Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.05.2013, 11:09 

Wcześniejszym właścicielem był użytkownik kilazz i to przez nie go auto było sprowadzone uderzone i naprawione.

link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/porsche-boxster-hardt ... 41553.html

Auto kupiłem w lutym 2012 dla siebie do użytku prywatnego. Szukając samochodu miał być on absolutnie bezwypadkowy a jego stan techniczny musiał być bardzo dobry. Przed zakupem szczegółowo sprawdziłem stan Boxstera dlatego przebieg w 99 % jest prawdziwy (kupiony przy przebiegu 108 tyś km) a co do bezwypadkowości, przy sprawdzaniu wyszło iż auto było delikatnie uderzone od strony kierowcy. Mimo tego że była robiona lewa strona to zdecydowałem się na zakup, ponieważ według mnie Boxster został dobrze naprawiony, a uderzenie było nie duże i nie ma żadnego wpływu na geometrie czy jakikolwiek element w aucie. Przód, tył prawa strona pojazdu oraz wszystkie szyby (kierowcy z lewej strony również) oryginalne.

Został zmieniony kompletny układ wydechowy dzięki czemu moc auta wzrosła z 220 do około 250 km (Porsche nie było hamowane) i znacznie poprawiło się przyśpieszenie oraz dźwięk.

Auto mocno doinwestowane, od kupna zostały zrobione/wymienione:

- Pierwszy przegląd przy 108 tyś km tzn. olej, wszystkie filtry i świece - 800 zł

- Tarcze przód, tył Zimmermann nawiercane - 1500 zł

- klocki przód Ferodo DS Performance + czujniki ate - 450 zł

- klocki tył Ferodo premier + czujniki ate - 200 zł

- amortyzatory gwintowane wraz ze sprężynami, przód tył + montaż - 3000 zł

- Nowe opony, przód Toyo T1R, tył Federal semi slick RS-R ponad - 2000 zł

- Kompletny układ wydechowy ze zmiana montażu kolektorów z śrub na szpilki (często przy demontażu kolektorów ukręcają sie śruby, teraz już nie ma tego problemu) - 3300 zł

-Nowe przednie opony zimowe ( Prawie nie używane, ponieważ mam drugie auto i gdy był śnieg Porsche stało w garażu, tylne względnie dobre) - 1200 zł

- W listopadzie 2012 przy przebiegu 118 tyś km. Auto zostało zaprowadzone do serwisu Auto-Dusza w Katowicach gdzie miało zostać wszystko sprawdzone oraz zrobione co jest do zrobienia. W aucie został wymieniony zbiorniczek od płynu chłodniczego (był delikatnie pęknięty) olej w silniku (zmieniany co 10 tyś km), olej w skrzyni, płyn chłodniczy, płyn hamulcowy, filtry oraz została ustawiona zbieżność - 2500 zł

Ponadto w aucie z dodatków:

Tylny carbonowy spojler, oryginalne nakładki na pedały oraz dywaniki Porsche - wartość ponad 2000 zł

Tylne lampy ledowe depo - o wartości 700 zł

Przedni zderzak Ingo Noak GT3 z montażem - wartość około 3000 zł

Łączna kwota zainwestowana w auto to ponad 20 000 zł !!!

Dodatkowo proszę doliczyć wartość HARDTOPU oraz kół zimowych które dodaje do auta tzn około 6 tyś zł

Samochód był czyszczony i konserwowany profesjonalnymi kosmetykami samochodowymi takich marek jak: Lexol, Meguiar's, Poorboy's World, Surf City Garage itp.

Ubezpieczenie do Lutego 2014 !!

Ze względu na stan auta nie jestem zmuszony go szybko sprzedawać!

Powodem sprzedaży jest chęć kupna BMW M6 lub Porsche 911.

Zgadzam sie na sprawdzenie auta w wybranym przez kupującego warsztacie.
Zapraszam z miernikiem lakieru!!

Tel. 691-35-85-55

Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66, §1.

Kodeksu Cywilnego. Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia.

