Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5187 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Geometria powinna mieć takie dane (urządzenie), chyba że ustawiasz metodą klasyczną. Możesz zawsze podjechać do zakładu gdzie ustawiają i niech wyciągną dane z komputera. Jedynie krajowa "Precyzja" nie posiada chyba żadnego Porsche w bazie danych. Natomiast aż żal pisać, ale powyższe urządzenie nie jest precyzyjne, a chciało by się polecić polski produkt.
Ja w swoim calle nie ustawiałem zbieżność w kilku zakładach i zawsze miałem nierówno zużyte opony i do tego bardzo mi myszkowalo auto na nierównościach oraz na zakrętach. Dopiero jak podjechałem do pewnej firmy i ustawili mi na urządzeniu marki Hunter to dopiero teraz jest OK! Wcześniej moje przednie koło były wyraźnie dołami wciągnięty do środka i z tego tytułu darlo mi zewnętrzną część opony. Tylnie koła wyraźnie były rozjechane. Teraz są prawie prosto (tyły delikatnie rozjechane) i po przejechaniu 8000 km widzę że równo bierze opony.
Dzieki za odpowiedz,z kayenne s jest problem bo w okolicy nikt nie posiadał danych.Do boxtera owszem mają ale to inne zawieszenie.Dzieki mojemu znajomemu Dominowi dostałem kompletne dane i jest ustawione ,teraz tylko smigac hhe hhe