Witam, od kilku dni mam problem z uruchomieniem auta, auto kręci i kręci i nic, jest czasem moment że chciałby zaskoczyć ale nie odpala. Zauważyłem że problem występuje przede wszystkim wtedy, kiedy zatrzymam auto, zgaszę i od razu chcę odpalić - oczywiście nie za każdym razem. Ale jak postoi z 10min to mi się to nie zdarzyło. Proszę o pomoc w czym może tkwić problem. A i najważniejsze auto to Cayenne 4.5 250kW 2003 r. przebieg 259tyś km POZDRAWIAM
A nie masz czasem jakiegoś zabezpieczenia antykradzieżowego? Bo brzmi trochę jakby odcinało paliwo. Ja mam nadajniki gps do samochodu z zabezpieczeniem i jeśli go nie rozłączę to właśnie silnik nie chce zaskoczyć.
problem ten jest znany użytkownikom LPG, podczas mocnego nagrzania pojazdu paruje z instalacji faza lotna i samochód ciężko odpala. Problem opisywany na tym forum trzeba zrobić przeróbkę listwy na wtryskach.
Uszkodzone membrany w reduktorze. Po zgaszeniu puszczaja gaz wezykiem od podcisnienia do kolektora. Kolega powyzej chyba nie wie o czym pisze. Nic w listwach nie trzeba przerabiac;) a nie mozesz odpalic bo sie zalewa. Przy rozruchu idzie gaz z puszczajacego reduktora i benzyna z wtryskow.