banco22 napisał(a):
Witam,
Oczywiście że mogę rozwinąć temat: (.......)
Pojechał wiec do Monachium zaprzyjaźniony tak zwany kowal niemiecki (nie autoryzowany serwis) po godzinie Pan stwierdził że przy wymianie przedniej szyby (wymiana była gdyż został uszkodzona przez kamień) założono mi najtańszą chińska podróbkę (Panowie mówili mi że bardzo dobry zamiennik oryginału 2800zł koszt). i przy wibracji obija sie o nią osłonka plastikowa.
Po wymianie szyby w Niemczech wszystko ustało !!!
Dlatego też Panowie zadałem pytanie gdzie w województwie Mazowieckim jest mechanik który kocha markę i cokolwiek wie w tym zakresie.
Na pewno jest. I może nawet taki, który pomyśli, żeby nie wymieniać szyby, a zrobić coś z osłonką plastikową.
Czasem problem jest z klientami, którzy wszystko wiedzą lepiej, m.in. za pomocą wujka googla.
Nie dalej jak wczoraj oddaliśmy po "naprawie" Golfa, w którym mieliśmy zlecone usunięcie stuków skrzyni biegów. Przy pewnej, wyższej prędkości (wg. zeznań właściciela powyżej 100-110km/h) wydobywały się nieregularne stuki skrzyni biegów. Po trzech dniach badania,jazd próbnych, okazało się, że stuka osłona wydechu podrywana wiatrem !
Klient bez przekonania zapłacił 50.- i z żalem, że "ubyło mu 60km z baku". Innym razem w 964 stukający nieregularnie silnik...a okazało się pęknięte mocowanie poprzeczki trzymającej skrzynię.
Banco, sam piszesz, że wydawało się, że stukało zawieszenie, a pewno nigdzie nie wspomniałeś, że stuki się pojawiły po wymianie szyby...
Z dużą rezerwą czytam takie posty.