Hej,
Chciałem się przywitać z wami, jestem nowy na forum, Posiadam Cayenne 4.5s już od 4 lat.. no i tutaj zaczynają się problemy właśnie teraz, Autko ma zatulejowany silnik w pechowym warsztacie które nawet po zatulejowaniu nie splanowali głowic. na dzień dzisiejszy szukam MECHANIKA (speca) od tej marki, a kilka rzeczy jest do zrobienia. tylko pierszym problem jest mechanika. bo reszte zaprowadzę autko do SPA
na chwile obecną wydałem 20 tyś zł na naprawy ...był spokoj przez póltora roku i teraz zaś problemy..
Byłem w sopocie w serwisie na sprawdzeniu całego samochodu wszystkiego co tylko możliwe. cały wykaz mam..
Błedy i problemy..
-stuki w silniku
- na postoju w miejscu przy skręceniu w prawo na maksa autko gaśnie
- czasami temperatura przekracza 90C
- korekta rozrzadu lub wymiana
-wał napedowy pomiedzy reduktorem a tylnim mostem do wymiany lub regeneracji na łożysku bardzo duże luzy
- przy jezdzie naprzod i małym skrecie autko sprzypi( po zimie teraz)
- ogólne sprawdzenie całego Autka
i trochę innych detali
- autko przy przełączeniu z P na D szarpie
- Obroty na postoju skaczą
+ inne małe wzmianki które na pewno wyjdą przy remoncie
- nie doładowywuje akumulatora (alternator po regeneracji) ładowanie na przychodzące do akumulatora 14.10
Niechce sprzedawać tego samochodu, chce go naprawić doprowadzić do stanu perfekcyjnego dla mojej żony uwielbia ten samochód i czuje się w nim bezpiecznie a dla mnie to moja perełka w Polsce.
Jestem z Pomorskiego ale jeżeli jest jakiś spec który zajmię się autkiem po świętach i godny polecenia pojadę dalej..
Proszę o pomoc. Mam zaufanego Mechanika ale szukam konkretnego z Pasja do tego modelu...
Pozdrawiam i czekam na pomoc.