W związku z koniecznością wymiany opon zaczołem zastanawiać się nad rozmiarem. Prosię zakupiłem z felgami 19x10, 19x13 i normalne oponki wydają się zdecydowanie za wąskie. Stąd pytanie czy sprawdzą się rozmiary z gt2rs (245/35/19 i 325/30/19) czy może jakieś jeszcze szersze? Został bym przy standardowych rozmiarach tylko szkoda mi felg, bo wystają znacznie poza obrys opon.
Może zadam pytanie troche inaczej. Czy jeżeli założę 345/30r19(+26mm na średnicy) i 265/30r19(praktycznie bez zmian na średnicy) nie spowoduje to problemów w napędzie na 4 koła oraz problemów z działaniem układów elektronicznych jak ABS, PSM? Niestety już nie mogę znaleźć nigdzie opon 355/25r19 wtedy nie byłoby problemu, a jak pisałem wcześniej standardowe rozmiary na tych felgach wyglądają skromnie i troche strach na tak rozciągnietych szybciej jeździc.
Turbo ma na tyle dobrą trakcję, że zakładanie opon o szerokości 345 lub 355 nie ma sensu. Kup oryginalne felgi i opony 235/35R19 i 305/30 R19. Opony będą tańsze, niewiele dołożysz do felg. Ot i taka moja rada