No nic, jutro będe namierzał co jest nie tak bo w sumie dzisiaj się to mocno nasiliło, szczególnie po powrocie. Właśnie górne mocowania amortyzatorów były wymieniane także są świeże. Kwestia czy to właśnie nie wahacz 2 (mogłem od razu powiedzieć żeby parę wymienić dla świętego spokoju ale zaćmienie wtedy miałem i nie wpadłem). Liczę na to, że to pierdoła bo przed zimą było wszystko super, teraz kolejny raz jak mam w trasę jechać to mi Cayman mówi "nie"

Co do PDK to tak właśnie sądziłem tj. miska plus 2 oleje i oczywiście ten tryb serwisowy żeby dolać tą brakującą ilość. Znajdę kogoś od automatów w Rzeszowie albo przejadę się do Carrery bo tam mają PIWISA.
Z olejem to już teraz nie pamiętam dlaczego akurat 5w40 zastosowałem (akurat olej zmieniałem sam) Porsche wg. instrukcji przewiduje 3 rodzaje: 0w40, 5w40 i 5w50.
Po bułki nim nie jeżdżę, raczej weekendowo. Na pewno w tym roku pojadę nim na tor ale nie spodziewam sie bóg wie jakiego upalania. Może rzeczywiśćie wrócę do 0w40. I teraz tak:
- zlać olej i zalać normalnie 0w40?
- zlać olej, zakręcić korek i dolać np 4l 0w40, zlać znowu i wtedy wlać już ostateczną ilość 0w40?
Cytuj:
Ja bym standardowo wymienił
- dobra jednak mam tutaj odpowiedź, nie zanotowałem.