Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.05.2012, 18:54 

Witam mam prośbe czy mógłby ktoś wyrazić opinie na temat tego porsche bo mam zamiar kupić ale niewiem czy sie opłaca do zapłacenia Akcyza jest, http://moto.allegro.pl/porsche-911-997- ... 53938.html

Tytuł:
PostNapisane: 26.05.2012, 20:24 

Autko sprzedaje się bezskutecznie od wielu miesięcy. Więc na wyjątkową okazję raczej nie wygląda - jak doliczyć akcyzę, to za 200 kPln szukałbym uczciwego, krajowego egzemlarza.

Tytuł:
PostNapisane: 26.05.2012, 20:43 

po dodaniu kosztow cla , cena robi sie zupelnie bez sensu

Tytuł:
PostNapisane: 26.05.2012, 23:12 

W Unii nie ma już cła tylko akcyza.

Śledzę ogłoszenia od ponad pół roku i te auto już trochę się sprzedaje... Moim zdaniem coś jest nie tak z ceną i faktem, że wymieniono silnik i skrzynię na nową za 135 koła... Chyba, że koszt pokrył ubezpieczyciel, co jest mało realne. Ja po takiej inwestycji - auta bym nie sprzedał, jeżeli jest takie OK. Tak czy owak auto trzeba zobaczyć, sprawdzić w ASO, potwierdzić przebieg, a po 160 tys. km przebiegu to ślady zużycia już będą widoczne... A za auto z 2005 roku za ponad 200 tys. zl., z przygodami technicznymi to trochę dużo...

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2012, 7:38 

Nr klubowicza: 164
Przecież nawet sprzedający pisze ze wszystko do sprawdzenia w serwisie. Więc zamiast zgadywac proponuje po prostu sprawdzić. Na oko to chłop w szpitalu....

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2012, 9:34 

Jechałem z gościem w Rage Race. Co do samochodu to z tego co z nim gadałem to samochód miał przedłużaną gwarancję, a w porsche wystarczy że jest drobna usterka to oni jej nie naprawiają tylko wymieniają cały element na nowy. Tak mogło być i tutaj więc uznałbym to za plus niż minus. Co do zużycia elementów w wewnątrz trzeba wejść i ocenić.
U mnie w Audi A6 które ma już 170k przelotu wnętrze wygląda bardzo ładnie, a u mojego kolegi w 911 które ma 75k cała konsola i wszystko jest powycierane.
Odnośnie tej carrerki to nie wiem czy właściciel nie pokryje kosztów akcyzy. Zadzwoń, pogadajcie, sprawdz auto.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]