyjemnie :)

PostNapisane: 26.03.2016, 16:37 

Nr klubowicza: 352
+1
Polecam

Wiesław

992 Turbo S

PostNapisane: 26.03.2016, 22:42 

Ja też polecam chłopaków z Porschepana :)

PostNapisane: 8.05.2016, 19:58 

Bardzo dziękuje Panowie !!!!
straciłem tylko czas w znanych nam miejscach Warszawy:(

PostNapisane: 8.05.2016, 21:42 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Możesz rozwinąć?

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 14.05.2016, 14:33 

Witam,
Oczywiście że mogę rozwinąć temat:
Posiadam Porsche Panamera 4s 2012r. salon Polska Katowice.
Mieszkam pod Warszawą więc wybrałem najbliższy Serwis jaki jest czyli Płochocińska. Od pewnego czasu słychać było delikatny stuk po prawej stronie przód auta (wyglądało na luzy w zawieszeniu) stuki były na nierównościach.
Pojechałem do serwisu po 4 godzinach oczekiwania na diagnozę otrzymałem informację że nie są w stanie stwierdzić co stuka. Proponuja natomiast wymianę prawie całego zawieszenia:) mam kosztorys który został przygotowany 36tyś zł.
Chcąc upewnić się czy rzeczywiście po przebiegu 79tys km trzeba wymieniać zawieszenie pojechałem do innego warsztatu Białołęka ( tam niestety Panowie rozłożyli ręce i powiedzieli że słyszą stuki ale nie wiedzą z kąd dochodzą a zawieszenie jest sztywne):)
Wybrałem wiec kolejny serwis Auto Reduta a to już klęska (nawet nie chcę mi się opisywać)
Pojechał wiec do Monachium zaprzyjaźniony tak zwany kowal niemiecki (nie autoryzowany serwis) po godzinie Pan stwierdził że przy wymianie przedniej szyby (wymiana była gdyż został uszkodzona przez kamień) założono mi najtańszą chińska podróbkę (Panowie mówili mi że bardzo dobry zamiennik oryginału 2800zł koszt). i przy wibracji obija sie o nią osłonka plastikowa.
Po wymianie szyby w Niemczech wszystko ustało !!!
Dlatego też Panowie zadałem pytanie gdzie w województwie Mazowieckim jest mechanik który kocha markę i cokolwiek wie w tym zakresie.

PostNapisane: 14.05.2016, 14:46 
Członek Zarządu PCP

PorschePana?

Witek

PostNapisane: 14.05.2016, 14:57 

PorschePana - jeszcze tam nie byłem:)
Ale wiele osób na tym Forum poleca ten Warsztat:)
Nie omieszkam podzielić się swoją opinią jak tylko pojadę.

PostNapisane: 14.05.2016, 16:34 

Nie bedziesz w stanie. Michal jest poprostu wirtuozem w swoim fachu. Nikt nigdzie lepiej i uczciwiej nie naprawi Porsche.

PostNapisane: 14.05.2016, 17:43 

Cieszę się tym bardziej będzie mi miło poznać :)

PostNapisane: 14.05.2016, 21:41 

banco22 napisał(a):
Witam,
Oczywiście że mogę rozwinąć temat:
Posiadam Porsche Panamera 4s 2012r. salon Polska Katowice.
Mieszkam pod Warszawą więc wybrałem najbliższy Serwis jaki jest czyli Płochocińska. Od pewnego czasu słychać było delikatny stuk po prawej stronie przód auta (wyglądało na luzy w zawieszeniu) stuki były na nierównościach.
Pojechałem do serwisu po 4 godzinach oczekiwania na diagnozę otrzymałem informację że nie są w stanie stwierdzić co stuka. Proponuja natomiast wymianę prawie całego zawieszenia:) mam kosztorys który został przygotowany 36tyś zł.
Chcąc upewnić się czy rzeczywiście po przebiegu 79tys km trzeba wymieniać zawieszenie pojechałem do innego warsztatu Białołęka ( tam niestety Panowie rozłożyli ręce i powiedzieli że słyszą stuki ale nie wiedzą z kąd dochodzą a zawieszenie jest sztywne):)
Wybrałem wiec kolejny serwis Auto Reduta a to już klęska (nawet nie chcę mi się opisywać)
Pojechał wiec do Monachium zaprzyjaźniony tak zwany kowal niemiecki (nie autoryzowany serwis) po godzinie Pan stwierdził że przy wymianie przedniej szyby (wymiana była gdyż został uszkodzona przez kamień) założono mi najtańszą chińska podróbkę (Panowie mówili mi że bardzo dobry zamiennik oryginału 2800zł koszt). i przy wibracji obija sie o nią osłonka plastikowa.
Dlatego też Panowie zadałem pytanie gdzie w województwie Mazowieckim jest mechanik który kocha markę i cokolwiek wie w tym zakresie.

