Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 23.12.2016, 8:32 

Chciałem się przywitać. Właściwie nie jestem do końca pewien dlaczego się tutaj zarejestrowałem. Mam dwadzieścia pięć lat. Chociaż motoryzacja jest moją pasją od dziecka, nie zdążyłem jeszcze zrobić prawa jazdy. Od czasów liceum jestem w rozjazdach po Świecie.
Za to staram się jak najwięcej upalać różne simy... Zaczynałem od TOCA Race Driver 2, potem LFS... Obecnie męczę Assetto Corsa, chociaż niestety nie zawsze na kierownicy (podróże). Za to zawsze bez kontroli trakcji..
Co do Porsche mam mieszane odczucia... Z jednej strony historia, Hitler, VW którego nie znoszę i ten cały marketing a'la Apple. Celowo pomijam frazesy o silniku w złym miejscu i nieskręcających kołach. można to podsumować tak:
Porsche są jak dziewczyny. Ciężko znaleźć takie, które dobrze się prowadzą, ale jak już trafisz na gt3, to nic innego chciał nie będziesz...
Jednak zawsze było kilka modeli które były na szczycie motoryzacyjnej listy marzeń.
Wszystkie modele serii GT - zwłaszcza 993 GT2, 997 GT3 RS i GT2
Boxster jako jedyny w miarę tani roadster z centralnie umieszczonym silnikiem... Co jest o tyle dziwne że ja nie lubię kabrioletów...

Uwielbiam RUFa CTR Yellowbird, pomimo jego turbo laga i oddałbym rękę (kogoś innego) za RWB.
Chyba to ostatnie skłoniło mnie do założenia konta... Wielki szacunek dla Jareckiego za to że dzięki niemu mamy aż dwa RWB nad Wisłą.
Wiele pożytecznych rzeczy się dowiedziałem z tego forum i mam nadzieję że jeszcze wiele się dowiem...
;)
Witajcie!
Krzysiek

PostNapisane: 23.12.2016, 8:50 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Bardzo fajne powitanie. Widac, ze tez jestes zakrecony na punkcie motoryzacji, tylko troche inaczej. Jazda na zywo to co innnego, niz nawet najlepszy symulator. Zgadzam sie z Toba co do GT3 - jak go poznasz, to nawet po bulki chcesz nim jezdzic. No i cala seria GT - legenda. Historia naznaczyla caly niemiecki przemysl plus kawal wloskiej i japonskiej motoryzacji. Fakt. Radosci w rozwijaniu pasji.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

PostNapisane: 23.12.2016, 9:21 

Dzięki za ciepłe przyjęcie i życzenia ;) To nie jest tak że nigdy nie prowadziłem samochodu. Umiem jeździć. Radzę sobie z manualną skrzynią biegów.
Po prostu na razie nie mam jak i kiedy zapisać się na kurs.
Bywam czasem na gokartach.
Mieszkałem jakiś czas niedaleko Autodromo International w Algarve w Portugalii. Dostałem tam na urodziny prezent, jazdy na prawym fotelu w Nissanie GTR i właśnie GT3, plus jeszcze kółko za kierownicą Golfa GTi...
Więc trochę wiem jak to jest...
Oczywiście że wiem że sim to tylko sim... Nawet najlepszy fotel z siłownikami nie odda tego co samochód na żywo...
Jednak jest to jakaś forma treningu i wyrabia pewne odruchy, które oczywiście trzeba mądrze przefiltrować z rzeczywistością...

PostNapisane: 23.12.2016, 10:33 

Nr klubowicza: 381
Witaj :)

Miło Cię powitać - a RWB są zawsze dostępne dla wszystkich którzy mają ochotę je spotkać. Zaproszenie otwarte, więc jeżeli będziesz miał ochotę bliżej obejrzeć i pogadać o RWB to zapraszam. Zresztą szykuję parę niespodzianek z tym związanych na nowy sezon ;)

JS.

