Nr klubowicza: 263
Na sprzedaż trafia mój rodzynek Porsche Alpha Junior od Zasady. Stan bardzo dobry, bez uszkodzeń silnik i skrzynia działają idealnie. Wyprodukowano tylko 224 pojazdy. Zostały one sprzedane przez autoryzowanych przedstawicieli Porsche w 1984 roku w cenie 4500 USD. Zawiera wszystkie elementy, które można znaleźć w nowoczesnym samochodzie: silnik Hondy G100, 2-biegową skrzynię biegów z biegiem wstecznym, hamulce tarczowe, zawieszenie i stabilizator
Cena do delikatnych negocjacji 7000 Euro
Więcej fotek mogę wysłać na maila.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Dołączył: 10.09.2009 Posty: 5042 Lokalizacja: Warszawa/Poznań
Nr klubowicza: 281
Astakos napisał(a):
Panowie czy zakup takiego Porsche upoważni mnie do bycia członkiem Klubu?
Co prawda wypowiem się tylko w swoim imieniu a nie całego Zarządu czy wszystkich członków Klubu ale myślę, że tak... Co więcej, z opłatą członkowską nawet powinieneś załapać się na zniżkę dla klasyków
Patryk, człowiek uczy się jednak całe życie... A patrząc na to zdjęcie to może się okazać, że jesteś jednym z „najstarszych” kierowców Porsche w naszym gronie !!! Szczerze zazdraszczam wspomnień. My z bratem mieliśmy w latach 80-tych niemiecki golart na pedały i już byliśmy prawie królami osiedla. Ty z tym juniorem w koszulce na naramkach (to po poznańsku) musiałeś być królem miasta
Sądzę, że łatwiej było być królem z gokartem na pedały . Te autka jednak potrzebują dużej przestrzeni i bezpiecznego otoczenia. Jak ja jeździłem, to zawsze w bardzo wąskim gronie, a w erze braku youtube czy IG to sądzę, że niewielu kolegów nawet wiedziało o tym.
Ale nie ma lepszego sposobu, by nauczyć się prowadzenia samochodu niż właśnie takim autkiem. Ma wszystko to, co normalne auto, a przede wszystkim sprzęgło i skrzynię biegów.
Dlatego bardzo polecam nowemu nabywcy i generalnie właścicielom tych autek, by jak najwięcej je wykorzystywać zgodnie z przeznaczeniem. Choć może być szkoda nadwozia, szczególnie teraz, gdy te autka nabrały kolekcjonerskiej wartości. Ale z ręką na sercu mogę powiedzieć, że mi nigdy nie przydarzyło się choćby zarysować żadnego z tych autek. A jeździłem bardzo dużo, wieloma modelami. Nawet mimo że kiedyś postawiłem jedno...na boku, ale wtedy miałem mnóstwo szczęścia, bo nie było nawet ryski.
Na czas nauki można też założyć jakieś inne nadwozie. To jest bardzo proste, bo podwozie jest samojezdne. My tak zrobiliśmy dla moich dzieci (ten projekt jest w trakcie realizacji).
No dobra, teraz nie będzie o Porsche Junior ale o innej zabawce jakby ktoś chciał sprawić swojemu Junior’owi…
Na sprzedaż Motorynka, rocznik 1988, zakupiona de facto od pierwszego właściciela (przez pośrednika), w pełnym oryginale, zarejestrowana wciąż na pierwszego właściciela, opłacone ubezpieczenie, zielona stara blaszka, komplet dokumentów, faktura zakupu, instrukcja obsługi, do odpalenia po przeglądzie sprzętu, do wymiany tylna dętka.
Cena 5.000 pln, dla zdecydowanego kupca do drobnej negocjacji Motorek do odbioru w Poznaniu.
Nie no, ze Śląska do Poznania to w końcu nie jest wycieczka na drugi koniec świata A tak na poważnie to zorientuję się czy nie ma ktoś jakiś przelotów w kierunku Śląska z Poznania…
No to Motorynka znalazła nowego właściciela. Kilazz gratulacje! Transport powrotny na Śląsk (ja ją nabyłem w Chrzanowie) pewnie jakoś na początku sierpnia