Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9.05.2009, 10:31 

MS - od moze sprzedam...

Ze wzgledu na pewne plany ktore chodza mi po glowie zastanawiam sie nad sprzedaza mojej perelki.
Zaznaczam iz zalezaloby mi bardziej na tym by trafil w dobre rece, najlepiej do kogos z klubu kto sie by nim odpowiednio zaopiekowal. No i ostrzegam ze sie nie pali, wiec cena moze nie byc zbyt atrakcyjna ;)
Takze szukam rozsadnego kupca, ktory wie ile to autko jest warte i podejdzie rozsadnie do tematu, a nie ludzi ktorzy powiedza "daje panu 20 i biore", albo wpadna tylko po to by sie przejechac.

Troszke o aucie:
Coz, co tu mozna pisac, wiekszosc klubowiczy go zna. Przyjechal z belgii 2 lata temu, pelna seria (poza felami ktore to jezdza na aucie tony obecnie), zadnych patentow, pelna historia serwisowa, posiada pare rzeczy do zrobienia, ale w sumie to zostaly same drobiazgi.
Autko z 1989 wiec tak naprawde opcja S, ktora posiada praktycznie pelen pakiet sportowy w standardzie: m030, m220, czyli regulowane koni, hamulce od 928s4, szpera. No i oczywiscie jest to wersja 250 KM.
Fotki:
Obrazek
Reszte mozna znalezc na www.porscheracing.pl
Obecnie autko ma biale boczne i przednie kierunki (oryginalne leza w szafce, wiec mozna wrocic) oraz tylna klape od 968 - ktora trzeba jeszcze sie odrobinke pobawic i dopracowac szczegoly.

Cena: duza ;) szczegoly na prv, ale tak jak mowilem wczesniej - nie pali sie, nie potrzebuje sie go pozbywac na zaraz, jesli juz mam go sprzedawac to chce by trafil w dobre rece, chociaz mam swiadomosc ze latwiej go bedzie sprzedac za granice niz do polski...

Szczegoly, pytania - prosze o PW lub mail: wampir(malpunia)wampir.org, ew. tel jesli ktos go posiada.

Ogloszenie na razie tylko tutaj, moze za jakis czas pojawi sie jeszcze gdzies...

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 1:16 

Wampir ... albo może sprzedam .................albo może KUPIĘ....................

daj cenę .... po co na PW?

moim zdanim da ktoś 40 tyś to pojedziesz dalej.. 8) 8) 8)

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 9:04 

Zibi: ja wiem ze twoim celem jest wylapanie co ciekawszych egzemplarzy z calego klubu do wlasnego garazu ;)

Napisalem w pierwszym poscie ze bedzie ciezko mi go sprzedac w Polsce, gdyz wiem ze tutaj wyciagnac 40 za takie autko to juz jest cos, gdy w niemczech co sensowniejsze egzemplarze to cena 13 tys eu w gore. Za 40 to ja wole zeby sobie jeszcze posiedzial u mnie i dojrzal do lepszej ceny ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 11:19 

Nr klubowicza: 039
Ciekawe czy znalazłby się kupiec na takie Turbo w PL za 40 000zł??
Śpeszyć się ze sprzedażą też chyba niema co ,bo takie auto podobnie jak nawet 944 S2 ( dobry stan) czy też 968 należą do grupy aut ,które już właściwie nietanieją....

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 11:36 

Stad wlasnie to "moze" :roll:
Mi sie nie spieszy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 19:24 

Witam miłosników 944 turbo S, b. rzadko mam czas na pisanie postów, ale w temacie tego modelu mam parę uwag:

1. Z punktu widzenia kolekcjonera to jednak nie jest turbo S, lecz turbo MY 1989, technicznie to samo ale ...
2.Nie wiem, jak tam z bezwypadkowością, ale wiem, że b. ciężko sprzedać w Niemczech samochód "z Polski", to specyficzny naród (wiem cos o tym) i raczej nie kupuja samochodów uzywanych z PL. U nich niemalże najwazniejsza jest nienaganna historia plus gw. przebiegu i bezwypadkowosci. I najlepiej 1 lub 2 właściciel.