*Porsche 911

PostNapisane: 23.12.2016, 13:28 

Wielkie dzięki za "zaporschenie" ;)
Na pewno chętnie skorzystam, tylko że ciężko mnie zastać w kraju.
Jeśli uda mi się na lato przyjechać do Polski i jeszcze znaleźć trochę czasu to bardzo chętnie Ciebie i Twoje RWB odwiedzę.
Aktualnie jestem w Wietnamie, i będę się przemieszczał po Azji, a pewnie i nie tylko.
Jeśli ktoś z Was potrzebowałby jakichś informacji z pierwszej ręki o różnych krajach, głównie w Azji i Ameryce Południowej to się polecam... Chętnie doradzę gdzie warto się wybrać, co zobaczyć, w jakim hotelu się zatrzymać. Takie informacje z pierwszej ręki często potrafią uprzyjemnić podróż.

PostNapisane: 23.12.2016, 14:30 

Witaj.
W skrócie - rób prawo jazdy i atakuj Boxstera - w realu jeździ lepiej niż 918 na symulatorze...

PostNapisane: 23.12.2016, 15:02 

Pewnie w przyszłym roku już zrobię... Co z samochodem? nie wiem...
Przy moim obecnym trybie życia, głównie stałby w garażu...

Jarecki gdzie można znaleźć jakieś dobre zdjęcia Twoich RWB bez tłumu gapiów?
Koniecznie zabierz je na dobrą sesję zdjęciową w jakimś ciekawym plenerze z dobrym fotografem... Materiał wideo z wizyty Akiry był bardzo pro... Chyba najlepszy o RWB jaki widziałem, więc właściwych ludzi znasz, szkoda by było nie doprawić tego sesją fotograficzną, koniecznie z udziałem wnętrza i najlepiej również wieczorem...

...a potem koniecznie wrzucić na wheelsage.org i gdzie się da ;)

PostNapisane: 24.12.2016, 1:07 

Nr klubowicza: 193
Witamy na forum :D Rób prawo jazdy, auta można też wypożyczać :)

Masz porównanie innych simów do rFactora? Kiedyś delikatnie się
bawiłem w LFS i potem zobaczyłem rFactor - głównie dlatego że był
tam Poznań ;) - świetny symulator. Możesz porównać do tych wszystkich
pięknie poubieranych w grafikę nowinek? :D

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 24.12.2016, 4:36 

Właśnie w wypożyczanie celuję na początek.

Odnośnie rFactora.
Dużo w niego nie grałem. Z tego co pamiętam to miałem kłopoty z ustawieniem kierownicy.
Jeszcze w tamtym roku próbowałem, bo się napaliłem na te drift mody.
Tylko że odczułem to tak, że bez asyst auto zachowywało się dosyć nienaturalnie (może wina modów), a z asystami praktycznie driftowało samo... Akurat wtedy wyszedł Japanese Pack do Assetto Corsa i miałem okazję porównać Toyotę AE86 dość dokładnie i w AC działa to wszystko bardzo naturalnie... W sieci jest dużo tras z rF przekonwertowanych do AC, więc można sobie porównać...
Generalnie ja lubię gry kompletne, których nie trzeba modować...
LFS był spoko, ale się niestety zestarzał...
Moim zdaniem koniecznie powinieneś spróbować AC... Fizyka jest najlepsza ze wszystkiego w co grałem... Grafika na ultra też dane radę i odczucia są fajne...
Ze starszych simów bardzo fajny jest GT Legends... Świetny FF, są Porszaki, ale ciężko to odpalić na nowych kompach...

PostNapisane: 24.12.2016, 12:33 

Witam rówieśnika na forum :D Tak jak wspomnieli Koledzy, rób prawo jazdy i do zobaczenia na drodze! Dla mnie nawet jazda Lanosem, moim pierwszym samochodem sprawia wiele radości :) Zazdroszczę podróżowania po świecie i życzę Wesołych Świąt!

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]