Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.10.2019, 20:36 

No to kupiłem.

Wiem że wielu skrytykuje ale skusiłem się ceną i wersją, która była dla mnie mniej ryzykowna na początek mojej kariery z tym modelem..

Wersja 3.2 benzyna bez pneumatyki skrzynia manualna.

Wybór celowy. Lubię sam wachlować drążkiem od skrzyni i decydować kiedy się biegi przełącza. Może kiedyś będzie automat.

Trochę na ten moment widzę już do zrobienia.

1. Hałasuje zdaje się przód most czy też dyferencjał. Jakie koszta naprawy czy tez regeneracji?
2. Nie działa radio - ciemne
3. Nie działa grzanie fotela pasażera.
4. Poza tym takie rzeczy jak oleje, płyny itp.
5. Nie słyszałem na jeździe testowej zawieszenia. Pewnie coś jeszcze wyjdzie.

Od razu mówię że kupiłem za niską cenę auto jako uszkodzone. Silnik pracuje ok.

To na ten moment stwierdziłem. Resztę pewnie stwierdzę jak auto przyjedzie bo jeszcze go zwożą na lawecie.

PostNapisane: 8.10.2019, 8:40 

Hej, gratulacje

Ad. 1. Stałem przed dylematem: regenerować za 1,5 tys. czy kupić używkę. kolega z forum, "majgany" w sprawach technicznych doradził, żeby kupić używkę. Kupiłem za 450 pln, wymontowaną ze sprawnego pojazdu i jest cisza. Przed założeniem zlaliśmy olej przez bibułę i nie było opiłków, także od stycznia zrobiłem 22.000 km i jest ok

Ad. 2. Radio też mi się nie włączało, ponadto nie chciałem iść w kupno takiego samego. Kupiłem dotykowego Pioneera i ramkę do niego. Kupiłem na ebayu z DE za 800 pln z przesyłką, w PL to samo radio 1.300 pln

Ad. 3. Sprawdź czy prąd Ci dochodzi po włączeniu grzenia i czy świeci się podświetlenie przycisku. Podejrzewam, że mata do wymiany

PostNapisane: 9.10.2019, 13:13 

Jeśli most nie szumi mocno głośno polecam zalać ceramizer do skrzyń i dyfrow. Znam taki przypadek ze po wlaniu tego i przejechaniu 1000km dyfer wyciszył się kompletnie.

Grzanie fotela tez mi nie działa, nie wiem o co chodzi jak dojdziesz to daj znać.

Co do radia to najpierw odepnij klemę minus na minutkę, sprawdź bezpiecznik radia i podłącz klemę, jeśli auto długo stało to ja miałem taka sytuacje ze radio nie chciało się kompletnie włączyć, dopiero zdjęcie klemy pomogło i coś się „wyzerowało”.

Kolego Sebastian, wiesz może która wiązka pod fotelem jest od maty ? Chciałbym sprawdzić czy mam przejście przez mate, bo nie wiem czy kupować drugi fotel.

PostNapisane: 9.10.2019, 16:25 

Jak most szumi to w bieżniach łożysk zdawczych z pewnością są już wżery. To się tylko pogłębi. Można zregenerować samemu, choć jeśli mają być wymieniane łożyska wałka atakującego to jest pewien kłopot z odkręceniem jego śruby. Wymiana samych łożysk zdawczych, tych które są z boku i łożyskują króćce wyjściowe na półosie jest prosta i tania. One najczęściej padają. Przy wymianie trzeba tylko uważać żeby nie pomylić podkładek regulacyjnych, są po obu stronach i muszą zostać zamontowane tak samo. Oczywiście po wrzuceniu nowych łożysk nieco się zmieni punkt styku zębów i tak naprawdę to trzeba by mieć dużą znajomość rzeczy żeby to idealnie wyregulować, ale po mojej amatorskiej wymianie cieszę się idealną ciszą już od 50 kkm... ;-))) W razie czego napisz na priv to podpowiem co i jak.

M.

PostNapisane: 9.10.2019, 21:48 

Dzięki za porady.

Jutro auto przyjeżdża. Zacznę działać.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]