Autor |
Wiadomość |
wampir
|
Napisane: 9.05.2009, 10:31 |
|
|
MS - od moze sprzedam...
Ze wzgledu na pewne plany ktore chodza mi po glowie zastanawiam sie nad sprzedaza mojej perelki.
Zaznaczam iz zalezaloby mi bardziej na tym by trafil w dobre rece, najlepiej do kogos z klubu kto sie by nim odpowiednio zaopiekowal. No i ostrzegam ze sie nie pali, wiec cena moze nie byc zbyt atrakcyjna
Takze szukam rozsadnego kupca, ktory wie ile to autko jest warte i podejdzie rozsadnie do tematu, a nie ludzi ktorzy powiedza "daje panu 20 i biore", albo wpadna tylko po to by sie przejechac.
Troszke o aucie:
Coz, co tu mozna pisac, wiekszosc klubowiczy go zna. Przyjechal z belgii 2 lata temu, pelna seria (poza felami ktore to jezdza na aucie tony obecnie), zadnych patentow, pelna historia serwisowa, posiada pare rzeczy do zrobienia, ale w sumie to zostaly same drobiazgi.
Autko z 1989 wiec tak naprawde opcja S, ktora posiada praktycznie pelen pakiet sportowy w standardzie: m030, m220, czyli regulowane koni, hamulce od 928s4, szpera. No i oczywiscie jest to wersja 250 KM.
Fotki:
Reszte mozna znalezc na www.porscheracing.pl
Obecnie autko ma biale boczne i przednie kierunki (oryginalne leza w szafce, wiec mozna wrocic) oraz tylna klape od 968 - ktora trzeba jeszcze sie odrobinke pobawic i dopracowac szczegoly.
Cena: duza szczegoly na prv, ale tak jak mowilem wczesniej - nie pali sie, nie potrzebuje sie go pozbywac na zaraz, jesli juz mam go sprzedawac to chce by trafil w dobre rece, chociaz mam swiadomosc ze latwiej go bedzie sprzedac za granice niz do polski...
Szczegoly, pytania - prosze o PW lub mail: wampir(malpunia)wampir.org, ew. tel jesli ktos go posiada.
Ogloszenie na razie tylko tutaj, moze za jakis czas pojawi sie jeszcze gdzies...
|
|
Góra |
|
Zibi
|
Napisane: 11.05.2009, 1:16 |
|
|
Wampir ... albo może sprzedam .................albo może KUPIĘ....................
daj cenę .... po co na PW?
moim zdanim da ktoś 40 tyś to pojedziesz dalej..
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 11.05.2009, 9:04 |
|
|
Zibi: ja wiem ze twoim celem jest wylapanie co ciekawszych egzemplarzy z calego klubu do wlasnego garazu
Napisalem w pierwszym poscie ze bedzie ciezko mi go sprzedac w Polsce, gdyz wiem ze tutaj wyciagnac 40 za takie autko to juz jest cos, gdy w niemczech co sensowniejsze egzemplarze to cena 13 tys eu w gore. Za 40 to ja wole zeby sobie jeszcze posiedzial u mnie i dojrzal do lepszej ceny
|
|
Góra |
|
jurek968
|
Napisane: 11.05.2009, 11:19 |
|
Nr klubowicza: 039
|
Ciekawe czy znalazłby się kupiec na takie Turbo w PL za 40 000zł??
Śpeszyć się ze sprzedażą też chyba niema co ,bo takie auto podobnie jak nawet 944 S2 ( dobry stan) czy też 968 należą do grupy aut ,które już właściwie nietanieją....
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 11.05.2009, 11:36 |
|
|
Stad wlasnie to "moze"
Mi sie nie spieszy
|
|
Góra |
|
alexdr
|
Napisane: 11.05.2009, 19:24 |
|
|
Witam miłosników 944 turbo S, b. rzadko mam czas na pisanie postów, ale w temacie tego modelu mam parę uwag:
1. Z punktu widzenia kolekcjonera to jednak nie jest turbo S, lecz turbo MY 1989, technicznie to samo ale ...
2.Nie wiem, jak tam z bezwypadkowością, ale wiem, że b. ciężko sprzedać w Niemczech samochód "z Polski", to specyficzny naród (wiem cos o tym) i raczej nie kupuja samochodów uzywanych z PL. U nich niemalże najwazniejsza jest nienaganna historia plus gw. przebiegu i bezwypadkowosci. I najlepiej 1 lub 2 właściciel.
