Autor |
Wiadomość |
Bartosz1986
|
Napisane: 3.01.2025, 17:27 |
|
|
Hej, kto właśnie zatankował żółtego Boxstera na Orlenie przy Kwiatkowskiego Wrocław? Nie zdążyłem podejść zagadać 
|
|
Góra |
|
~mer
|
Napisane: 20.03.2025, 11:43 |
|
Nr klubowicza: 969
|
Morning. Jako, że u nas cisza - może jakaś kawa w okolicach 30 marca??
|
|
Góra |
|
adamax
|
Napisane: 21.03.2025, 0:00 |
|
Członek Zarządu PCP |
 |
Nr klubowicza: 468
|
Ja się wybieram na weekend 4-6.04 w rejon Zagórza Śląskiego, może jakaś wspólna kawa w piątek lub niedzielę?
_________________ pozdrawiam Adam ============ 944/993/996T/970986/996Kupię 957 3.6 http://www.prosiakovo.plhttp://www.enotrip.pl
|
|
Góra |
|
lukasz81
|
Napisane: 21.03.2025, 23:35 |
|
|
adamax napisał(a): Ja się wybieram na weekend 4-6.04 w rejon Zagórza Śląskiego, może jakaś wspólna kawa w piątek lub niedzielę? Moje okolice więc jak nic nie wypadnie to możemy spróbować się złapać w piątek. Dobra miejscówka na kawkę to Fregata lub Maria Antonina - obie knajpki nad samym jeziorem bystrzyckim blisko tamy.
|
|
Góra |
|
~mer
|
Napisane: 23.03.2025, 17:20 |
|
|
W piątek nie ogarnę przez wzgląd na pracę - zostaje niedzielny poranek w przypadku mojej skromnej osoby.
|
|
Góra |
|
Bartosz1986
|
Napisane: 7.05.2025, 16:46 |
|
|
Pisze się ktoś na jakieś cars and coffee w okolicach Wrocławia?
|
|
Góra |
|
hanzo
|
Napisane: 12.05.2025, 16:34 |
|
|
Ja się piszę, jak termin mi z niczym w kalendarzu nie będzie kolidował 
|
|
Góra |
|
Bartosz1986
|
Napisane: 14.05.2025, 14:57 |
|
|
|
Góra |
|
~mer
|
Napisane: 14.05.2025, 19:24 |
|
|
1) Tryb normal, PSM sport. -- twardsze zawieszenie, silnik w trybie spacerowym. 2) Tryb Sport+, PSM włączone standardowo. -- silnik w trybie "sport" - zawieszenie ponton. 3) Tryb Sport+, PSM sport. - kombinacja powyższych. W przypadku PDK zdaje się jednak case był typu sport oraz sport+; gdzie ten pierwszy pozwalał na agresywniejszą jazdę (lepsza reakcja na gaz etc), natomiast "sport+" wymuszał manualną zmianę w sekwencyjnym trybie PDK. W manualu ten drugi tj "sport+" nie występował - ale może sie mylę (ale raczej dla 997 tak było)... Chętnych na meetingi jest tutaj wielu, póki nie zaproponuje się daty ;p 
|
|
Góra |
|
hanzo
|
Napisane: 15.05.2025, 10:34 |
|
|
Bartosz1986 napisał(a): A czym śmigasz? Liczę na to, że spotkam się z kimś, kto pokaże mi różnice w: psm-sport-nikt-nie-potrafi-mi-odpowiedziec-t30080.html987.2 Black Edition (ma Sport Chrono). Z tego co wiem, PSM to po prostu kontrola stabilności - Porsche Stability Management (ESP, ESC, itd. różnie się w różych markach nazywa), którą da się przyciskiem wyłączyć. Pytasz chyba o PASM (active suspension management, przycisk z rysunkiem amortyzatora i sprężyny) - tego nie mam. Sport zdecydowanie wyostrza reakcję na gaz i ruchy kierownicą. Sport+ nie mam (manual). ~mer napisał(a): Chętnych na meetingi jest tutaj wielu, póki nie zaproponuje się daty ;p  We Wrocławiu Porsche prawie tlye co Passatów  Nawet wczoraj czarne 996 spotkałem wjeżdżając od Kaczorowskiego, tyle że na moto jechałem. Może się uda, że choć niektórym przypasuje. Może strzelić jakiś termin, np. każda 2 niedziela miesiąca, godzina 10? Kto będzie miał czas i ochotę to podjedzie. Termin znany z dużym wyprzedzeniem, więc można sobie odpowiednio wszystko zaplanować. Próbujemy? Proponuję mniej typowo: nabrzeże Janówek. Tylko kawę to by trzeba sobie przywieźć, ale za to nad wodą  Typowo: pod mostem Milenijnym, przez ulicę jest osiedle Port Popowice, są kawiarnie.