3. Cytowane ceny z mobile.de to rzadko ceny transakcyjne, raczej "wywoławcze", niektóre egz. wiszą tam całymi miesiącami ..., gorsze sprzedają sie po 6-7 tys.

Sam mam 944 S2 "cacko" ale nie ma mowy o uzyskaniu w PL ceny rzędu 8-9 tys,szybciej 5 kEuro, inny rynek.

Reasumując to jesteś w szczęsliwej sytuacji, że nie musisz sprzedawać. A takich zapaleńców jak my, gotowych zapł. 40 tys. za 20 letnie auto (nie 911) policzysz w tym kraju na palcach jednej ręki.

Niemniej przyznaję, że przy limicie 10 tys. Euro byłoby juz ciekawiej.

pozdrowienia

Alex

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 20:09 

> 1. Z punktu widzenia kolekcjonera to jednak nie jest turbo S, lecz turbo MY 1989, technicznie to samo ale ...

Bo tak naprawde nie bylo wersji S ;) Bylo Silver Rose, a pozniej to juz tzw pakiet S pociagniety do polowy 89 seryjnie, a pozniej to juz byla opcja. Poza tym nie szukam kolekcjonera...

> 2.Nie wiem, jak tam z bezwypadkowością, ale wiem, że b. ciężko sprzedać w Niemczech samochód "z Polski", to specyficzny naród (wiem cos o tym) i raczej nie kupuja samochodów uzywanych z PL. U nich niemalże najwazniejsza jest nienaganna historia plus gw. przebiegu i bezwypadkowosci. I najlepiej 1 lub 2 właściciel.

Wszystko co trzeba jest na fakturach. Niemcy to przyklad, reszta swiata tez szuka ladnych egzemplarzy...

> 3. Cytowane ceny z mobile.de to rzadko ceny transakcyjne, raczej "wywoławcze", niektóre egz. wiszą tam całymi miesiącami ..., gorsze sprzedają sie po 6-7 tys.

Wlasnie, gorsze... Wiem, niektore egzemplarze stoja od kiedy sam szukalem swojego...

> Reasumując to jesteś w szczęsliwej sytuacji, że nie musisz sprzedawać. A takich zapaleńców jak my, gotowych zapł. 40 tys. za 20 letnie auto (nie 911) policzysz w tym kraju na palcach jednej ręki.
Niemniej przyznaję, że przy limicie 10 tys. Euro byłoby juz ciekawiej.

Rowniez wiem ze jest ich niewielu, ale zdarzaja sie. Niejedno autko z klubu poszlo za granice, wiec nie jest az tak zle.
Generalnie sprzedaz ponizej 40 tys mi sie kompletnie nie oplaca, bo wiem ze za pare lat juz takiego nie znajde, a jesli mam przyspieszyc swoje plany jedynie o pare miesiecy to mi szkoda sie auta pozbywac z tego powodu... Jednak cena cena, a kupiec kupcem. Wolalbym go nie oddawac pierwszemu lepszemu, wole by trafil jak poprzedni - w dobre rece.

Cena jest jaka jest, kto bedzie chcial ten sie zglosi, kto nie - coz, nie mam ochoty sluhac komentarzy typu "kupie za 20" lub goscic osoby ktore szukaja autka do pokatowania, albo przyjezdzaja sie przejechac...
A z drugiej strony - niewiele w polsce takich egzemplarzy... Spojrz na allegro - 3 turbo - ktore bys kupil?

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 20:44 

Tak. silverrose to rzeczywiście cos dla kolekcjonera. Poza tym masz rację, nie pisałem, zeby "zbić" cene, tylko takie moje obserwacje. Masz prawo cenić go wysoko. Tylko rynek ... ?