3. Cytowane ceny z mobile.de to rzadko ceny transakcyjne, raczej "wywoławcze", niektóre egz. wiszą tam całymi miesiącami ..., gorsze sprzedają sie po 6-7 tys.
Sam mam 944 S2 "cacko" ale nie ma mowy o uzyskaniu w PL ceny rzędu 8-9 tys,szybciej 5 kEuro, inny rynek.
Reasumując to jesteś w szczęsliwej sytuacji, że nie musisz sprzedawać. A takich zapaleńców jak my, gotowych zapł. 40 tys. za 20 letnie auto (nie 911) policzysz w tym kraju na palcach jednej ręki.
Niemniej przyznaję, że przy limicie 10 tys. Euro byłoby juz ciekawiej.
pozdrowienia
Alex
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 11.05.2009, 20:09 |
|
|
> 1. Z punktu widzenia kolekcjonera to jednak nie jest turbo S, lecz turbo MY 1989, technicznie to samo ale ...
Bo tak naprawde nie bylo wersji S Bylo Silver Rose, a pozniej to juz tzw pakiet S pociagniety do polowy 89 seryjnie, a pozniej to juz byla opcja. Poza tym nie szukam kolekcjonera...
> 2.Nie wiem, jak tam z bezwypadkowością, ale wiem, że b. ciężko sprzedać w Niemczech samochód "z Polski", to specyficzny naród (wiem cos o tym) i raczej nie kupuja samochodów uzywanych z PL. U nich niemalże najwazniejsza jest nienaganna historia plus gw. przebiegu i bezwypadkowosci. I najlepiej 1 lub 2 właściciel.
Wszystko co trzeba jest na fakturach. Niemcy to przyklad, reszta swiata tez szuka ladnych egzemplarzy...
> 3. Cytowane ceny z mobile.de to rzadko ceny transakcyjne, raczej "wywoławcze", niektóre egz. wiszą tam całymi miesiącami ..., gorsze sprzedają sie po 6-7 tys.
Wlasnie, gorsze... Wiem, niektore egzemplarze stoja od kiedy sam szukalem swojego...
> Reasumując to jesteś w szczęsliwej sytuacji, że nie musisz sprzedawać. A takich zapaleńców jak my, gotowych zapł. 40 tys. za 20 letnie auto (nie 911) policzysz w tym kraju na palcach jednej ręki.
Niemniej przyznaję, że przy limicie 10 tys. Euro byłoby juz ciekawiej.
Rowniez wiem ze jest ich niewielu, ale zdarzaja sie. Niejedno autko z klubu poszlo za granice, wiec nie jest az tak zle.
Generalnie sprzedaz ponizej 40 tys mi sie kompletnie nie oplaca, bo wiem ze za pare lat juz takiego nie znajde, a jesli mam przyspieszyc swoje plany jedynie o pare miesiecy to mi szkoda sie auta pozbywac z tego powodu... Jednak cena cena, a kupiec kupcem. Wolalbym go nie oddawac pierwszemu lepszemu, wole by trafil jak poprzedni - w dobre rece.
Cena jest jaka jest, kto bedzie chcial ten sie zglosi, kto nie - coz, nie mam ochoty sluhac komentarzy typu "kupie za 20" lub goscic osoby ktore szukaja autka do pokatowania, albo przyjezdzaja sie przejechac...
A z drugiej strony - niewiele w polsce takich egzemplarzy... Spojrz na allegro - 3 turbo - ktore bys kupil?
|
|
Góra |
|
alexdr
|
Napisane: 11.05.2009, 20:44 |
|
|
Tak. silverrose to rzeczywiście cos dla kolekcjonera. Poza tym masz rację, nie pisałem, zeby "zbić" cene, tylko takie moje obserwacje. Masz prawo cenić go wysoko. Tylko rynek ... ?
