Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11.02.2019, 6:07 

Witam,
Od dziecka marzylem o Porsche. Nareszcie w wieku 3x moge to marzenie spelnic. Moge kupic dowolny model ale urzekl mnie na dzien dzisiejszy jeden z tanszych.

718 Boxster T
Obrazek

Obrazek

W czym jest problem? Dwa miesiace temu kupilem nowe BMW w wersji X jako auto rodzinne. Mam elegancko wyremontowane mieszkanie w bloku i jest mi tu dobrze na tyle ze nie chcialbym sie przeprowadzac. To BMW nie wyroznia sie AZ TAK na parkingu, chociarz i tak jest pewne ryzyko zawistnego sasiada (poprzednie auto zostalo na przestrzeni 8 lat raz zarysowane kluczami i raz ktos cofajac wrabal mi w drzwi). Ogolnie nie boje sie zbytnio o auto bo niedosc ze mam AC to jeszcze nie wykosztowalem sie az tak.

Dochodzimy do sedna problemu. Czy jest jakis sposob, zebym mogl kupic swoje nowe wymarzone Porsche nie posiadajac domu z garazem? Tymbardziej ze w wersji cabrio szmaciany dach to idealna zacheta do dewastacji. Takie auto by zwracalo uwage na parkingu w niechciany dla mnie sposob.

Moge kupic dom, ale tyle nerwow i serca wlozylem w remont (koszmar) ze nie chcialbym przez to przechodzic jeszcze raz z domem. Dla mnie dom to oprocz dodatkowych obowiazkow, jedynie dwie duze zalety, garaz (wiadomo) i ogrod. To tyle, oprocz tego wole blok.

Co robic, jak zyc? :P Pytam bardzo powaznie, chce kupic to porsche, tylko co dalej. Wynajecie garazu nieopodal to jakas z opcji, ogromna wada ze w okresie zimowym auto by pewnie bylo uzywane kilka razy w bardziej sloneczny dzien, bardzo rzadko bym je widzial zeby chociarz nacieszyc wzrok co akurat w domu robilbym znacznie czesciej. Czy sa inne rozwiazania?

PostNapisane: 11.02.2019, 8:56 

A Ty tak na serio czy tylko jaja sobie robisz? ;)

PostNapisane: 11.02.2019, 9:13 

Nr klubowicza: 626
W zimie jak śnieg spadnie też go nie zobaczysz.

Dominik

http://www.tli.group

PostNapisane: 11.02.2019, 10:12 

Nr klubowicza: 615
Proponuje zakup domu z garazem i kamerdynerem. Kamerdyner bedzie mial dach nad glowa i bedzie mogl byc dyspozycyjny w kwestii podstawiania auta Jasniepanu pod klatke schodowa. Dla niepoznaki nie musi byc ubrany w liberie a np. w kreszowy dres Adidas z lat 90tych. Bedzie i stylowo i awangardowo.

996 C4S

PostNapisane: 11.02.2019, 10:30 

Ja bym na Twoim miejscu poszukał w okolicy garaż do wynajęcia.Zimą się przyda. Dobrze zaproponujesz za czynsz to może ktoś nawet odstąpi swój?Ludzie często trzymają tam niepotrzebne graty a za 5,6 stów napewno znajdzie się chętny.Przez większość dni w roku pewnie i tak będziesz parkował pod blokiem ale zawsze będzie opcja aby gdzieś wsadzić by odtajał .Powodzenia.

PostNapisane: 11.02.2019, 10:50 

Nr klubowicza: 381
I poniedziałek od razu milszy się zrobił 8)

*Porsche 911

PostNapisane: 11.02.2019, 10:58 

A ja uważam że to wcale nie musi być fejk.Kilka lat temu taki sam miałem dylemat:)

Pozdro

PostNapisane: 11.02.2019, 11:17 

Nr klubowicza: 263
Idealnym dla ciebie w tym momencie jest takie coś. Tu masz film:
http://moto.pl/MotoPL/10,88301,18439153 ... zebox.html

Obrazek

Lub wersja tańsza lecz wtedy nie pooglądasz go sobie.

