Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29.04.2015, 22:34 

Witam.

Idzie sezon więc trzeba zająć się boxem.

Od momentu kupna mój prosiaczek ma małą wadę: okno drzwi pasażera (szyba) "wystaje" jak by 5mm za wysoko.
W momencie otwierania drzwi szyba opuszcza się o 5mm za słabo i ciężko wychodzi z uszczelki dachu. Przy zamykaniu muszę lekko szybę docisnąć by "pierwsza wskoczyła" w uszczelkę - w innym wypadku mocno haczy o uszczelkę dachu.

Mechanizm działa bez zarzutu - choć raz obie szyby nie zamykały się jednym przyciśnięciem (kierowcy i pasażera), ale udało mi się auto tego "nauczyć" :-)

Czy jest jakaś opcja regulacji tej szyby ? (miałem takie coś kiedyś w innym cabrio - dwie śruby regulujące góra /dół , dwie do dociskania szyby do uszczelki).

Pozdrawiam

Michał

Tytuł:
PostNapisane: 30.04.2015, 16:21 

Czy akumulator był odłączany lub się rozładował? Możliwe, że trzeba nauczyć sterownik szyb o zakresie podnoszenia.

Opuść całkowicie szybę przytrzymując guzik, po czym przyciśnij guzik krótko jeden raz. Przy zamkniętych drzwiach i dachu, podnieś całkowicie szybę przytrzymując guzik, po czym przyciśnij guzik krótko jeden raz.

Nowy zakres działania powinien zostać zapamiętany. Jeśli to nie pomoże, to naprawa może wymagać rozebrania drzwi.

Tytuł:
PostNapisane: 1.05.2015, 16:58 

jest regulacja, ale bez rozbierania drzwi mozna wyregulowac tylko sile docisku ( zdejmujesz gumowe zasleki od spodu drzwi i klucz splajn bodajze 6?). Wysokosc szyby to juz zrzucasz boczek i tam masz tez dwie plastikowe zaslepki przez ktore masz dostep do srub trzymajacych szybe ( nie trzeba wyciagac poduszki i wygluszenia).

http://www.pelicanparts.com/techarticle ... Panels.htm

Tytuł:
PostNapisane: 1.05.2015, 20:58 

Dzięki Panowie.

Znajdę chwilkę to się za to wezmę :-)

Co do zapłon/szyby itd - tak zrobiłem już wcześniej - bo nagle przestały mi działać po jednym naciśnięciu (musiałem trzymać by całkowicie się otworzyły lub zamknęły). Pamiętałem, że w moim 307cc było podobnie ... i udało się.

Muszę boczek rozebrać i śrubkami się pobawić.

Jeszcze raz dzięki. Dam znać jak poszło.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]