Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12.06.2021, 23:55 

Po całej akcji opisanej tu Boxster 986 S Meridian - „pamiętnik”
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic? ... source=app

Zostało mi grubo ponad 2/3 ilosci farby colourlock. Mniej zamowic sie w colourlock nie dało. Jedynie gld starczy tylko na jeden komplet. Po co ma sie u mnie zmarnować, kolor dobrany idealnie pod 986 i pewnie 996 też. Może ktos chce sie pobawic u siebie.
Obrazek

Cena to 180zl (w colourlock 300zl) Wysylka tylko paczkomat.

PostNapisane: 13.06.2021, 6:48 

Jakby nie było chętnych na zakup to mogę Ci wysłać na odpłatną "naprawę" prawą listwę progową i popielniczkę :)

PostNapisane: 13.06.2021, 9:16 

kilazz napisał(a):
Jakby nie było chętnych na zakup to mogę Ci wysłać na odpłatną "naprawę" prawą listwę progową i popielniczkę :)
Dzieki, ale nie ma takich pieniędzy które skłoniłyby mnie do ponownej zabawy ze zmywaniem starej powloki ;)
Raz na 10 lat mi wystarczy

PostNapisane: 13.06.2021, 11:12 

No to biorę :wink:
Będziesz w sobotę w KRK na spocie? :wink:

PostNapisane: 13.06.2021, 11:29 

Nie, w sobote jestem poza krakowem. Moge Ci gdzieś podrzucić albo sie umowimy (ja rezyduję na północy). Przy okazji zobaczysz sobie jaki efekt uzyskałem i ocenisz czy Ci się podoba.

PostNapisane: 13.06.2021, 11:41 

Ja jestem z Katowic - ale opcja z odbiorem osobistym i konsultacja na żywo byłaby super!
Nie spieszy mi się więc jeśli Tobie też nie to złapiemy się przy okazji

PostNapisane: 13.06.2021, 15:36 

Wlasnie wszystko zmontowalem. Mysle ze dobrze bedzie jesli sam zobaczysz efekt. Kurcze ilekroć popatrze to mam inne zdanie co do odcienia. Ewidentnie auto płowiało nierównomiernie. Odcień dobrałem do jednego elementu i teraz do jednych jest idealnie, do innych mam wrażenie ze deczko odstaje. Mysle ze idealnie bedzie jak postawimy oba auta obok siebie i sobie porownasz. Mozna wymienic popielniczki i inne detale zeby zobaczyc.
Ja jestem konkretnie z Zielonek. W takim razie musimy sie kiedys zgadać przy okazji. Przesle Ci na prv moja komórkę.

PostNapisane: 13.06.2021, 16:26 

Musiałbyś wymontować caly środek i zrobić na nowo wtedy byłbyś zadowolony.. . Ale jak mówisz że zdzieranie plastiku do 0 to bardzo mozolna praca to nie na moje nerwy ;)

Ciekaw jestem efektu na żywo..

Mogę wziąć to od ciebie i przekazać w sobotę na rajdzie Kajetanowi jak nie chcecie tego wysyłać..

PostNapisane: 13.06.2021, 18:02 

Mi obojętne. Mogę przekazać Tobie. Tylko pytanie do Kajtusa czy chce sobie na żywo porównać czy niekoniecznie?

PostNapisane: 13.06.2021, 20:27 

Ale to rozumiem, że nie wszystko robiłeś?
Ja mysle nad kompletem, ale pokombinować jeszcze chce z jakimiś rozpuszczalnikami żeby łatwiej to dziadostwo schodziło...bo skrobanie kratek nawiewu byłoby wyzwaniem😲

Marcin, jeśli faktycznie będzie Ci po drodze to możesz zgarnąć i mi przywieźć na sobotę, a ja już się z Andrzejem rozliczę😉

Na żywo też chętnie zobaczę zanim zacznę działać! Ale to jak nie uda nam się na jakimś spocie to zrobię po prostu wycieczkę do zielonek...do końca sezonu jeszcze mamy chwilkę😉

PostNapisane: 13.06.2021, 22:17 

Nie robilem np elementow skórzanych w tunelu (podłokietnika i tych elementów przy kolanach). I one np wyszły bardziej czarne. Natomiast jestem na 99% pewny ze albo to one zciemniały od starości (nie mogę sobie wyobrazić) albo orginalnie były dwa odcienie. Probuje zmontowac filmik z całej akcji i znalazłem fragment gdzie odsłaniam element tunelu ktory był zawsze zakryty (sa takie dwa na samym tyle) i wlasnie zauważam że tam dziewiczy kolor jest dokładnie taki jak wzornik z którego dobierałem odcień. Natomiast okolice popielniczki były bardziej czarne niż grafitowe. Generalnie im bardziej obrzydliwa i klejąca była ta guma tym bardziej czarna była. Tam gdzie elementy były ok było bardziej grafitowo i na taki kolor zrobiłem.

Nie robiłem też elementów plastikowych deski bo są na 99% OK a co oryginał to oryginał. I od nich właśnie brałem próbnik.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 13.06.2021, 22:18 

Tak czy tak. Zapraszam obu z Was na oględziny ;)

PostNapisane: 13.06.2021, 22:49 

kajtus napisał(a):
Ja mysle nad kompletem, ale pokombinować jeszcze chce z jakimiś rozpuszczalnikami żeby łatwiej to dziadostwo schodziło...bo skrobanie kratek nawiewu byłoby wyzwaniem😲

Izopropanol (alkohol izopropylowy)- najlepsze co znalazłem. Paradoksalnie im gorszy stan elementu tym łatwiej sie zmywa.

PostNapisane: 13.06.2021, 23:40 

No to się zapowiadam w tygodniu.. ;)

A Wy się rozliczajcie..

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 14.06.2021, 0:16 

Oki tylko albo wieczorem albo daj znac z sensownym wyprzedzeniem. Do zobaczenia.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]