Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24.01.2017, 14:56 

A jednak napiszę żeby nudno nie było, napiszę wszystko w jednym, nie chce za bardzo zaśmiecać forum...

1. Jak zdjąć poduszkę z kierownicy, chciałbym od kolegi z forum kupić z przyciskami ale najpierw chciałbym się upewnić czy jest tam kostka do podłączenia i czy w ogóle to będzie działało ? Czy po podłączeniu trzeba kompa, adaptacja etc ?

2. Spryskiwacze reflektorów nie działają, gdzie znajduje się bezpiecznik, silniczek etc gdzie zacząć szukać przyczyny ?

Naprawione - bezpiecznik spalony...

3. viewtopic.php?t=13902
Mam ten sam komunikat, wyczytałem w Google że na 99% sprężarka, trza kupić zestaw naprawczy i wymienić, ciężko znaleźć...
Problem mam taki że jak dam do góry lub dół to pompuje ale wraca z powrotem, czasem jak dam na przedostatni lvl na dół to trzyma na górze też ale jak dam max to wraca na środek, a czasem mam komunikat że nie ma pozwolenia na podnoszenie lub opuszczenie...
Gdzie zacząć szukać, w linku jest że zaworki, gdzie one są, jak je naprawić, wymienić etc...

Edit:
Godzinkę temu jechałem po dzieci do szkoły, zero wykrzykników, było ok, dałem wyżej, poszedł, jeszcze wyżej "not permission" I po chwili opadł na środek... Dojechałem do domu bez wykrzykników, czasem jest że od razu po odpaleniu komunikat a czasem po jakimś czasie...
Sprawdziłem napięcie akumulatora i pokazuje na desce około 13.8... Kilka tyg temu chwilę bawiłem się żarówkami pozycji i dwa lub trzy razy musiałem ładować akumulator, może czas na nowy ?

4. Sprężarka zawieszenia...
Jeśli w pkt3 okaże się że to wina sprężarki to czy pasuje taka od touarega ? Akurat obok mnie takiego rozbierają i mają sprężarkę, ale koleś kazał mi się dowiedzieć czy będzie pasowala bo mają różne numery, ta ma numer: patrz fotka... Czym się różnią, czy ta będzie ok ?

Obrazek

5. Panele sterujace boczne siedzeń...
Ja mam tylko przód tył i mały joystick, na Allegro widziałem z pamięcią etc czy będą pasowały do mojej wersji, czy też będę musiał adaptować etc

Pisałem że sprzedawca na allegro i napisał że nie będzie działać...

6. Czasem mi cieknie płyn chłodzący, gdzieś wyczytałem że rurki trza na metalowe wymienić, które to są i czy jakiś link fotkę można prosić gdzie je zakupić ?

7. Pokazuje mi błąd że jeden wentylator chłodnicy nie działa... Czy one mają osobne bezpieczniki, czego szukać, od czego zacząć ?

Nie było tego bezpiecznika 60 dałem 40 bo innego nie mam, mecze laptopa żeby XP zainstalować, jak zainstaluje to sprawdzę czy błąd nadal będzie...

Już wiem czemu nie było bezpiecznika...
Po wyłączeniu auta, wentylator cały czas chodzi, wczoraj po chwili się wyłączył, dzisiaj jednak nie, wylądował mi całą baterie i 1.5h marzyłem pod szkołą ehhh Aku już nowy zamówiony... Bezpiecznik wyjąłem, coś gdzieś musi być nie tak że on cały czas chodzi, chyba że ma chodzić ale się wyłączyć po chwili, nie wiem jak powinno działać prawidłowo...

8. Mam klime dwu strefowa, poziom temperatury działa jak chce, ale jak daje dmuchawe z jednej to tak samo wieje z drugiej, nie mogę mieć na różnym lvl, czy tak ma być?

9. Czy relingi od Touarega pasują do Cayenne?

Na razie to tyle, tutaj będę zadawał wszystkie pytania, będę miał jeden temat do wszystkiego ;)
Dzięki za pomoc ;)

Wysłane z mojego X900+ przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 27.01.2017, 23:51 

Co do kierownicy będzie działać bez żadnego przerabiania i kodowania wyjmujesz starą drugą zakładasz podpinasz i wszystko śmiga...

PostNapisane: 28.01.2017, 17:58 

Witam
Odp.nr.2 zacznij od bezpiecznika po lewej stronie nr.18-20A,potem sprawdż pompkę przy zbiorniczku spryskiwacza oraz dysze, mogą być już do wymiany albo oczyszczenia.

Odp.nr.6 Dokładnie gdzie ten przeciek ?Chłodnica,zbiorniczek wyrównawczy, ogólnie pod spodem.Przewody które się wymienia z plastikowych na aluminium są pod kolektorem ssącym +kilka innych drobiazgów.

Odp.7 Jeśli posprawdzałeś kostki, może wystarczy rozpiąć/spiąć oczyścić.

Skrzynka bezpieczników w komorze silnika.
nr.1 wentylator 60A
nr.2 wentylator 30A
nr.10 wentylator chłodnicy 10A
Pozdrawiam

Zobacz profil YIM  
PostNapisane: 29.01.2017, 17:13 

Bezpiecznik wymieniony, działa dzięki ;)
Cieknie tak jakby z pod zbiorniczka gdzie wlewa się płyn... Nie zawsze jednak cieknie, teraz jest ok...

Brak bezpiecznuka od wentylatora. Dziwne, chyba że są złe wsadzone bo jest 2 i 3 duży a pierwszego 60 nie było, dałem 40 jak kompa odpale to sprawdzę czy błąd zniknie...
Nowy 8 pkt w temacie ;)
Dzieki

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 17.04.2017, 19:51 

Czy relingi od Touarega pasują do Cayenne?

Wysłane z mojego X900+ przy użyciu Tapatalka

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]