hej!!!mam problem ze swoim 944...silnik nie wykreca maksymalnych obrotow i w miare wlaczenia dodatkowych odbiornikow pradu np. dlugie czy tez dmuchawa ogrzewania tylniej szyby obroty sa coraz nizsze...czy moze miec to zwiazek ze zluzytymi klockami z tylu???zaswiecila kontrolka i w tym samym czasie to sie zaczelo... moze ktos mial taki przypadek???
np.jadąc bez świateł silnik wykręci 5 tys. włączę swiatła spadną do 4 tys. włączę dmuchawę spadną do 3,5 tys im większy pobór pradu tym mniejsze obroty. Ładowanie jest OK. Dwóch mechaników rozłożyło ręce i twierdzą że nie spotkali sie z czymś takim...................
sprawdziłem masę silnika i to było to!!!!! mechanicy chyba bali się porsche .....!! jednak nawet do porsche trzeba częsciej zaglądac pod maskę bo styki śniedzieją.... Dzięki.........
Zrobiłem wszystkie połączenia masy ale najbardziej zaśniedział styk między akumulatorem a blachą nadwozia..... Polecam sprawdzić bo teraz silnik wchodzi na obroty idealnie..!!!!!