Gdzie na plochocinskiej i bialolece?
Pzdr
Hubi

PostNapisane: 14.05.2016, 22:39 
Członek Zarządu PCP

Płochocińska = Płowiecka. Tak obstawiam. A Białołęka - też jestem ciekaw.

Witek

PostNapisane: 15.05.2016, 8:34 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
banco22 napisał(a):
Witam,
Oczywiście że mogę rozwinąć temat: (.......)

Na pewno jest. I może nawet taki, który pomyśli, żeby nie wymieniać szyby, a zrobić coś z osłonką plastikową.

Czasem problem jest z klientami, którzy wszystko wiedzą lepiej, m.in. za pomocą wujka googla.
Nie dalej jak wczoraj oddaliśmy po "naprawie" Golfa, w którym mieliśmy zlecone usunięcie stuków skrzyni biegów. Przy pewnej, wyższej prędkości (wg. zeznań właściciela powyżej 100-110km/h) wydobywały się nieregularne stuki skrzyni biegów. Po trzech dniach badania,jazd próbnych, okazało się, że stuka osłona wydechu podrywana wiatrem !
Klient bez przekonania zapłacił 50.- i z żalem, że "ubyło mu 60km z baku". Innym razem w 964 stukający nieregularnie silnik...a okazało się pęknięte mocowanie poprzeczki trzymającej skrzynię.
Banco, sam piszesz, że wydawało się, że stukało zawieszenie, a pewno nigdzie nie wspomniałeś, że stuki się pojawiły po wymianie szyby... :wink:
Z dużą rezerwą czytam takie posty.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
PostNapisane: 15.05.2016, 10:24 

Witam Panów,
Odpowiadając na pytanie pierwsze:
- pierwszy serwis to:
Porsche Centrum Warszawa
ul. Połczyńska 107
-drugi na Białołęce to:
AutoWaw
ul. Białołęcka 224

Odpowiadając na pytanie drugie:
Po wymianie szyby dopiero po "dłuższym" czasie zaczęły dochodzić stuki z prawej strony samochodu. Będą laikiem wydawało mi się że pochodzi to z zawieszenia postanowiłem więc pojechać do AUTORYZOWANEGO Serwisu jaki mamy w Warszawie i jak wczytał by sie szanowny Pan w opis samochód stał 4 godziny (w tym czasie był diagnozowany) po czy powstał kosztorys na 36 tys (wymiana 4 amortyzatorów wymiana wachaczy i.t.d)

pozdrawiam

PostNapisane: 15.05.2016, 10:38 

Nr klubowicza: 288
Wytłumaczcie mi proszę bom trochę abnegat techniczny : jaki wpływ na telepanie jakiegoś elementu plastikowego ma jakość szyby ???????????
Rozumiem ,że przy wymianie ktoś tam czegoś nie zamontował i dlatego się telepało. Uważam ,że niemiaszki ewidentnie naciągnęli kolegę na wymianę szyby.Wystarczyło poprawić montaż plastikowego elementu.
Szyba wymieniana w ramach ubezpieczenia szyby montowana jest zawsze najtańsza z dostępnych i jest to zapisane w OWU Jeżeli nie ma zamiennika to idzie ori a w przypadku gdy cena jest wyższa od kwoty na jaką jest ubezpieczona to dopłacamy różnicę

-http://classic911.pl

PostNapisane: 15.05.2016, 11:35 

chris napisał(a):
Wytłumaczcie mi proszę bom trochę abnegat techniczny : jaki wpływ na telepanie jakiegoś elementu plastikowego ma jakość szyby ???????????
Rozumiem ,że przy wymianie ktoś tam czegoś nie zamontował i dlatego się telepało. Uważam ,że niemiaszki ewidentnie naciągnęli kolegę na wymianę szyby.Wystarczyło poprawić montaż plastikowego elementu.
Szyba wymieniana w ramach ubezpieczenia szyby montowana jest zawsze najtańsza z dostępnych i jest to zapisane w OWU Jeżeli nie ma zamiennika to idzie ori a w przypadku gdy cena jest wyższa od kwoty na jaką jest ubezpieczona to dopłacamy różnicę

Ja to tak rozumuje, ale nie jestem "synem szklarza".
Zamienniki mogą odbiegać nieco wymiarami od oryginału. Wystarczy że fabryce się nieco inaczej przytnie lub mają kiepską formę i już spasowanie szlag trafia.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]