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2013, 12:08 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Hm, 30 KM dzięki tłumikowi - optymistyczne założenie ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2013, 12:20 

Napisałem około i nie tylko tłumika ale całego układu tzn większe kolektory, brak katów i tłumik :) Wydaje mi się ze jest to możliwe bo widziałem wykres boxstera 2.7 po zmianie całego układu wydechowego, dolotu + strojenie i wyszło z 220 na 280 koni, wiadomo nie byłem przy hamowaniu więc też nie mam pewności. Skala porównawczą było bmw M3 e36 286 km. Przed przerobieniem układu była przepaść miedzy M3 a boxsterem nie wiem ile może z 8 długości od świateł do świateł tak czy inaczej cały czas odchodziło. Po przerobieniu układu boxster z 1 biegu szedł trochę lepiej, na 2 biegu bmw delikatnie dochodziło dopiero na 3 biegu M3 odjechała i mniej więcej przy 150 wjechało przede mnie.... także to 30 km i trochę Nm jest chyba możliwe.

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2013, 20:18 

Ja chciałem tylko napisać że byłem przed-poprzednim właścicielem i nie sprzedawałem samochodu jako bezwypadkowy, a osoba która ode mnie go kupiła otrzymała zdjęcia jak samochód wyglądał po sprowadzeniu. Nie chcę wyjść na kogoś kto sprzedaje powypadkowe jako bezwypadkowe.. Chociaż widzę, że na otomoto znów jest bezwypadkowe :roll: Zdjęcia do wglądu dla zainteresowanych..

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2013, 23:10 

W pierwszym zdaniu jakie napisałem na forum było napisane że auto było uderzone i naprawione. Osobą która kupiła boxstera od kilazza nie byłem ja, tylko ktoś kupił go na firmę w celu reklamy. Miał go rok i zrobił nim 8 tyś km, potem ja go kupiłem i w ogłoszeniu było zaznaczone bezwypadkowy i żadnych zdjęć mi nikt nie pokazał zresztą to jest chyba mało istotne skoro JASNO I WYRAŹNIE napisałem że auto było UDERZONE z lewej strony. Przód, cała prawa strona , tył, słupki sam osobiście mierzyłem i lakier jest oryginalny. Co do zdjęć miałem okazje je widzieć ponieważ po kupnie, kilazz przesłał mi kilka zdjęć jak auto było uderzone i tak jak napisałem wyżej była uderzona lewa strona. Zgadza się?

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2013, 23:42 

Dokładniej na zdjęciach było widać że uderzenie było na wysokości lewych drzwi, progu i trochę tylnego błotnika bardziej u dołu. Lewa szyba i lewy przedni błotnik całe...

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2013, 0:07 

jak na fotce, przod auta nie byl uszkodzony ale niestety przy wciaganiu na lawete zawadzilo dolem zderzaka o najazdy.. z tego co niemiec opowiadal to wynioslo go na przymarznietej drodze na chodnik i skosil jakis slupek, przed naprawa lakier byl oryginalny na calym aucie, po naprawie lewa strona jest po lakierowaniu (przedni blotnik tez polakierowany zeby bylo pod kolor)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2013, 23:39 

Z powodów osobistych tzn braku 2 auta do końca maja jestem zmuszony wycofać ofertę. Na co dzień potrzebuje mieć do dyspozycji chociaż jeden samochód . Zainteresowanie autem było duże, lecz żadnej konkretnej oferty nie otrzymałem. Auto zostanie wystawione ponownie na początku czerwca, mam nadzieje że przebieg nie ulegnie dużej zmianie :)

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2013, 23:44 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Ok, a jaka cena?

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 9.05.2013, 12:53 

Auto razem z kołami zimowymi i hardtopem było wystawione za 48 tyś zł jak na ten rok jest to cena dość wygórowana jeśli nie wliczamy hardtopu i kół. Powiedzmy ze hardtop jest wart około 3000 zł a koła zimowe 17 cali ( przednie opony kupiłem nowe i prawie na nich nie jeździłem, tył jeszcze ok) lekko ponad 2000 zł to wychodzi 5000 zł wiec 48000 - 5000 wychodzi za sam samochód jak na zdjęciach 43000 zł. Patrząc na allegro i na to co jest powystawiane nie jest to jakaś wygórowana cena tym bardziej iż jest to cena WYJŚCIOWA, samochód jest po przeglądzie (wszystkie płyny chłodniczy hamulcowy olej w krzyni itp) wymienione, nowe tarcze, klocki nowe opony, wszystko najwyższej klasy, zero jakiegokolwiek wkładu nawet oleju jeszcze nie trzeba wymieniać!!! A wiadomo po zakupie taki przegląd powinien być zrobiony a nie jest to koszt 1 tyś zł... jeśli jeszcze wymienimy tarcze klocki opony... Niestety auto sprzedaje tylko i wyłącznie razem z hardtopem i kołami zimowymi, jeśli się to komuś nie przyda zawsze może sprzedać na allegro. Także za cały komplet ceną wyjściową była cena 48000 zł

