Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25.01.2015, 12:19 

http://otomoto.pl/porsche-boxster-boxst ... 61532.html

Cześć, co o tym sądzicie ? Wydaje mi się że auto nie jest mocno porozbijane i można się zmieścić w kosztach naprawy ok. 50 tysięcy złotych na oryginalnych nowych częściach. ( Jak ktoś by chciał po taniości to pewnie jeszcze taniej się da .. ). Co by oznaczało nowiutki Boxster S za mniej niż 170 tysięcy złotych :shock: .. Warto podkreślić że to wersja S z PDK.. Ale to by było chyba zbyt piękne żeby było prawdziwe ? Co sądzicie ? Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 12:32 

Jakis czas temu bylo identyczne auto juz w ogloszeniach w jednym z komisow w/pod poznaniem. Nie dam glowy ze bylo to to samo auto ale kolor, wersja i przebieg ten sam...jezeli to ten sam samochod to jest juz ponad rok w ogloszeniach i cos na rzeczy musi byc skoro nikt tego auta nie kupil. Ale jezeli rozwazasz zakup i naprawe to warto jednak sprawe dokladnie zweryfikowac. Wydaje mi sie ze 50k to troche malo bedzie na nowe i oryginalne czesci...

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 12:34 

Tylne prawe koło stoi ewidentnie krzywo, przednie prawe też jakoś dziwnie. Myślę, że najpoważniejsze uszkodzenia tego auta są niewidoczne na zdjęciach i tylko szczegółowe oględziny na podnośniku dadzą odpowiedź o przybliżonych kosztach naprawy i opłacalności zakupu.

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 13:23 

Nr klubowicza: 263
Ciekawostką pozostaje jak przy takich uszkodzeniach nie widać uszkodzonych poduszek ? :shock:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 14:24 

Pleszew... kłopociki juz wynikające z samej geografii ;)

myśle ze pod spodem jest mielonka - gdyby nie to kazdy o zdrowych zmysłach by to naprawił i dopiero sprzedawał. Ale to tylko retoryka, moze po prostu moja psychika została na tyle zgwałcona pleszewskimi obrazami ze nie potrafię inaczej myśleć... Moze jak ktos ma blisko niech obejrzy.

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 15:01 

Na jednym zdjęciu widać, ze poducha w prawych drzwiach jest wywalona, chyba... tylna prawa felga zmasakrowana wiec pod spodem faktycznie moze byc nieciekawie
Szczur

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 17:32 

50tys. na nowych oryginalnych częściach:D:D:D Same lampy, felgi, maska, zderzak i osłony pod spód brane z Porsche to prawie ta kwota:) A ile rzeczy jeszcze trzeba kupić.Za 50 tys. się tego nie zrobi nawet na używkach o które bardzo trudno.

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 17:37 

Nr klubowicza: 039
Felgi i opony do wymiany raczej , na pierwszy rzut oka widać ,że wiele rzeczy do roboty.Jeśli pod spodem niema rzeźni to warto go kupić , ale napewno 50 tys nie starczy na naprawę.

Uszkodzona wanna - niefajnie to brzmi - musi to oglądać ktoś kto będzie z tym robił.

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 17:46 

Właśnie miałem spytać co to ma znaczyć '' uszkodzona wanna '' ? To pewnie jakiś slang handlarzy i chodzi o to że zawieszenie jest uszkodzone ?

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 17:50 

Boxster z przodu ma bagażnik. A wanna to wnęka tego bagażnika (podłoga, ścianki).
Podejrzewałbym również rozwalone chłodnice oleju. A jak rozwalone chłodnice to do zatarcia silnika niedaleko...

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 17:53 

chłodnice klimatyzacji i wody na pewno też po 2 sztuki - z każdej strony po jednej.

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 18:00 

jak dla mnie to klasyczna mina. :?
Nie zdziwiłbym się gdyby całośc z (profesjonalną) naprawą, nawet na używkach, przekroczyła wartość bezwypadkowego egzemplarza...

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2015, 18:41 

Co prawda ludzie decyduja sie ratowac czasami takie przypadki ze az trudno w to uwierzyc! Wczoraj zostawilem auto u Irka w Gd Osowej na wymiane oleju i przy okazji opowiedzial mi jak odbudowywal panamere po spaleniu!!! Podobno z kabli nic nie zostalo!!! 😯

Tytuł:
PostNapisane: 27.01.2015, 8:53 

Auto jest chyba blisko Poznania? Podaj mi adres to moze uda mi sie podjechać i zobaczyć co jest grane.
Szczur

PostNapisane: 27.01.2015, 11:51 

Na moje oko:
- czy jest nowiutki, ma dwa lata więc nie jest nowiutki
- czy jest lekko rozbity, jest z każdej strony i tam gdzie nie widać, oglądałem podobnego z kolegą ale 987, wyglądał na lekko rozbitego, tylko tylne prawe koło było coś nie tak, jak zobaczyliśmy pod spód, okazało się, że cała podłużnica z tyłu jest krzywa, półoś wychodzi ze skrzyni, zawieszenie jest uszkodzone, tak samo z przodu, i pod spodem i wanna uszkodzona, oczywiście można było "zdrutować" aby się opłacało i nawet jeździć, ale czy warto ?
Ja uważam, że okazji na rynku nie ma jak kupujesz coś tanio to w rezultacie kosztuje to drogo.

Ale to tylko słowa, trzeba zobaczyć :)

Pozdrawiam

Krzysiek

mateusz_dk napisał(a):
http://otomoto.pl/porsche-boxster-boxster-s-315ps-pdk-navi-20-skora-C35761532.html

Cześć, co o tym sądzicie ? Wydaje mi się że auto nie jest mocno porozbijane i można się zmieścić w kosztach naprawy ok. 50 tysięcy złotych na oryginalnych nowych częściach. ( Jak ktoś by chciał po taniości to pewnie jeszcze taniej się da .. ). Co by oznaczało nowiutki Boxster S za mniej niż 170 tysięcy złotych :shock: .. Warto podkreślić że to wersja S z PDK.. Ale to by było chyba zbyt piękne żeby było prawdziwe ? Co sądzicie ? Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 27.01.2015, 12:03 

tez mam awersje do handlarzy z Pleszewa.
mysle ze koszt naprawy znacznie przekorczy 50tys pln.
sa jednak ludzie kotrzy chętnie kupuja takie auto, nie dysponują pieniędzmi na cale . kupuja takie i powoli je naprawiają .

Tytuł:
PostNapisane: 27.01.2015, 13:07 

Nr klubowicza: 263
Ta Pleszew stolica samochodowego-- hazardu :D z 8 lat temu na placu jak powiedziałem, że chcę miernikiem zmierzyć lakier to użył niecenzuralnego słowa i poszczuł psem :? Jak oni czegoś nie naprawiają a dają do naprawy to ...mocno się trzeba zastanowić.

Obrazek

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]