|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
AdamWalenda
|
Napisane: 5.08.2011, 12:02 |
|
|
Witam,
Mam takie pytanie, czy ktoś z Forumowiczów ma jakies doswiadczenie w temacie montażu silnika z audi V8 do Porsche 924/944?
ktoś mi napisał cytuję:
"...Swoją drogą jestem ciekawy czy skrzynia porsche by pasowala do silnika v8 audi . Jest tam fajny uklad jak w corvecie c4 itd , sprzęgło przy silniku a skrzynia na tylnym moscie polączona rurą . R4 jest nie w pionie tylko pochylony na bok o ok 7% by wpakowac w pionie v8 gdyby pasował kolnierz sprzegla należy przeciąc stalową rure (osłona wału ) i przekrecić do pionu , pospawać - to wszystko. W tych modelach ale pierwszych prosiakach docisk można było przykręcić z syreny 105 Szok Szok Szok ( te na 3 łapkach ) Pytacie czemu taka zbieżność - proste . Skarpeta była produkowana z wartburgiem w kooperacji a ten skopiowal docisk z garbusa , ktory byl używany w starych porsche.................."
Szukam wiecej informacji na ten temat...
Pozdrawiam
AW
|
|
Góra |
|
Blumen
|
Napisane: 5.08.2011, 14:32 |
|
|
Wiem, że koło bydgoszczy jeździ ktoś z takim silnikiem w 924, zapraszaliśmy na spotkania, ale jeszcze się nie pojawił, więc ciężko coś powiedzieć
|
|
Góra |
|
drwal
|
Napisane: 5.08.2011, 20:11 |
|
|
w stanach pakują silniki v8, w anglii v8 3.5 z rovera. W polsce jest projekt v8 z audi a8.
Da się. Kwestia chęci, czasu i sprzętu.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|