Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.10.2008, 0:16 

Witam! Tak jak w temacie , potrzebuje schematu kabli glosnikowych w porsche boxster, nie moge tam dojsc do " ladu skladu " jak to podlaczc z radiem porsche prosze o kolor + i - i ktory od ktorego .Pozdr :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 23.10.2008, 20:13 

Hej

Ściągnij sobie całego manuala albo przynajmniej circuit diagrams: http://www.cannell.co.uk/Manuals.htm

Powinno coś tam być

Peter

Tytuł:
PostNapisane: 6.11.2008, 0:41 

Witam! Niestety nie znalazlem na tej stronce odpowiedzi. Nadal potrzebuje pomocy chodzi mi glównie o kolory kabli + i - oraz ktory od ktorego glosnika jak to dokladnie podlaczyc pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 6.11.2008, 18:24 

A co powiesz o tym ? Znalazłem to na jakiejś stronce ;)

2000 Porsche Boxster Car Audio Wire Diagram

Car Radio Battery Constant 12v+ Wire: Red
Car Radio Accessory Switched 12v+ Wire: N/A
Car Radio Ground Wire: Brown
Car Radio Illumination Wire: N/A
Car Stereo Dimmer Wire: N/A
Car Stereo Antenna Trigger Wire: White
Car Stereo Amp Trigger Wire: N/A
Car Stereo Amplifier Location: Under the Passenger Seat
Car Audio Front Speakers Size: N/A
Car Audio Front Speakers Location: N/A
Left Front Speaker Positive Wire (+): Yellow
Left Front Speaker Negative Wire (-): Yellow/Brown
Right Front Speaker Positive Wire (+): Red
Right Front Speaker Negative Wire (-): Red/Brown
Car Audio Rear Speakers Size: N/A
Car Audio Rear Speakers Location: N/A
Left Rear Speaker Positive Wire (+): Violet
Left Rear Speaker Negative Wire (-): Violet/Brown
Right Rear Speaker Positive Wire (+): Green
Right Rear Speaker Negative Wire (-): Green/Brown

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2008, 21:25 

Dzieki serdeczne !!

Tytuł:
PostNapisane: 9.11.2008, 20:54 

Peter_Ch wychodzi na to ze mamy podobne boxstery bo ten sam rok oraz ten sam silnik, powiedz mi ja mam radio porsche cdr 22 , jakos dzwieku jest naprawde bardzo slaba, glosniki sa orginalne haes( czy jakos tak ) Jak u ciebie z dzwiekiem ?

Tytuł:
PostNapisane: 10.11.2008, 17:35 

Hmm więc tak...

Box ma faktycznie kiepski dźwięk, a spowodowane jest to tym że jak dasz FADER w radiu na tył to nie słychać nic. Czyli końcówki mocy radia w boxie są podłączone tylko na przód, ponieważ z tyłu nie ma miejsca na kolumienki - tzn w wersjach które nie mają tych kieszonek za fotelami (tam gdzie chowasz windshota), są kulumny tylne, ale takiej wersji jak żyję to nie spotkałem. Więc jak sam widzisz, jeśli radio leci na pół gwizdka, jest tak mało głośników z przodu bo tylko 4 i nic z tyłu to po prostu tak to jest.
Dla porównania powiem Ci że w moim 996 jest WIELE lepiej. Co prawda tam mam PCM a nie CDR22, no ale nie mam w nim DSP (digital sound processor) i mimo to gra WIELE lepiej niż w Boxie, a pewnie wynika to z tego z w 911 jest miejsce z tyłu na głośniki i zwykłych SERIACH po prostu je tam montowali. W boxie jak były za dopłata i ktoś musiał rezygnować z miejsca na włożenie windshota to pewnie mało kto je domawiał za dopłatą. Tak więc moim zdaniem nie za bardzo masz co szukać w kablach tylko po prostu tak to jest, albo zapodaj porządne INFINITY i zmień radio na lepsze bo oryginał to niby BECKER ale mimo to nie jest aż taki rewelacyjny no albo musisz się z tym pogodzić co masz ;)
Aha - i nie szukaj w Boxie dźwięku jak w Twojej BMW 7, - w zasadzie nie powinienem tego pisać na forum maniaków PORSCHE ale BMW miażdży dźwiękiem PORSCHE, niestety. Tak samo jej w mojej M5 - po prostu rewelacja do tego jest DSP i jest jak na koncercie, odpowiednio dużo głośników bo pewnie z 10 sztuk, większa kabina DSP, porządny wzmacniacz seryjny i wszystko na temat.
No ale PORSCHE nie jest w zasadzie do tego by słuchać w nim komfortowo dźwięku tylko ryk silnika z tyłu, więc można wybaczyć tej marce to niedociągnięcie.

Przy okazji jak mamy takie same auta to proszę o odpowiedź na mojego posta, bo jestem tego BARDZO CIEKAWY ;)

oto link do niego: http://porscheclub.home.pl/forum/viewtopic.php?t=1968

Tytuł:
PostNapisane: 11.11.2008, 2:36 

Aha rozumiem , wszystko jasne oczywiscie zgodze sie z kolega , nawet ten moj box z 2,5l silnikiem ma sliczny dzwiek . Wybaczam Porsche to malutkie niedociagniecie. Kolego jutro to sprawdze bo sam nie wiem i odpowiem na Twojego posta.Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 23.06.2009, 20:24 

Znalazłem ciekawostkę jak podłączyć i-poda do radyjka:
http://home.comcast.net/~kilsen/boxster_ipod.htm

Tytuł:
PostNapisane: 24.06.2009, 9:21 

u mnie w roczniku 2000 i z oryginalnym radiem (takie same jak wasze) wcale nie ma dramatu,na pewno są różnice przy otwartym i zamkniętym dachu ale to wiadomo inna akustyka a mam tylko cztery głośniki czyli 2 na konsoli i dwa w drzwiach.....ale dziwi mnie to że jak dam FADER na tył to jest cisza,bo czy nie powinno dzielić dzwięku osobno na głośniki w konsoli i osobno na drzwi ?

Tytuł:
PostNapisane: 24.06.2009, 13:28 

Nie powino dzielić bo całość jest podpięta jako przód , a na podszybiu muszą być zwrotnice do obciecia pasma. W moim mam głośniki z tyłu i jak dam fader to słychać tylko głośniki z tyłu. Jakość dżwięku jest ok. tylko brak mp3.

Tytuł:
PostNapisane: 24.06.2009, 17:58 

serdeczne dzięki za odpowiedź.....bo już myslałem,że ktoś tam wsadzał swoje brudne łapska...

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]