Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27.02.2019, 11:08 

Witajcie :)

Kiedyś, kilka miesięcy temu juz się witałem, pisałem czego chce o czym marzę ... później długo szukałem, nic ciekawego na co było mnie stać nie znajdowałem itd itd ... ale ! :))))

Już, po problemie :) Wprawdzie zanim będę sypiał z własną 911 pod wspólnym dachem minie jeszcze trochę czasu ( 2-3 miesiące ), ale lato w tym roku będzie przepiękne ... eh :) Mam nadzieje, że nie zapeszę, ale do rzeczy,

Mam pytanie czy ktoś z Was ma może możliwość sprawdzenia historii danego egzemplarza w serwisie Porsche po nr VIN ? Samochód jest ze USA więc interesuje mnie historia z tamtąd. Chciałbym też pełną specyfikacje wyposażenia po rozkodowaniu VINu.

Oczywiście jeśli trzeba to chętnie zapłacę lub odwdzięczę sie jak mogę. Jeśli to nie możliwe do załatwienia w Polsce to może podpowiecie jak można to załatwić ?

Pazdro :)

Grzech

PostNapisane: 27.02.2019, 12:00 

Jak masz vin to najprosciej wykup sobie na allegro jednorazowy carfax i wszystkiego sie dowiesz o aucie.. w tym raporcie sa zawarte wszystkie prace serwisowe przy aucie..

PostNapisane: 28.02.2019, 0:12 

Carfaxa juz sobie wykupiłem ale myślałem że w serwisie Porsche będą dokładniejsze i szersze informacje. Mam też trochę wątpliwości co do wyposażenia i zakładam że to może też można sprawdzić w serwisie.

Grzech

tsubasa napisał(a):
Jak masz vin to najprosciej wykup sobie na allegro jednorazowy carfax i wszystkiego sie dowiesz o aucie.. w tym raporcie sa zawarte wszystkie prace serwisowe przy aucie..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

PostNapisane: 28.02.2019, 0:42 

Ja sobie od czasu do czasu cos sprowadzam ze stanów...
Przedewszystkim wpisz sobie numer vin w google na pare kombinacji sam vin , nazwę auta z vin itd....i zobacz co ci wyskoczy...jak było już oferowane na wcześniejszych aukcjach to powinny być foty i przebieg...choć o przebieg bym się nie martwił bo tam nie cofają...a jak kupisz z normalnej aukcji i przez ubezpieczona firmę i okaże się ze przebieg się nie zgadza lub cos takiego to powinieneś się cieszyć bo dostaniesz zwrot pieniędzy...oczywiscie jak załatwiasz to przez porządna firmę...ja już dwa razy dostawałem odszkodowanie za zniszczone auto podczas transportu...

PostNapisane: 28.02.2019, 0:44 

Nr klubowicza: 193
Wyposażenie mogę Ci rozkodować.
Podeślij vin i email swój na PW.

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 1.03.2019, 12:27 

ok dziękuję Wam za rady i pomoc.

Po VINie google sprawdziłem przed zakupem jeszcze, teraz czekam aż auto dopłynie.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]