Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.10.2025, 20:27 

Witam. Poszukuję, poszukuję ale ciągle jednego nie sprawdziłem.

Czy mając 201 cm wzrostu zmieszczę się do auta i będzie w miarę komfortowo?

PS: Czy ktoś jest z lubelskiego kto mógł by mi udostępnić 911 (997) abym do niego wsiadł i się dopasował ?

PostNapisane: 10.10.2025, 19:35 

Jakoś mało odpowiedzi więc napiszę co wiem. 997 ma te same gabaryty co 996, przymierz się do któregokolwiek. Przy 190 cm i fotelu na max do tyłu w 996 jest ok. Przy 200 będzie ciasno, ale sprawdź sam.

PostNapisane: 11.10.2025, 10:11 

Pomimo tych samych gabarytów zewnętrznych w środku 997 jest zdecydowanie więcej miejsca niż w 996. Inne są fotele a kierownica ma 2 płaszczyzny regulacji, na stopy jest też więcej miejsca.
Do 996 mieszczę się na styk w mało optymalnej pozycji a w 997 jestem w stanie idealnie się wpasować a mam 193 cm wzrostu.

PostNapisane: 11.10.2025, 11:23 

Mam podobne odczucia (193cm). Szczególnie ten brak regulacji kierownicy góra-dół przeszkadza. No i fotele też jakby pomagają, są głębsze?

PostNapisane: 11.10.2025, 13:58 

szukaj z fotelami sportowymi czyli te z uszami , najlepiej manualne ten fotel jest glebszy i dodatkowo schodzi dużo niżej niż zwykły nawet niżej niż sportowe w 996 inny mechanizm , ewentualnie dokup sobie potem takie fotele i gwarantuje ze wsiądziesz nawet w kasku , oczywiście najlepiej gdyby auto było bez szyberdachu .
Będzie bardzo trudno kupić 997 turbo coupé w manualu z sportowymi fotelami bez szyberdachu ... , ale jak znajdziesz to specka sztos .
Jakbyś rozważał 996 turbo coupe manual to może dziś lub na dniach ogłoszę w socialmediach jednego , czas na kolejna roszadę kolekcji po sezonie , fotele sportowe z uszami manualne z 997 turbo - cayman r itp już w nim są zamontowane a jak ktoś będzie wolał ori te tez są :D

PostNapisane: 12.10.2025, 11:07 

Nr klubowicza: 078
porscheee napisał(a):
szukaj z fotelami sportowymi czyli te z uszami , najlepiej manualne ten fotel jest glebszy i dodatkowo schodzi dużo niżej niż zwykły nawet niżej niż sportowe w 996 inny mechanizm , ewentualnie dokup sobie potem takie fotele i gwarantuje ze wsiądziesz nawet w kasku , oczywiście najlepiej gdyby auto było bez szyberdachu .
Będzie bardzo trudno kupić 997 turbo coupé w manualu z sportowymi fotelami bez szyberdachu ... , ale jak znajdziesz to specka sztos .

Potwierdzam - w tych manualnych sportach siedzi się prawie na ziemi, miejsca jest mnóstwo, fajnie trzymają, natomiast trzeba przyznać że jest mniej komfortowo - w seryjnych żadna trasa niestraszna, w tych sportach po kilkuset km już jest dyskomfort. Nie wiem jak się mają do do tego sporty full elektryczne (rzadko spotykane).

BTW manualne sporty można kupić z Caymana/Boxstera 987 - czasem się trafiają w śmiesznych pieniądzach.

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

PostNapisane: 18.10.2025, 19:59 

Dziękuję wszystkim za zainteresowaniem się moim tematem. Odpowiedział bym wcześniej ale nie dostałem powiadomienia na email.

Wracając do tematu...

Na podsumowanie:

- 997 ma więcej miejsca z tytułu innych boczków oraz regulacji kierownicy góra dół niż w 996?
- Czy ktoś z lubelskiego, bądź mazowieckiego mógł by użyczyć 997 abym mógł się do niego wsiąść i dopasować ?
- Szukam, szukam a nawet w takim nie siedziałem :?
- Poszukam i popatrzę na fotele sport z Caymana/Boxstera 987 ale raczej to ostateczność.
- Nie chciał bym jechać do kogoś z ogłoszenia 997 wiedząc że i tak go nie kupię - może to głupie ale jakoś tak nie mogę :roll:

Ślinię się do tego:

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... HGdvP.html

Rozumiem że to zwykłe stołki.

Wersja "Sport" to te ?:

Obrazek

PostNapisane: 18.10.2025, 20:38 

Fotele które pokazałeś to sporty ale sporty z poprzedniej generacji czyli 986/996 , sporty o jakich mówiliśmy ze schodzą niżej niż te itd to te które są w tym turbo z linku który wkleiłeś . Jakbyś kupił 997 turbo bez sportów to mam na magazynie takie sporty z 997 nie Cayman czyli chromowa wajcha itd. Kompletne z airbagami czarna skora jasno szary tył , stan super

PostNapisane: 19.10.2025, 10:09 

Kolejna doświadczenie wiedzy zdobyte dzięki zainteresowaniu się klubowiczów i nie tylko tym wątkiem. Dziękuję. Zadzwonię do osób na forum które ogłaszają się w dziale sprzedam. Przynajmniej będzie mi łatwiej nawiązać kontakt.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]