Jestem osobiście przekonany, że jeśli pewnego dnia kupię sobie takie cacko, to po prostu musi zostać u mnie juz "na zawsze". Na mobile jest chyba przyzwoity egz. za 9900 (czerwony), a za 12.900 (wywoławcza) silverrose z przejrzystą historią i gw. bezwypadkowosci, gdyby nie ta akcyza . No i w tych okolicach pojawiaja się już 968 CS, co stanowi pewna konkurencje, ta sama klientela.
Powodzenia
Alex
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 11.05.2009, 21:13 |
|
|
968 CS i 944 turbo to zupelnie rozne samochody - nie da sie ich porownac.
Tez mialem taki plan - jak kupie turbo to zostanie na lata. Z pewnych wzgledow mysle o sprzedazy, ale juz nie raz na forum widzialem jak autka nie chcialy za bardzo opuscic wlascicieli i nie ukrywam ze tak moze byc i w tym przypadku.
A co do silver rose... No coz, myslalem o nim, ale tak naprawde mam to samo tylko w bieli, wiec po co przeplacac?
Rownie dobrze moge swojego nazwac np White Angel Napewno ladniejszy niz ten srebrno wisniowy
|
|
Góra |
|
alexdr
|
Napisane: 11.05.2009, 21:26 |
|
|
Tez bym sobie różowego nie wymyslił, ale to historia modelu. A jeśli to nie tajemnica, czym zamierzasz "podróżować", jeśli sprzedasz ?
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 11.05.2009, 21:40 |
|
|
alexdr napisał(a): Tez bym sobie różowego nie wymyslił, ale to historia modelu. A jeśli to nie tajemnica, czym zamierzasz "podróżować", jeśli sprzedasz ?
W najblizszej przyszlosci zapewne nadal VW Polo
|
|
Góra |
|
alexdr
|
Napisane: 11.05.2009, 21:46 |
|
|
Hmmm, to sprzedawaj dłuuugo, bo szkoda ..
|
|
Góra |
|
simprez
|
Napisane: 12.05.2009, 3:57 |
|
|
A ja po cichu sobie życzę, żebyś zachował autko do przyszłego roku. Tak na małe porównanie kolekcjonerskiego klasyka z pewną budżetówką za 15 tys. (np. w Ułężu?)
A tak na serio: rozsądnych potencjalnych klientów ci życzę
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 12.05.2009, 8:53 |
|
|
simprez napisał(a): A ja po cichu sobie życzę, żebyś zachował autko do przyszłego roku. Tak na małe porównanie kolekcjonerskiego klasyka z pewną budżetówką za 15 tys. (np. w Ułężu?)
Jesli dobrze pamietam to masz tego vtecha Chyba nie ma co ich porownywac. Ja chce sie trzymac oryginalu z drobnymi wyjatkami (kierunki, spojler, fotele), napewno nie chce ingerowac w silnik...
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 19.05.2009, 11:01 |
|
|
I nastala cisza w watku...
Co do auta to posiadam pelna historie serwisowa do dnia dzisiejszego
|
|
Góra |
|
RT
|
Napisane: 20.05.2009, 18:14 |
|
|
Czas na takie perelki - nadchodzi.
Juz i tak jest lepiej niz kiedys,
ze powyzej "ceny gieldowej" nie podskoczysz,
ludzie to zaczynaja rozumiec i tak zachowanych egzemplarzy
- nie tylko w Porsche - szukac.
Wiec ...moze jeszcze - nie sprzedawaj [MNS]
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 20.05.2009, 21:24 |
|
|
Mi sie nie spieszy, jesli w ciagu 2 lat mnie nie opusci to watpie by mial okazje jeszcze kiedykolwiek to zrobic
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 20.05.2009, 21:40 |
|
|
I prawidłowo, tak trzymaj nie oddawaj, z czasem powiększ kolekcję:), dla potomnych i dla siebie oczywiście:)
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 28.06.2009, 17:00 |
|
|
Jakos malo chetnych
|
|