Jestem osobiście przekonany, że jeśli pewnego dnia kupię sobie takie cacko, to po prostu musi zostać u mnie juz "na zawsze". Na mobile jest chyba przyzwoity egz. za 9900 (czerwony), a za 12.900 (wywoławcza) silverrose z przejrzystą historią i gw. bezwypadkowosci, gdyby nie ta akcyza . No i w tych okolicach pojawiaja się już 968 CS, co stanowi pewna konkurencje, ta sama klientela.

Powodzenia

Alex

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 21:13 

968 CS i 944 turbo to zupelnie rozne samochody - nie da sie ich porownac.
Tez mialem taki plan - jak kupie turbo to zostanie na lata. Z pewnych wzgledow mysle o sprzedazy, ale juz nie raz na forum widzialem jak autka nie chcialy za bardzo opuscic wlascicieli i nie ukrywam ze tak moze byc i w tym przypadku.

A co do silver rose... No coz, myslalem o nim, ale tak naprawde mam to samo tylko w bieli, wiec po co przeplacac? :twisted:
Rownie dobrze moge swojego nazwac np White Angel :P Napewno ladniejszy niz ten srebrno wisniowy :P

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 21:26 

Tez bym sobie różowego nie wymyslił, ale to historia modelu. A jeśli to nie tajemnica, czym zamierzasz "podróżować", jeśli sprzedasz ?

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 21:40 

alexdr napisał(a):
Tez bym sobie różowego nie wymyslił, ale to historia modelu. A jeśli to nie tajemnica, czym zamierzasz "podróżować", jeśli sprzedasz ?

W najblizszej przyszlosci zapewne nadal VW Polo :roll: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2009, 21:46 

Hmmm, to sprzedawaj dłuuugo, bo szkoda ..

Tytuł:
PostNapisane: 12.05.2009, 3:57 

A ja po cichu sobie życzę, żebyś zachował autko do przyszłego roku. Tak na małe porównanie kolekcjonerskiego klasyka z pewną budżetówką za 15 tys. (np. w Ułężu?) :lol:

A tak na serio: rozsądnych potencjalnych klientów ci życzę :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.05.2009, 8:53 

simprez napisał(a):
A ja po cichu sobie życzę, żebyś zachował autko do przyszłego roku. Tak na małe porównanie kolekcjonerskiego klasyka z pewną budżetówką za 15 tys. (np. w Ułężu?) :lol:

Jesli dobrze pamietam to masz tego vtecha ;) Chyba nie ma co ich porownywac. Ja chce sie trzymac oryginalu z drobnymi wyjatkami (kierunki, spojler, fotele), napewno nie chce ingerowac w silnik...

Tytuł:
PostNapisane: 19.05.2009, 11:01 

I nastala cisza w watku... ;)

Co do auta to posiadam pelna historie serwisowa do dnia dzisiejszego :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2009, 18:14 

Czas na takie perelki - nadchodzi.
Juz i tak jest lepiej niz kiedys,
ze powyzej "ceny gieldowej" nie podskoczysz,
ludzie to zaczynaja rozumiec i tak zachowanych egzemplarzy
- nie tylko w Porsche - szukac.
Wiec ...moze jeszcze - nie sprzedawaj [MNS] ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2009, 21:24 

Mi sie nie spieszy, jesli w ciagu 2 lat mnie nie opusci to watpie by mial okazje jeszcze kiedykolwiek to zrobic ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2009, 21:40 

I prawidłowo, tak trzymaj :thumbup: nie oddawaj, z czasem powiększ kolekcję:), dla potomnych i dla siebie oczywiście:)

Tytuł:
PostNapisane: 28.06.2009, 17:00 

Jakos malo chetnych ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28.06.2009, 17:47 

poszedł mój wiec szanse wzrosną :idea:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]