Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: {S} 996 TURBO
PostNapisane: 24.11.2013, 0:35 

Za jakies 10 dni będę na pare chwil w Pl wiec jest szansa sprzedać-nabyc dobre auto. Jest przygotowane do sezonu 2014. Model (2002) po lifcie europa bezwypadek .
Jako ze większość jak się okazało wolałoby serie (nie rozumiem tego ale trudno...) auto zostało przywrócone do stanu oryginalnego .
Przede wszystkim wrócił naped 4x4 który był wczesniej zdemontowany , załozona została tez oryginalna skrzynia z 996turbo . Wszelkie części typu sprężarki , wydech , orurowanie , sterownik silnika - wszystko seryjne .
W aucie został wymieniony rozrząd (łańcuchy slizgi ....) , wszelkie nowe uszczelki i simeringi w motorze , oleje , płyny . Dzieki temu zabiegowi potwierdziła się moja teoria ze ten motor jest nadal w stanie idealnym 129tys km . Dopełnione siłowniki spoilera i klima , mikrostyki klamek wymienione . Wszystko przejrzane , sprawne w 100% . Autem zajał się Rafał z autodusza.pl podczas mojej nie obecnosci.
Auto praktycznie od 3 lat nieużytkowane .

Ze zmian jakie pozostały i nie powinny nikomu przeszkadzać wręcz przeciwnie :

-żółte zegary FVD
-nakładki na pedały FVD
-kiera obszyta alcantara JAVA
-przewody hamulcowe w metalowym oplocie FVD
-dolot Gruppe M
-wydajniejsze intercoolery z 997TT
-sprzęgło sachs race (dużo dłuzej wytrzyma niż seryjne ) FVD
-duzy spoiler na kalpie FVD
-shortshifter FVD
-świece irydowe

Styczniowa fv na 15tys pln aby to przygotować do sprzedaży (kto się zna na mechanice wymiany rozrządu w tym modelu wie o czym mówie )
W zamian pewne auto które posłuży kolejna setke bez głębszej ingerencji .

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2014, 15:57 

W każdej chwili można ogladac w Katowicach a od 9 czerwca w Gdyni.
Samochód jest na kolejnym serwisie fv na 5tys pln - wymiana klocków , przegląd zawieszenia wraz z gemometria , wymiana 2 wachaczy , jakas końcówka , nowe 2 sondy lambda , przepływomierz , przegląd klimy itd. , 100% gotów do sezonu , nic tylko wsiadać i scigac się , cena do niewielkiej negocjacji .

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2014, 16:44 

Nie chcę wyjść na takiego, który się czepia, ale w listopadzie auto miało bez głębszej ingerencji zrobić "setkę". A tu spora ingerencja?!

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2014, 17:32 

auto od ostatniego servisu nie przejechało nic (mam foto przebiegu po serwisie styczniowym , laweta do gdyni z katowic i spowrotem gdynia do katowic laweta ) , nie było mnie w kraju od tamtej pory ten servis to głownie pod katem track day - nowa koncepcja wakacyjna , gdyby się nie sprzedał ,opłaciłem już 3 edycje ,a tam wiadomo wieksze obciążenia , wymagania sprzętowe i walka o secundy , olej wiadomo auto stoi pol roku nie ruszane a dostanie swoje , sondy wymagają wymiany bo zmieniam wydech ... heble nowe były już kupione dla nowego nabywcy ale teraz już będa zamontowane , zawieszenie pod track musiło przejść swoje zmiany każdy ma inne wymagania, jak już pisałem spokojnie posłózy kolejna setke przy normalnej ekspolatacji jest po prostu wciąż dopieszczany

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2014, 17:48 

Nie chodziło mi, żebyś się tłumaczył. Swoją drogą to niezła męczarnia sprzedać turbinę w PL. To już druga, która wygląda na ciekawą a nie umie się sprzedać. Z drugiej strony chyba jednak cena na polskim rynku nieosiągalna. Ktoś ostatnio kupił turbinę za nieco ponad 80tys. zł. Podejrzewam, że 997 robi konkurencję i dlatego trudno się przebić z dobrym egzemplarzem. Mimo wszystko powodzenia!

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2014, 17:55 

musiałem wytłumaczyć bo faktycznie głupio to zabrzmiało zwłaszcza wykrzyknik na końcu... można własnie taka kupic w która nikt nic nie wkłada za 80-90 na automacie lub zlep z usa , ja musze mieć auto dopięte na ostatni guzik obojętnie czy sprzedaje czy jezdze , kwestia podejścia , co do problemu sprzedaży masz 100% racji konkurent 997 wolonossace , większość patrzy na rocznik bo boji się ze stare będzie niedoinwestowane , brak odliczenia vat , turbo większe koszta itd. itd. , wiem ile takie auto jest warte , wole je od 997 wolnossaka wizualnei i technicznie wiec jezli ktoś doceni kupi jeżeli nie będę miał wciąż piękne nietaniejace auto ...

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2014, 23:09 

Nr klubowicza: 143
Sam kupiłem w zeszłym roku 996 turbo z roku 2004 , na ceramice z przebiegiem 73000 km oraz co fajne teraz jest napęd tylko na tył . Dodatkowy plus to super prowadzenie oraz waga mniejsza o ok. 80 kg w stosunku do serii .
Auto daje mega frajdę z jazdy oraz na pewno jest lepszym wyborem w porównaniu do 997S itp.

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2014, 23:32 

tez tak miałem kiedyś naped rozwiązany ale z ta przeróbka nikt nie chciał wiec przerobiona skrzynie kupił Rafał a ja wsadziłem oryginalna i cały naped co miałem zdemontowany , auto teraz jest praktycznie w specyfikacji fabrycznej niestety zwieksza to szanse sprzedaży w Pl

Tytuł:
PostNapisane: 11.06.2014, 11:20 

Auto w Gdyni , jestem w Pl wiec można się spotkać osobiście.

Tytuł:
PostNapisane: 11.06.2014, 20:46 

Polecam. Auto mega zadbane. Gdyby trochę nie przekraczało mojego budżetu poważnie bym sie zastanawiał.

Tytuł:
PostNapisane: 2.01.2015, 21:15 

...

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]