Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.04.2014, 10:31 

Witam
rozglądam się za Porsche Cayenne i chciałbym spytać jak rozpoznać pneumatykę tzn chciałbym potwierdzić czy dobrze myślę. Jeśli w samochodzie znajdują się przyciski "komfort, normal, sport" to znaczy że jest pneumatyka a jeżeli ich nie ma to jest normalny zawias? I czy lepiej szukać z pneumatyką czy bez?

Tytuł:
PostNapisane: 10.04.2014, 11:20 

Dokładnie i po lewej powinna być taka dźwigienka od reduktora a po prawej od regulacji wysokości.

Z opinii można wnioskować że pneumatyka jest dopracowana i raczej nie ulega awariom, lecz ja wolałem dmuchać na zimne i kupiłem auto ze zwykłym zawieszeniem.

Komfort jazdy dużo lepszy na pneumatyce.

Tytuł:
PostNapisane: 10.04.2014, 11:51 

Dzięki kolego
właśnie przeglądam forum i nie znalazłem za dużo informacji o pneumatyce oprócz tego że jest kosztowna w razie naprawy ale znowu komfort jazdy powoduje szeroki uśmiech na twarzy.

Tytuł:
PostNapisane: 10.04.2014, 13:16 

Jeżeli jest wajcha z prawej strony to jest pneumatyka i jest bosko....
Regulowaną wysokość zawieszenia docenisz jeżeli lubisz czasem zjechać z asfaltu w teren albo jeździć po górach w zimowych warunkach.
Jeżeli chodzi o ustawienie trybu tłumienia to przy jeździe na normalnym asfalcie nie czuję istotnej różnicy pomiędzy nimi, więc wybieram tryb "comfort" :). Prawdopodobnie przy niższym profilu opon (ja mam bazowy "65") różnice w trybie tłumienia są bardziej zauważalne.
Przy pneumatyce jest jeszcze tzw. automatyczne poziomowanie co się przejawia tym, że bez względu na wielkość załadowania auta podłoga jest na stałym poziomie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 10.04.2014, 17:59 

wielkie dzięki chłopaki

pozdrawiam :D ahoj 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18.04.2014, 21:28 

sojs napisał(a):
Dokładnie i po lewej powinna być taka dźwigienka od reduktora a po prawej od regulacji wysokości.

Z opinii można wnioskować że pneumatyka jest dopracowana i raczej nie ulega awariom, lecz ja wolałem dmuchać na zimne i kupiłem auto ze zwykłym zawieszeniem.

Komfort jazdy dużo lepszy na pneumatyce.

Kolego, proszę nie opowiadaj bzdur, nie ma jak pneumatyczne zawieszenie, tego komfortu nie da się osiągnąć na zwykłym zwieszeniu..
Ja osobiście używam sport tylko na krętych górskich drogach bo poza nimi to trochę za twarde auto się robi, na comfort w ogóle nie jeżdżę bo mam za ciężką nogę i autko za bardzo się przechyla:))

Tytuł:
PostNapisane: 19.04.2014, 7:07 

Przeciez napisalem ze komfort duzo lepszy na pneumatyce i ze jest duzo lepsze... wiec nie wiem w czym rzecz :) napisalem ze wolalem dmuchac na zimne z ew naprawa i nie ponosic kosztow... prosze na przyszlosc dokladnie czytaj forum

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]