Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.03.2025, 8:42 

Z perspektywy czasu mam wrażenie że czyszczenie zawieszenia nie ma sensu. Po 10000km było usyfione wszystkim z drogi , teraz mam 25000km i nie widać, że było czyszczone. Chyba, że dasz jakiś środek konserwujący i będziesz go zmywał raz na rok i nakładał nowy.

PostNapisane: 28.03.2025, 10:02 

No nie wiem - mam 4 letnie Audi R8 z 10kkm przebiegu i jak zajrzę pod spód samochodu, to dalej wygląda jak fabrycznie nowe auto.

Myślę, że po 35 latach należy się 911 porządne spa. Wymieniłem już amortyzatory ze sprężynami, tarcze, klocki, wężyki, koła, teraz wymienimy elementy gumowe w zawieszeniu i dajemy wszystko do wymiany / czyszczenia / ocynku - auto ma być znowu jak nowe.

PostNapisane: 28.03.2025, 17:18 

Może jeździsz po czystych drogach. Szkielkowane aluminium brudzi się po dotknięciu brudną ręką

PostNapisane: 28.03.2025, 20:32 

Kiedyś w W123 diesel pokrywę zaworów sodowałem. Powierzchnia jest znacznie gładsza i łatwiej doczyścić niż po szkiełkowaniu. Ale też trzeba uważać z dotykaniem łapami

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]