Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14.05.2011, 18:17 

Nie wiem co napisać , więc napiszę krótko i w streszczeniu.
W dniu dzisiejszym pozbyłem Ani (sprzedałem) Porsche i jak większość wie był to zaaresztowany ( przywłaszczony ) przeze mnie Prosiaczek – służył mi dzielnie , a w zamian za odpowiednie traktowanie i jego higienę dawał nam wiele radości.:)
Gdy sobie pomyślę , że od dzisiaj nie ma w naszym garażu Porsche to czuję się jakoś tak , jak obdarty ze skóry...;)

...muszę szybko uzupełnić naszą stajenkę ;)

Nowymi właścicielami stali się Asia i Sylwester
Oficjalną kierowniczką jest Asia ( hehehe podobnie jak u nas ;) ) , choć po przejażdżce próbnej po zawiłych dróżkach osiedlowych i pokazaniu drobnych możliwości na obwodnicy :drive: Sylwester stwierdził , że „ po co mi Carrera jeśli ten Box jeździ lepiej ? , a może i ja się pobawię tak jak ty ?...” ( jakoś tak podobnie )
Jestem pewien , że jeśli Sylwek raz spróbuje to nie mam złudzeń kto będzie jeździł częściej ;)

W każdym bądź razie , życzę nowym właścicielom bardzo szczerze samych pozytywnych wrażeń z prowadzenia tego auta , jak i bezawaryjności ( przynajmniej przez tyle lat co nam a nie mam co do tego żadnych wątpliwości , że tak właśnie będzie :) ), sukcesów sportowych jeśli o takie powalczą , pokonanie nowych barier i limitów a jeśli chodzi o kabriolet to wiele , wiele pogodnych , przyjemnych i słonecznych chwil. :)

Z tego co wiem to nowi właściciele będą chcieli dołączyć do naszego grona PCP i z tego tu miejsca oficjalnie rekomenduję Asię i Sylwestra
- bardzo sympatyczni ludzie i już nie długo bo w Tomaszowie będziecie mogli sami się o tym przekonać :), nota bene po krótkiej rozmowie z Sylwkiem okazało się , że mam jeszcze jedną wspólną z nim pasję - myśliwstwo :)

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich jako klubowicz bez auta :(

P.s. co na to regulamin , czy jako osoba bez Porsche mogę dalej uważać się jako Wasz kolega z PCP ? ( nawet jeśli na wniosek Clubu zostałem wyróżniony przez Porsche AG ? )
Mam tylko nadzieję dołączyć bardzo szybko jak tylko się da , do dumnych posiadaczy tej jednej słusznej marki ;) > ...łączy nas ta sama pasja...

Tytuł:
PostNapisane: 14.05.2011, 20:59 

Hej, rozumiem smutek i mam nadzieję, że uda Wam się to szybko zmienić.

Regulamin jest...elastyczny :) w stosunku do klubowiczów, którzy tylko na chwilę są bez porszaka - (po)czekamy !

Tytuł:
PostNapisane: 14.05.2011, 21:15 

Mirek,
Człowiek cieszy się dwa razy jak kupi i jak sprzeda :D A poważnie to super,
że zarażamy ludzi pasją i PCP ,z Sylwestrem tez troszkę pisałem :wink:
Ale teraz nie kupi mojego cabrio , kolory te same , nikt sie nie kapnie :)

Gratuluję również nowym użytkownikom, do zobaczenia w Tomaszowie,
mam nadzieję ,że myśliwi wiedzą , co to pełna kultura :wink: pozdrawiam,

Tytuł:
PostNapisane: 14.05.2011, 21:56 

Własnie dojechaliśmy ... moja żoneczka/kaczuszka pierwszy raz za kierownicą własnego prosiaczka ale dawała ostro ... ledwo co nadążałem za nią swoim X5 ... i tak cały czas do Szczecina :oops:
Jak na razie zachwyconaaaaaa :angel4: Jak tak dalej pójdzie, to pewnie niebawem zobaczymy ją na 1/4 mili :twisted:

Mirkowi i jego żonie serdecznie dziękujemy :notworthy:
Mam nadzieję, że Boxster będzie tak samo dobrze jeżdził jak dobrze wygląda.
Jeśli jutro nie będzie padać, to zrobię parę rundek na nowej trasie S3 Szczecin-Gorzów... w jedna stronę 100km :wink:
O wrażeniach napiszę .... mam nadzieję :lol:

Ad Silent.
Co prawda dzisiejsza zabawa z Mirkowym Boxem bardzo mi sie podobała, to jednak moja ofeta jest dalej aktualna ... nawet jeśli kolory takie same :wink:

