Wcześniejszym właścicielem był użytkownik kilazz i to przez nie go auto było sprowadzone uderzone i naprawione.
link do ogłoszenia:
http://otomoto.pl/porsche-boxster-hardt ... 41553.html
Auto kupiłem w lutym 2012 dla siebie do użytku prywatnego. Szukając samochodu miał być on absolutnie bezwypadkowy a jego stan techniczny musiał być bardzo dobry. Przed zakupem szczegółowo sprawdziłem stan Boxstera dlatego przebieg w 99 % jest prawdziwy (kupiony przy przebiegu 108 tyś km) a co do bezwypadkowości, przy sprawdzaniu wyszło iż auto było delikatnie uderzone od strony kierowcy. Mimo tego że była robiona lewa strona to zdecydowałem się na zakup, ponieważ według mnie Boxster został dobrze naprawiony, a uderzenie było nie duże i nie ma żadnego wpływu na geometrie czy jakikolwiek element w aucie. Przód, tył prawa strona pojazdu oraz wszystkie szyby (kierowcy z lewej strony również) oryginalne.
Został zmieniony kompletny układ wydechowy dzięki czemu moc auta wzrosła z 220 do około 250 km (Porsche nie było hamowane) i znacznie poprawiło się przyśpieszenie oraz dźwięk.
Auto mocno doinwestowane, od kupna zostały zrobione/wymienione:
- Pierwszy przegląd przy 108 tyś km tzn. olej, wszystkie filtry i świece - 800 zł
- Tarcze przód, tył Zimmermann nawiercane - 1500 zł
- klocki przód Ferodo DS Performance + czujniki ate - 450 zł
- klocki tył Ferodo premier + czujniki ate - 200 zł
- amortyzatory gwintowane wraz ze sprężynami, przód tył + montaż - 3000 zł
- Nowe opony, przód Toyo T1R, tył Federal semi slick RS-R ponad - 2000 zł
- Kompletny układ wydechowy ze zmiana montażu kolektorów z śrub na szpilki (często przy demontażu kolektorów ukręcają sie śruby, teraz już nie ma tego problemu) - 3300 zł
-Nowe przednie opony zimowe ( Prawie nie używane, ponieważ mam drugie auto i gdy był śnieg Porsche stało w garażu, tylne względnie dobre) - 1200 zł
- W listopadzie 2012 przy przebiegu 118 tyś km. Auto zostało zaprowadzone do serwisu Auto-Dusza w Katowicach gdzie miało zostać wszystko sprawdzone oraz zrobione co jest do zrobienia. W aucie został wymieniony zbiorniczek od płynu chłodniczego (był delikatnie pęknięty) olej w silniku (zmieniany co 10 tyś km), olej w skrzyni, płyn chłodniczy, płyn hamulcowy, filtry oraz została ustawiona zbieżność - 2500 zł
Ponadto w aucie z dodatków:
Tylny carbonowy spojler, oryginalne nakładki na pedały oraz dywaniki Porsche - wartość ponad 2000 zł
Tylne lampy ledowe depo - o wartości 700 zł
Przedni zderzak Ingo Noak GT3 z montażem - wartość około 3000 zł
Łączna kwota zainwestowana w auto to ponad 20 000 zł !!!
Dodatkowo proszę doliczyć wartość HARDTOPU oraz kół zimowych które dodaje do auta tzn około 6 tyś zł
Samochód był czyszczony i konserwowany profesjonalnymi kosmetykami samochodowymi takich marek jak: Lexol, Meguiar's, Poorboy's World, Surf City Garage itp.
Ubezpieczenie do Lutego 2014 !!
Ze względu na stan auta nie jestem zmuszony go szybko sprzedawać!
Powodem sprzedaży jest chęć kupna BMW M6 lub Porsche 911.
Zgadzam sie na sprawdzenie auta w wybranym przez kupującego warsztacie.
Zapraszam z miernikiem lakieru!!
Tel. 691-35-85-55
Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66, §1.
Kodeksu Cywilnego. Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia.