Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15.08.2015, 15:35 

Witam Wszystkich, planuje nabyć cayenne I generacji, koniecznie polift. Dzisiaj rzucił mi się w oczy ten egzemplarz:

http://olx.pl/oferta/porsche-cayenne-po ... 042096a007

Rzeczą na jaką zwróciłem uwagę jest fakt, że jest to 1 właściciel, a wszystko było robione w serwisie. Będę jeszcze dzownił do właściciela i dopytywał się o szczegóły co było robione.

Pytanie do Was jest następujące: czy porsche z takim przebiegiem nie jest autem w stanie agonalnym? Chodzi mi przede wszystkim o silnik. Spotkałem się z egzemplarzem, że pękł blok silnika przy 300tys. To jest jakieś nagminne zjawisko? Jak wygląda żywotność skrzyni biegów, no i zawieszenia pneumatycznego? Szczerze powiedziawszy to pneumatyki się obawiam najbardziej.

Dziękuję i Pozdrawiam

Ps mam nadzieję, że temat założyłem w dobrym dziale :roll:

PostNapisane: 21.08.2015, 21:42 

ale o co się martwisz.. cena jest taka że musisz założyć lokatę na 10tys na ewentualny remont silnika i 10tys na remont pneumatyki.. tyle to ja dałem za mojego.. niemniej cena trochę podejrzana..

skrzynie nie do zajechania przy poprawnym serwisowaniu, jednakże zadaj pierwsze pytanie - kiedy zmieniał olej w tej skrzyni ostatnio.. jak daaaawno to dorzuć jeszcze 6tys na jej generalny remont ;)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]