Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12.10.2019, 14:48 

Porsche Boxster 986 2.7L 220KM 2001r., nr.

➢ Akumulator (przy kupnie był za mały ma 400 zamiast 760/800) – kupiłem nowy, na gwarancji jest;
➢ Brak po śrubie w kole – kupiłem złodziejki;
➢ Pióra przednich wycieraczek źle zbierają wodę – kupiłem nowe;
➢ Przepalone żarówki przód – kupiłem nowe;
➢ Brak zamka otwierania przedniej klapy – naprawione;
➢ Brak klaksonu – naprawione;
➢ Urwany korek paliwa – jest ale do naprawy;
➢ Połamane plastiki w przednim bagażniku – pewnie po dzwonie (nieudana naprawa – lepianka) – do naprawy;
➢ Opony złom – kupiłem nowe;
➢ Dzwonienie z tyłu po lewej stronie – naprawione, wymiana tylnych wahaczy plus łożyska w kołach;
➢ Luźna stacyjka (trzeba cofać kluczyk) – do naprawy;
➢ Zapocenia przy silniku – do obserwacji/ ew. naprawy;
➢ Amortyzatory? Na stacji kontroli wyszło: przód rozbieżny – sprawność amortyzatorów 68% i 45%, tył zbieżny 35% i 26%. + odboje amortyzatorów – kupiłem nowe do montażu;
➢ Auto ściąga podczas jazdy na prawo – w trakcie diagnozy [podejrzenie stare opony, kupione nowe efekt występuje, kolejna rzecz amortyzatory – kupione nie zamontowane, nie wiem jaki efekt;
➢ Hamulce przód – podobno stare wyrobione tarcze, nowe klocki – tarcze kupione do montażu;
➢ Brak ręcznego – naprawione;
➢ Rozładowywanie akumulatora – naprawione, przepalona wiązka przewodów, spaliła radio, wymienione na sony, stare z autem oddaję;
➢ Elektryk podczas naprawy coś zrobił że pojawił się błąd i świeci się kontrolka poduszki , przed naprawą było ok, prawdopodobnie trzeba błąd oprogramowania skasować – do naprawy;
➢ Elektrycznie – centralny do regulacji, ogrzewanie siedzeń;
➢ Bendiks charczy przy odpalaniu [rozrusznik] – naprawione;
➢ Falowanie silnika i na koniec gasł podczas jazdy – naprawione;
➢ Ew kluczki do naprawy, żeby bagażniki się otwierały z kluczyka;
➢ Poprawa lakieru i lepianki [jest zrobiona ale można by lepiej].

To wszystkie informacje na temat tego auta, które udało mi się zdobyć, może coś jeszcze wyjść tego nie wiem, ale starałem się go jak najlepiej zrobić/ prześwietlić i naprawić. Problem w tym, że kupowałem go sam w emocjach i dałem się oszukać [to miał być prezent na urodziny]. Starałem się go reanimować ale po pierwsze dziecko mi się urodziło więc nie mogę dalej w niego inwestować, po drugie ekonomicznie już mi się nie opłaca.

Cena 22.900 do bardzo małej negocjacji: przy dopłacie 4.000zł do auta dołączam nowe amortyzatory, mocowania przód, odboje i osłony, tarcze hamulcowe przód [koszt części ok. 4.600] - opis w innym moim poście.

Auto stoi w Warszawie

PostNapisane: 13.10.2019, 10:23 

Masz więcej zdjęć?

PostNapisane: 13.10.2019, 12:55 

Środek auta

PostNapisane: 13.10.2019, 13:43 

Jestem na 99% pewien, że odrzuciłem go parę lat temu na etapie poszukiwań.

PostNapisane: 13.10.2019, 16:31 

Możliwe tylko nie rozumiem co ma na celu ten wpis?

