Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.08.2018, 9:56 
Jak to u was wygląda? Rozmawiacie na zestawie głośnomówiącym? Bluetooth? Czy tradycyjnie ze słuchawką przy głowie? Pytam, bo często na mieście zdarzają się takie sytuacje, że trzeba gdzieś zadzwonić.

PostNapisane: 2.08.2018, 11:24 

Nr klubowicza: 547
ja rozmawiam tylko przez bleutooth, system seryjny w 991 i jestem bardzo zadowolony z jakości.
A o bezpieczeństwie nie wspomnę... :wink:

991.2 4S
993

PostNapisane: 2.08.2018, 11:28 

brok napisał(a):
Jak to u was wygląda? Rozmawiacie na zestawie głośnomówiącym? Bluetooth? Czy tradycyjnie ze słuchawką przy głowie? Pytam, bo często na mieście zdarzają się takie sytuacje, że trzeba gdzieś zadzwonić.

Wbudowany zestaw jak jadę autem kobiety, obecnie w swoim nie mam czegoś takiego. Nie rozmawiam jak prowadzę gdy nie mam zestawu. Uważam ,ęe zawsze można oddzwonić, lub odebrać pózniej. Nie rozumiem niektórych zachowań i braku kultury, zwłaszcza przy kasach. Dzwoni telefon ,nagle najważniejsza rzeczą jest jego odebranie, jak miało by od tego zależeć życie. Nikt nie zważa na druga osobę która pracuje i Cię obsługuje. Można by tak wymieniać i wymieniać.
A zgrozą jest pisanie przez kierowców smsów lub siedzenie na portalach społecznościowych. Jedzie taki zygzakiem ,nie zważając na nic...

PostNapisane: 2.08.2018, 13:05 

Obecnie praktycznie każdy nowy samchód ma wbudowany zestaw bluetooth, co jest rzeczywiście mega wygodne.
Swoją drogą o ile przepisy mówią, że komrki nie można trzymać przy uchu, to jeżeli trzymana jest np kawa z MCD, jedzenie lub jakieś picie, to kary za to nie ma. Widzicie w tym jakąś logikę.

Dobrą opcją są również uchwyty do zamontowania na przednią szybę samochodu. Wówczas prawo nie jest łamane, bo telefon trzymany jest przez uchwyt a nie przez człowieka.

PostNapisane: 3.08.2018, 10:24 

Zdecydowanie korzystam z wbudowanego zestawu i nie wyobrażam sobie kupna nowego samochodu bez bluetootha.

Rozmawiając przez telefon nie dość że mamy tylko jedną rękę na kierownicy, to jeszcze dekoncentrujemy się rozmową. Ciężko to porównać do napicia się kawy :)

Polecam pojechać na tor kilka razy i zobaczyć jak szybko i precyzyjnie jesteśmy w stanie operować kierownicę jedną ręką :)

PostNapisane: 3.08.2018, 13:13 

Nr klubowicza: 547
t_wnor napisał(a):
a jak nie chce by pasazer slyszal o czym rozmawiam, PRZYKLAD wioze klienta ktoremu sprzedaje dana usluge, a rozmawiam z dostawca gdzie ten wyrob kosztuje 30% ? czekam na odpowiedz.

to oddzwoń później, po prostu.
(tylko nie napisz, ze to pilny telefon jest)

991.2 4S
993

PostNapisane: 3.08.2018, 16:43 

Kup słuchawki.
Kurczę takiego tematu to się nie spodziewałem:)

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 3.08.2018, 16:50 

Nr klubowicza: 582
Mic182 napisał(a):
Kup słuchawki.
Kurczę takiego tematu to się nie spodziewałem:)

Pozdrawiam,
Michał

No... :)

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 5.08.2018, 14:06 

t_wnor napisał(a):
a jak nie chce by pasazer slyszal o czym rozmawiam, PRZYKLAD wioze klienta ktoremu sprzedaje dana usluge, a rozmawiam z dostawca gdzie ten wyrob kosztuje 30% ? czekam na odpowiedz.

Sytuacja bez wyjścia!

PostNapisane: 6.08.2018, 17:43 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
W 986 zamieniłem fabryczne radio (nie działało stabilnie) na Pioneera z zestawiem - jest znośnie - ale tylko przy zamkniętym dachu,
W 996 używam słuchawek sportowych Lenovo W520 - idealnie słychać, a radio kasetowe zostało w oryginale.

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]