|
|
Góra |
|
Bartosz1986
|
Napisane: 16.05.2025, 22:56 |
|
|
~mer napisał(a): 1) Tryb normal, PSM sport. -- twardsze zawieszenie, silnik w trybie spacerowym. 2) Tryb Sport+, PSM włączone standardowo. -- silnik w trybie "sport" - zawieszenie ponton. 3) Tryb Sport+, PSM sport. - kombinacja powyższych. W przypadku PDK zdaje się jednak case był typu sport oraz sport+; gdzie ten pierwszy pozwalał na agresywniejszą jazdę (lepsza reakcja na gaz etc), natomiast "sport+" wymuszał manualną zmianę w sekwencyjnym trybie PDK. W manualu ten drugi tj "sport+" nie występował - ale może sie mylę (ale raczej dla 997 tak było)... Chętnych na meetingi jest tutaj wielu, póki nie zaproponuje się daty ;p  Dzięki, lecz moje pytanie pozostaje bez odpowiedzi.
|
|
Góra |
|
~mer
|
Napisane: wczoraj, 20:04 |
|
|
Cytuj: We Wrocławiu Porsche prawie tlye co Passatów  Tia, tylko chętnych na meetingi nie widać  u nas klasycznie - strefa w czwartki, a i to chyba nikogo z PCP tam nie da się spotkać ^^ Cytuj: Może strzelić jakiś termin, np. każda 2 niedziela miesiąca, godzina 10? Kto będzie miał czas i ochotę to podjedzie. Termin znany z dużym wyprzedzeniem, więc można sobie odpowiednio wszystko zaplanować. Próbujemy? Proponuję mniej typowo: nabrzeże Janówek. Tylko kawę to by trzeba sobie przywieźć, ale za to nad wodą  Typowo: pod mostem Milenijnym, przez ulicę jest osiedle Port Popowice, są kawiarnie. Kawa w plenerze spoko, natomiast nie wiem czy Janówek do turbo opcja - mam ostatnio awersję do nierówności ^^ Zatem cokolwiek gdzie jest w miarę równo - może Topacz rzutem na taśmę?? (mają kawę i parking)
|
|
Góra |
|
~mer
|
Napisane: wczoraj, 20:07 |
|
|
Bartosz1986 napisał(a): ~mer napisał(a): 1) Tryb normal, PSM sport. -- twardsze zawieszenie, silnik w trybie spacerowym. 2) Tryb Sport+, PSM włączone standardowo. -- silnik w trybie "sport" - zawieszenie ponton. 3) Tryb Sport+, PSM sport. - kombinacja powyższych. W przypadku PDK zdaje się jednak case był typu sport oraz sport+; gdzie ten pierwszy pozwalał na agresywniejszą jazdę (lepsza reakcja na gaz etc), natomiast "sport+" wymuszał manualną zmianę w sekwencyjnym trybie PDK. W manualu ten drugi tj "sport+" nie występował - ale może sie mylę (ale raczej dla 997 tak było)... Chętnych na meetingi jest tutaj wielu, póki nie zaproponuje się daty ;p  Dzięki, lecz moje pytanie pozostaje bez odpowiedzi. Kurde, ja porypałem teraz nieco skróty.... zacytuję o to to. Z materiałów Porsche Porsche Stability Management z nowym trybem „PSM Sport” Po wyposażeniu w opcjonalny pakiet Sport Chrono, system Porsche Stability Management oferuje oddzielny tryb znany jako PSM Sport, który jest aktywowany przez krótkie naciśnięcie przycisku PSM na konsoli środkowej. PSM Sport różni się znacznie od ustawienia PSM On i jest teraz aktywowany niezależnie od trybu jazdy (Normalny/Sport/Sport Plus). Gdy tryb PSM Sport jest aktywny, wskaźnik na zestawie wskaźników i żółta lampka „PSM Off” informują kierowcę. Nowy tryb PSM Sport pozwala kierowcom zbliżyć się do granic możliwości pojazdu na zamkniętych torach. W porównaniu do PSM On, nowy tryb pozwala na znacznie większe kąty odchylenia oraz większy poślizg kół i pozwala kierowcy intensywniej doświadczać dynamicznych osiągów samochodu sportowego. Sprawia również, że pełna dezaktywacja PSM jest zbędna. Jednak tryb PSM Off jest nadal dostępny po dłuższym naciśnięciu przycisku PSM, zgodnie z filozofią Porsche, która daje kierowcy pełną kontrolę nad pojazdem. W ramach środków ostrożności, mocne hamowanie uruchamiające ABS aktywuje pełny zakres kontroli stabilności PSM do momentu zwolnienia hamulców. Niby mam, ale nie korzystałem ;p 
|
|
Góra |
|
|