Tytuł:
PostNapisane: 9.05.2013, 12:54 

ogłoszenie na otomoto już jest nieaktywne dlatego podaje link na allegro gdzie znajdują się zdjęcia : http://allegro.pl/porsche-boxster-hardt ... 54183.html

Tytuł:
PostNapisane: 9.05.2013, 15:35 

piękne felgi z powyższych zdjęć (nie te z allegro), jaki to model tych kół i rozmiar na przedniej i tylniej osi?jakieś dystanse były stosowane?

Tytuł:
PostNapisane: 9.05.2013, 18:28 

Bartek1987 napisał(a):
piękne felgi z powyższych zdjęć (nie te z allegro), jaki to model tych kół i rozmiar na przedniej i tylniej osi?jakieś dystanse były stosowane?

Kerscher CS, 8 i 10.5" x 18 bez dystansow ale nie pamietam jakie bylo ET. Felgi trzyczesciowe, obecnie kosztuja ok 12tys pln za komplet, sprzedalem auto na zimowkach turbo-look bo kolejny wlasciciel nie chcial doplacic i jeszcze hardtopa w cenie wyciagnal..

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2013, 13:44 

Auto znowu na sprzedaż!: Cena wyjściowa bez hardtopu i kół zimowych 43000 zł Zapraszam :)

http://allegro.pl/porsche-boxster-986-2 ... 04654.html

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2013, 14:46 

Tak wspaniała oferta, i nikt nie chce kupić? Musi być coś nie tak ;s

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2013, 15:28 

Auto wcześniej było wystawione przez około 3 dni za 48 000 zł razem z hardtopem i kołami zimowymi. Było kilka osób obserwujących, kilka osób dzwoniło i raczej preferowały zakup bez hardtopu i kół zimowych. Wycofałem ogłoszenie ponieważ nie miałem drugiego auta przez pewien czas i szczerze myślałem że dopiero będę je miał na początku czerwca a mam już teraz dlatego ponownie wystawiłem samochód odejmując wartość hardtopu i kół czyli za 43 000 zł. Znowu przez 1 dzień, 4 osoby obserwują, jedna dzwoniła ma przyjechać w środę obejrzeć auto. Może jest to ktoś z forum to napisze co sądzi o samochodzie. W ogłoszeniu jest napisane że auto było uderzone. Wyżej na forum są zdjęcia jak i również jest jasno napisane że "Zgadzam sie na sprawdzenie auta w wybranym przez kupującego warsztacie. Zapraszam z miernikiem lakieru" Nikt tego auta na razie nie oglądał dlatego nie wiem dlaczego westscz pisze że coś musi być nie tak.... Cena jest jaka jest dla jednych jest to dużo dla drugich okazja... Powodem sprzedaży jest tak jak napisałem chęć kupna czegoś większego, nowszego i przynajmniej 2 razy droższego bo tak to niestety wychodzi. O auto dbałem i nie planowałem sprzedaży w tym roku, co trzeba było wymieniać było raczej z górnej półki. Nie będę teraz robił z siebie wariata i ściągał opon czy demontował wydechu i innych części żeby założyć stare a te sprzedać na allegro... Proszę o obejrzenie samochodu i dopiero wypowiadanie się na forum...

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2013, 17:20 

wybacz, że odebrałeś mój post jako szyderstwo pewnego rodzaju.

Fakt jest taki, że gdybym miał pieniądze, to chętnie zobaczyłbym to auto, gdyż prezentuje się bardzo dobrze wg. mnie.
Po prostu dziwi mnie, dlaczego nie ma chętnych na jego zakup, może po prostu nikt nie zagląda w dział boxsterów, bo każdy woli jak najstarszą 911 niż młodszego boxera, nie mam pojęcia. Powodzenia w sprzedaży ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 19:08 

OGŁOSZENIE NIEAKTUALNE!!! AUTO SPRZEDANE !!!

Tytuł:
PostNapisane: 26.05.2013, 21:19 

zasłużony odpoczynek po pełnym wrażeń dniu :headbang:

dziękuję za transakcję, autko super :!:

miło mi było poznać :thumbup:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]