Paweł50 napisał(a):
madmax, coś się zmieniło w sprawie ?
Ja dotąd nic się nie zmieniło. Wszyscy albo na urlopie, albo unikają tematu. Sam też mam teraz młyn i nie mam siły dokładniej tematu popychać.
Co do wpisu margin-a i tematu haka, itd. Samochód trafił do serwisu w środę. Mam w nim hak. Tym samochodem miałem w piątek zaciągnąć przyczepę na Camping. Oczywiście zastępczaka z Assistance Porsche z hakiem nie mieli. Więc urlop rodzinie spieprzyłem. Pomógł mi znajomy i zaciągnął przyczepę na miejsce, sam będąc już tam na urlopie ze swoją przyczepą. Naprawa trwała i trwała, zastępczaka mi odebrali, więc zgłosiłem, że mają po naprawie dostarczyć mój samochód w miejsce mojego pobytu z rodziną, na camping, żebym mógł wrócić swoim autem ze swoją przyczepą. A, że trwało to tak długo, to urlop się skończył i znów znajomy obrócił 2 razy i mi pomógł. Tak wyglądała sytuacja z hakiem, urlopem, Macanem itp. Porsche zepsute = urlop zepsuty.
W międzyczasie, eureka!!! Zadzwoniłem na assistance z polisy ubezpieczeniowej. Oczywiście żaden problem, żebym otrzymał samochód zastępczy na tak długo jak potrzeba. Tylko nie spełniałem jednego podstawowego warunku. Auto nie stało na drodze i nie był spełniony warunek
holowania. Należało wypchnąć auto z serwisu Porsche Poznań na ulicę i zadzwonić, żeby je holowali do serwisu.
Nie wpadłem na to i podałem adres serwisu, a to był powód odmowy użyczenia samochodu. Dlatego, podobnie jak mój znajomy, będę serwisował swoje auto w Trójmieście, Katowicach lub Wrocławiu-(po Waszych sugestiach), przy okazji wypadów kilkudniowych. To akurat da się zaplanować.
Jak dla mnie to wszystko jest spowodowane brakiem konkurencji. Więcej serwisów Porsche.... i z Poznania ten serwis znika, umierając śmiercią naturalną. A tacy klienci jak ja, będą o to dbali, z pewnością.
Auto po naprawie jeździ bez zarzutu. Przy okazji informacja dla Was: przy testowaniu auta po naprawie, "Pan tester serwisowy" w deszczu, w Poznaniu około 9 rano potrafił przyspieszać do 160 km/h - wskazanie gps
Mają tam naprawdę "wybitnych speców"