Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16.05.2017, 21:12 

Witam

Może ktoś kojarzy ten samochód, wystawiony już jest chwile na allegro, cena spada może warto sie zainteresować ?
Szukam takiego autko w okolicach 200-230 tys zł a ten zaczyna sie zbliżać do mojego budżetu

http://allegro.pl/porsche-911-turbo-997 ... 08663.html

Będę wdzięczny za każda podpowiedz

PostNapisane: 16.05.2017, 21:23 

Napisz do odel13, to kolega Krzycha, który sprzedaje to turbo. Ja widziałem auto z bliska raz i wyglądało ok. Właściciel sam uczciwie napisał w ogłoszeniu, że było uderzone.

PostNapisane: 16.05.2017, 21:40 

Kolega sprzedającego nie jest za bardzo wiarygodny w ocenie samochodu

PostNapisane: 17.05.2017, 12:10 

To skoro tak stawiasz sprawę, to zadzwoń, umów się na sprawdzanie auta w ASO W Poznaniu lub Sopocie i nie pytaj na forum. Chcesz kupić 10letnie Turbo za 230k zł a żal Ci pieniędzy na wizytę w ASO? Taka wizyta zweryfikuje stan auta. Jednego możesz być pewien, auto było uderzone.

Większość ludzi na forum się zna, nie wspominając już o klubowiczach, więc nie pytaj nikogo, np. o forumowe auto, bo wg. tego co napisałeś, żadne informacje nie będą wiarygodne.

PostNapisane: 17.05.2017, 15:16 

Masz 100% racji. Nie pomyślałem że autko klubowe i nikt z Was go nie chciał kupić.....
Dzięki

PostNapisane: 17.05.2017, 15:59 

Nr klubowicza: 381
@jurek, widzę że jesteś nowy na forum. Nie wiem które to Twoje Porsche i czy znasz zasady jakie w tym środowisku panują, ale ogólnie zasada wzajemnego zaufania to jedna z nadrzędnych. Tych którzy cwaniakowali i byli mądrzejsi już wielu nie widzę na forum...

Co do powyższego Turbo - może nikt z forum nie kupił bo go nie potrzebował, albo mu nie odpowiadał. Jeżeli ktoś go oglądał to być może to tu napisze co i jak. Ale tak jak kolega Ci powyżej napisał - umów się na oględziny i sprawdź co i jak, a nie rób ludziom z forum wrzutek bo możesz kogoś urazić takimi nastawami. Jeżeli nie czujesz się na siłach z budżetem i to go przewyższa to odpuść sobie jakiekolwiek 10 letnie Turbo, bo serwisowanie takiego auta jest kosztowne i niespodzianki mogą być nawet przy idealnym egzemplarzu.

*Porsche 911

PostNapisane: 18.05.2017, 7:25 

Co racja to racja. Tutaj jak usłyszysz opinię, czy wskazówkę to dobrze jest jej się trzymać (o ile jeszcze pochodzi od osoby wiarygodnej, a nie użytkownika XYZ z 2 postami) :)

Pozdrawiam, dmx

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]