Obrazek

Ba nawet nie wiadomo po zimie czy pod nim nadal będzie auto ;)

Obrazek

PostNapisane: 11.02.2019, 11:25 

Nr klubowicza: 582
Juzu....
Wymiękam :angry7:

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 11.02.2019, 12:58 

Nr klubowicza: 712
Nie masz w okolicy żadnych parkingów podziemnych?

981 Boxster GTS

PostNapisane: 11.02.2019, 13:07 

Cierpienia młodego Wertera?

Mam więcej niż dwa auta a miejsce w garażu na jedno - jakoś nigdy nie było problemu żeby zorganizować sobie inne opcje... :roll:
Chyba, że mieszkasz w jedynym budynku mieszkaniowym na środku pustyni Błędowskiej i wszystkie miejsca w podziemnym są zajęte. Wtedy to problem.

PostNapisane: 11.02.2019, 13:28 

Jak masz kasę na dom czy na każdy model Porsche ale rezygnujesz z jednego i wybierasz jeden z tańszych modeli Porsche to myśle, ze spokojnie możesz zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na odkup najbliższego garażu od mieszkania :mrgreen:

PostNapisane: 11.02.2019, 18:48 

Dobre, najbardziej podobalo mi sie z kamerdynerem :D

Cytuj:
zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na odkup najbliższego garażu od mieszkania

Tak wlasnie mysle, najwiecej osob to zaproponowalo i sam nic lepszego narazie nie jestem w stanie wymyslec. Garaze mam jakies 50-100 metrow od mieszkania takze zle nie jest. Sa to garaze wolnostojace-blizniaki. Niestety w okolicy podziemnych nie ma ale chyba i tak wole prywatny garaz jedynke niz wspolny podziemny.

Teraz nasuwaja mi sie pytania dodatkowe lekko odbiegajace od tematu prawdodpobnie zaloze nowy bo tutaj watpie ze wymyslimy cos lepszego.

PostNapisane: 11.02.2019, 19:21 

wiesz co.... jak byś miał jeszcze trochę tego typu problemów.... to proponuję układ...
Ty kup mi GT3, sobie tego boxa a ja Ci w zamian będę świadczył usługi doradcze żeby ci chłopie było łatwiej żyć, bo tak to ty się ze sobą zamęczysz...

PostNapisane: 12.02.2019, 2:22 

PiotrM napisał(a):
wiesz co.... jak byś miał jeszcze trochę tego typu problemów.... to proponuję układ...
Ty kup mi GT3, sobie tego boxa a ja Ci w zamian będę świadczył usługi doradcze żeby ci chłopie było łatwiej żyć, bo tak to ty się ze sobą zamęczysz...

Zazdroszcze tej beztroski, bardzo, tak sie musi przyjemnie i latwo zyc, ale z drugiej strony, moze to jednak lepiej bo jestem w bardzo komfortowym miejscu zyciowo i wole miec takie problemy niz zastanawiac sie skad zdobyc srodki na nowy samochod.
Moje zycie to w wiekszosci takie wlasnie dylematy, moze to glupie, moze to zbedne ale beztroska to najkrotsza droga do klopotow.

PostNapisane: 12.02.2019, 10:29 

Mam nadzieję, że to żart, który zabrnął za daleko i teraz głupio się w tego wycofać. Przecież jeśli jest na "dowolne Porsche" i dom to jakiś poziom ogarnięcia życiowego też musi być...

PostNapisane: 12.02.2019, 10:44 

Oleg napisał(a):
Mam nadzieję, że to żart, który zabrnął za daleko i teraz głupio się w tego wycofać. Przecież jeśli jest na "dowolne Porsche" i dom to jakiś poziom ogarnięcia życiowego też musi być...

Może padła wygrana w Lotto :) i powstały nowe życiowe problemy....

PostNapisane: 12.02.2019, 16:48 

nocny23, BMW X pasuje pod blok i opowieściach o "hajsie". ;) Porsche jakoś nie. Pewnie stąd takie reakcje na Twoje dość infantylne pytania.
Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]