Witam,
Od dziecka marzylem o Porsche. Nareszcie w wieku 3x moge to marzenie spelnic. Moge kupic dowolny model ale urzekl mnie na dzien dzisiejszy jeden z tanszych.
718 Boxster TW czym jest problem? Dwa miesiace temu kupilem nowe BMW w wersji X jako auto rodzinne. Mam elegancko wyremontowane mieszkanie w bloku i jest mi tu dobrze na tyle ze nie chcialbym sie przeprowadzac. To BMW nie wyroznia sie AZ TAK na parkingu, chociarz i tak jest pewne ryzyko zawistnego sasiada (poprzednie auto zostalo na przestrzeni 8 lat raz zarysowane kluczami i raz ktos cofajac wrabal mi w drzwi). Ogolnie nie boje sie zbytnio o auto bo niedosc ze mam AC to jeszcze nie wykosztowalem sie az tak.
Dochodzimy do sedna problemu. Czy jest jakis sposob, zebym mogl kupic swoje nowe wymarzone Porsche nie posiadajac domu z garazem? Tymbardziej ze w wersji cabrio szmaciany dach to idealna zacheta do dewastacji. Takie auto by zwracalo uwage na parkingu w niechciany dla mnie sposob.
Moge kupic dom, ale tyle nerwow i serca wlozylem w remont (koszmar) ze nie chcialbym przez to przechodzic jeszcze raz z domem. Dla mnie dom to oprocz dodatkowych obowiazkow, jedynie dwie duze zalety, garaz (wiadomo) i ogrod. To tyle, oprocz tego wole blok.
Co robic, jak zyc?
Pytam bardzo powaznie, chce kupic to porsche, tylko co dalej. Wynajecie garazu nieopodal to jakas z opcji, ogromna wada ze w okresie zimowym auto by pewnie bylo uzywane kilka razy w bardziej sloneczny dzien, bardzo rzadko bym je widzial zeby chociarz nacieszyc wzrok co akurat w domu robilbym znacznie czesciej. Czy sa inne rozwiazania?