PostNapisane: 13.10.2019, 17:39 

Kolego szkoda że tak się potoczyła twoja przygoda z porsche. Pamiętam że miesiąc temu byłeś zachwycony i auto miało mieć dożywocie.Trochę na przekór innym Ci kibicowałem bo ja też kupiłem do dopieszczenia. A co do stanu technicznego pisałeś że ten zapocenio-wyciek to miał sprzedający naprawić. Co tam nie zagrało. :?: Też mam teraz awarię i wcale nie jestem pewny że gdybym dał 10 koła więcej to niektórych usterek bym uniknął. Trzeba się liczyć że doprowadzanie 20 latka trwa i kosztuje.Popełniasz też jeden duży błąd -chcesz szybko i wszystko naraz. Jeśli jesteś miłośnikiem marki to zaciśnij zęby , nie sprzedawaj i dopieszczaj, bo uwierz mi gdy 20 lat temu rodził mi się syn to zrobiłem to co Ty chcesz zrobić teraz i ja żałuję że wtedy uległem. Wytrwałości HEJ

PostNapisane: 13.10.2019, 19:16 

Sorry Centus911 bez obrazy ale jak widać życie potwierdziło że nie da rady kupić "idealnego" boxa do 35-tysięcy, twój wątek:
kupie-porsze-do-ok-35-tys-t18512.html?hilit=cetus911#p190415.
Szukałeś cukierka a kupiłeś g**** owinięte w papierek, co z tą rękojmią komisową ?
Część z tych tematów wymienionych jest tanich do ogarnięcia np:
➢ Luźna stacyjka (trzeba cofać kluczyk) – do naprawy; jeśli wkład to można ogarnąć tanio 47-55 zł.
➢ Urwany korek paliwa – jest ale do naprawy; cały nowy korek max 56 zł.
➢ Hamulce przód – podobno stare wyrobione tarcze, nowe klocki – tarcze kupione do montażu; w zależności od serwisu kilka stów.
Podpisuję się pod tym co napisał Romcio, nie powinieneś teraz sprzedawać tylko naprawiać na raty, kiedyś możesz żałować.
Zawsze możesz wozić dziecko w foteliku na prawym, u mnie tak było zanim kupiłem.
BTW powodzenia w sprzedaży.

PostNapisane: 13.10.2019, 20:10 

Tylko dodam od siebie, że jeżeli miałbyś go sobie zostawić to w pierwszej kolejności ogarnij geometrię i ściąganie, zanim wpakujesz się dalej.

PostNapisane: 13.10.2019, 20:50 

Wiem, że macie rację i że kupiłem g.. owinięte w papierek i że nie da się dobrego Porsche kupić za 30tys. Liczyłem się z tym, zależało mi tylko żeby nie był z historią ale zostałem nabrany, ale jak to mój szef mówił "nauka nie idzie w las tylko w nas" - mam doświadczenie i wiem co może być z autem, jakbym kiedyś kolejne kupował..

PostNapisane: 14.10.2019, 14:49 

Auto sprzedane

PostNapisane: 14.10.2019, 16:16 

Moja uwaga:
Ciekawe zjawisko, z jednej strony oczywiste z drugiej strony dziwne. Te super tanie egzemplarze znikaja w kilka dni, choć kupujący i tak wiedzą że to w cudzysłowiu "worek bez dna" to i tak biorą. Nawet jeśli uczciwie sprzedajacy, tak jak tu, pisze ze sam się naciął. Sam prawie tak kupiłem (ale zniknął mi 1h przed tym jak potwierdziłem zakup ;-) ), do dziś nie wiem czy dobrze, czy źle się stało.

PostNapisane: 15.10.2019, 12:10 

Części na sprzedaż - w innym poście info.

PostNapisane: 17.10.2019, 7:08 

Auto jest już na 0tomoto, sprzedaje znany komis.

PostNapisane: 19.10.2019, 14:18 

Ej. Ja kupiłem za 35k, jeżdżę od prawie dwóch lat i to w sumie codziennie. Wymieniałem klocki, oczywiście olej no i jedną konkretną naprawa była -sprzegło. Auto sprawdza się znakomicie i to jeden z głównych powodów, dla którego pozostaje przy marce. Teraz czas na realizację marzeń i zakup 911 :).

PostNapisane: 23.10.2019, 19:29 

No ale hamulce + sprzeglo to lekko liczac dycha wraz z robocizna wiec 30% ceny zakupu.

PostNapisane: 23.10.2019, 22:42 

Gdzie Ty auto serwisujesz? Jak dobrze pamietam za komplet sprzegla Sachs zaplacilem 1200pln, za tarcze zimmermana nawiercane komplet 1500

PostNapisane: 23.10.2019, 22:47 

Ok, musialo mi sie cos pomerdac z kosztami sprzegla. Hamulce zimmermana mi wyszly cos ponad 2 tys ale komplet. Sorry nie bylo tematu.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]