Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.07.2021, 10:47 

Witam, udało mi się kupić auto marzeń, muszę zwolnić trochę miejsca w garażu i podreperować budżet, dlatego z łezką w oku postanowiłem sprzedać kilka aut z mojej kolekcji Porsche. Na razie nigdzie jeszcze nie wystawiałem wiec tylko na forum pisze.

Na początek idą 2 auta 944.2 i 924 Safari.

1. Porsche 944.2. z końca 1985, jest to wersja poliftowa (europa). Silnik 2.5 L. Egzemplarz zdrowy. Oryginalny lakier (prawy przedni błotnik był kiedyś lakierowany za poprzedniego właściciela). Wszystkie przeglądy robione na czas, Zaciski po regeneracji. Felgi Borbet. (za dopłatą dorzucę "telefony"z nowymi oponami zimowymi). Auto kupiłem kilka lat temu z udokumentowanym przebiegiem 140.000 km. Obecnie ma 180.000 km. Samochód nigdy mnie nie zawiódł. Karoseria zdrowiutka, zero rdzy (większość zim w garażu) na co dzień również auto stoi w garażu. Badanie techniczne ważne do 2022.07.14, ubezpieczenie do 2022.02.19. Auto nie wymaga nakładu finansowego, pali, jeździ hamuje. Z racji tego iż auto jest w oryginalnym stanie, bez żadnych przeróbek, modyfikacji i w świetnej kondycji jest to dobra lokata i świetny klasyk. Podejrzewam,że ciężko będzie znaleźć drugie takie Porsche z 85 roku w takim stanie w europie. Ich ceny z roku na rok idą w górę. Z rzeczy, które warto zrobić to linka od targi do wymiany (otwiera elektrycznie ale zamknąć trzeba ręcznie), do zamontowania zestaw naprawczy dziwieginek zmiany biegów przy skrzyni bo jak dla mnie za luźno chodzi. Trochę kosmetycznych poprawek. Tak to wszystko działa. Można obejrzeć u mnie na podnośniku auto kompleksowo oryginalne zabezpieczone podwozie, nie smarowałem tego niczym, spód auta zdrowiutki. Cena jaką proponuje to 59.000 zł do niewielkiej negocjacji.

Obrazek
Obrazek

2. Drugie auto to Porsche Safari. Zbudowałem sobie jeszcze jedno takie Porsche w innym kolorze i z jeszcze mocniejszym silnikiem dlatego tego mogę sprzedać. Auto zbudowałem na początku stycznia.
Zamontowałem do niego całe nowe zawieszenie, nowy układ hamulcowy, łożyska, zaciski, bębny, podsufitkę, felgi po regeneracji nowe opony terenowe, akumulator ciśnienia paliwa nowy, Fotele Sportsitze skórzane, silnik ma nowy cały rozrząd nową pompę wody, nowe filtry, paski,rolki, świece nowe przewody wysokiego napięcia, alternator nowy, nowe mocowania alternatora z ASO, nowe przewody układu hamulcowego w stalowym oplocie, nowa pompa paliwa, belka silnika piaskowania malowana proszkowo, stabilizator również, nowe tuleje i łączniki stabilizatora, nowe amortyzatory, piasty nowe, łożyska nowe, tarcze kotwiczne nowe, szczęki nowe, cylinderki nowe, linki hamulcowe nowe, linki gazu, otwierania maski, prędkościomierza nowe, wszystkie poduszki nowe, dorabiałem do auta nowe kluczyki w ASO z logotypem Porsche, karoseria zdrowa, bez targi, wszystko udokumentowane, badanie techniczne ważne do 04.12.2021, ubezpieczenie do 27.11.2021. Auto jest z 1978 roku. rozrusznik po regeneracji, nowy akumulator, filmy z budowy auta dotępne na moim kanale Youtube. Zamontowane Trapy błotne na klaposzybie, łatwe do zdemontowania, bagażnik dachowy z kołem zapasowym, led bar. (zmiany łatwo odwracalne jak by ktoś chciał przywrócić do oryginału) Z rzeczy, które można by zrobić to pływak w zbiorniku paliwa do wymiany bo wariuje. Auto nie wymaga nakładu finansowego, lać paliwo i jechać. Cena jaka mnie interesuje to 55.000 zł do
niewielkiej negocjacji.

W razie pytań piszcie: adamwalenda@op.pl, dzwońcie podam tel. na pw. samochody do obejrzenia w Warszawie.

Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 28.07.2021, 11:06 

Nr klubowicza: 582
Adam, napisz co kupiłeś? :shock: :lol:

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 29.07.2021, 8:31 

860 kg i 911 wącha spaliny :D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 29.07.2021, 9:50 

Nr klubowicza: 791
Wow! Gratulacje! Jakiż to model z Maranello zagościł w garażu? Można więcej fotek?

PostNapisane: 29.07.2021, 10:25 

rafsa napisał(a):
Wow! Gratulacje! Jakiż to model z Maranello zagościł w garażu? Można więcej fotek?

Lotus.

PostNapisane: 29.07.2021, 13:23 

Nr klubowicza: 791
Ale dałem plamę... A byłem przekonany, że takie światła to tylko jedna marka na "F". No cóż chyba nie jestem takim fanem motoryzacji za jakiego się uważałem... :(

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]