Mam pewien problem przy lewarowaniu samochodu. Zawsze gdy próbuje go podnieść system nivo opuszcza samochód i jest bardzo ciężko zdjąć koło. Nawet w wulkanizacji, podnosząc przemysłowym lewarkiem jest z tym problem. Nie wspomnę już o tym, jak cały samochód podnoszę na podnośniku, a nagle koła się obniżają.
Wiecie może jak zablokować nivo? Od kogoś słyszałem, że w ASO Porsche blokują to jakoś w komputerze, aczkolwiek dziwi mnie to, bo jak będę miał sobie poradzić zwykłym lewarkiem na autostradzie gdy złapię gumę?
Kolega w Tuaregu ma przycisk do blokady, obok przycisku usypiającego czujniki parkowania, ja na tym miejscu mam zaślepkę.
Przed każdym lewarowaniem należy wyłączyć pneumatykę. Ja przełączam w najwyższe ustawienie (special terrain level) a następnie przytrzymuję przełącznik do góry kilka sekund i wyświetla się komunikat bodajże suspension off czy coś takiego. Po robocie normalnie ruszasz i po kilkudziesięciu metrach zawieszenie się włącza samo (komunikat suspension on) i ustawiasz sobie normal level czy jaki tam chcesz.