Pzd wszystkich :piwo:
A i S

Tytuł:
PostNapisane: 14.05.2011, 22:43 

Silent napisał(a):
Mirek,
Człowiek cieszy się dwa razy jak kupi i jak sprzeda ,

Uwierz mi Łukasz , że cieszyłem się tylko raz - kiedy kupiłem , bo teraz wcale ale to wcale nie jestem szczęśliwy a na pewno już Ela , która to prawie witała się z gąską ;) i trzymała kciuki by nikt nie odpowiedział na forum na moje ogłoszenie
była umowa taka , że dam znać tylko na forum PCP o chęci sprzedaży i nigdzie więcej - wóz albo przewóz powiedziałem

Ela troszkę się zawiodła / no cóż takie jest życie - tak miało widocznie być , by mógł cieszyć się kto inny :) , odpowiedziałem - ze zrozumieniem :)
na razie dostała od nas jakiś tam dupowóz a studentce to powinno wystarczyć - jest młoda i wszystko przed nią :)
nie ma nic złego coby na dobre nie wyszło - myślę , że prosiak więcej szkody by jej narobił niż pożytku (szczególnie na 1wszym roku) - taki kraj i obyczaje :(

Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 14.05.2011, 23:28 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
Łączę się w bólu, dokładnie wiem jak to jest... Mirka rozumiem szczególnie, bo to pierwsze Porsche było...;)

Ze mną zawsze jest tak.... sprzedaję, bo kasa pójdzie na inwestycje w firmie... potem, za 3-6 m-cy okazuje się że bez Porsche nie da się żyć.... i potem pojawia się nowa zabawka w garażu.... zatem dokładnie tego życzę Ani i Mirkowi... szybkiego zapełnienia garażu... :twisted:

A nowym właścicielom życzę wiele radości z nowego nabytku...!

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2011, 7:01 

Faktycznie zapomniałem ,że auto miało zostać dla Eli :oops:
Niech skończy studia , to wtedy kupisz w prezencie :wink: Moja na roczek dostała rowerek, chociaż myślałem o Porsche :)
Ja pierwsze 944S2 kupiłem po studiach , jak zacząłem pracować , ale to były inne czasy ,w takim razie życzę szybkich poszukiwań nowego nabytku,
to całkiem fajne zajęcie :wink:

Ps. Sylwester w Tomaszowie przy pełnej kulturze pogadamy :wink:
Pozdrowienia dla Was, Łukasz

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2011, 11:53 

No to szybkiego powrotu do Porsche Mirek a nowemu właścicielowi wiele radości z nowego nabytku.

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2011, 15:45 

gratuluje nowym nabywcom. swietne i niemalze legendarne juz w klubie auto...

Mirek - moze szybki romans z przedniosilnikowym?

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2011, 16:12 

Pierwsze wrażenia ...
Na S3 z Asieńką u boku leciutko wycisnąłem 245km/h .... więcej nie pozwoliła... Asieńka, bo Box miał jeszcze ochotę na wiecej :>
Ale powiem jedno, za tego Boxsa S Porschemu należy się pomnik :notworthy:
Hamulce, hamulce, hamulce ... najważniejsze to nie jak się rozpędzić, ale jak się zatrzymać ;o)
I w tym temacie też perfekcja - hamulce jak brzytwa.

W poniedziałek i wtorek z myślą o sobie testowałem 911 996, .... bez obrazy dla userów, ale to tylko namiastka tego co mam teaz.... MaaSaaKraaaaaaaaa !!!
Ja chcę teraz TURBO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;o)

Wieczorkiem też oblecę kawałek S3 :P :wink:
S.

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2011, 1:08 

Spróbuj może znaleźć kawałek drogi z zakrętami, bo jazda prostą S3 to dopiero początek przyjemności...

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2011, 9:44 

najbliżej taka droga bez ogranizeń, to ...tor Poznań i Akademia Sportowej Jazdy :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2011, 12:01 

Potrenuję dziś po lokalnych krętych drogach - nowy " Unijny" asfalcik skłania do ciekawej jazdy.
A z tą Akademią Jazdy to już sie przymierzałem ... tylko do tej pory nie było czym.
Choć do tej pory bliżej mi było do offroadu, to osobiście jakoś ogarniam temat jazdy speedsterami, ale kaczuszkę to chętnie wyślę.

S.

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2011, 20:08 

Nr klubowicza: 039
Ja to widzę tak; jeżdziłeś już ( patrząc po czasach torowych) już na limicie.
Co oznacza limit ,akurat na torze moze kiedyś odpukać znaczyć wyjazd z toru ,co to oznacza w cabrio.....lepiej nie pytać.
Te rollbary w GT3 kach nie są od parady...............

968 - out
912
996 - out

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]